A Marvel további sorozatokat és A galaxis őrzői karácsonyi különkiadását is leleplezte

2020. december 11. - Marvel Magyarország

A Marvel lerántotta a leplet további készülő produkciókról.

marvel-uj-sorozatok-main.jpg

Hatalmas csinnadratta közepette lezajlott a Disney régóta várt virtuális eseménye, ahol annak rendje és módja szerint nem csupán a Marvel stúdió már korábban felfedett portékáiról tudhattunk meg vadonatúj információkat, de egy sor további alkotásról is lehullott a lepel. Az alábbiakban minden fontos információt elolvashattok ezekről az újoncokról, valamint a már ismert sorozatok legfrissebb részleteiről. Kezdjünk is bele! 

Secret Invasion (Titkos Invázió) 

Ez lényegében a már hónapok óta pletykált, Nick Furyra koncentráló sorozat, ahol a zűrös csodaügynök szerepében természetesen ismét visszatér Samuel L. Jackson, mellé pedig a Marvel Kapitányban megismert, és legutóbb a Pókember: Idegenben című mozifilmben látott Ben Mendelsohn fog becsatlakozni az alakváltó skrull, Talos szerepében. A történet az azonos címen futó képregényt veszi alapul, vagyis Fury és Talos párosának a földi társadalom szinte minden rétegébe beszivárgó ellenséges skrullokkal kell felvenniük a küzdelmet, akik nagy valószínűséggel mindent elkövetnek majd annak érdekében, hogy álcájuk rejtve maradjon. A 2008-as Titkos Invázióban a Föld megannyi állampolgáráról és több szuperhőséről is kiderül, miszerint egész idő skrull alvó ügynökök voltak, előkészítve a terepet a bolygó meghódításához – nem lennénk meglepve, ha a sorozat magát a beszivárgást és annak leleplezését boncolgatná, és a végső leszámolásra egy mozikba szánt produkcióban kerülne sor. A Disney+-ra érkező széria konkrét premierdátumáról egyelőre nem esett szó.

secret_invasion_logo.jpg

Ironheart (Vasszív) 

A 2016 márciusában debütált Ironheart képregényben Riri Williams nem kisebb feladatot tűzött ki maga elé, minthogy elkészítse saját Vasember-páncélját, melynek alapjait egy korábban kiselejtezett darab adta. Miután a 15 éves Williams visszafejtette a Tony Stark által megalkotott szupermodern protézisben rejlő technológiát, a Polgárháború eseményei után úgy döntött, hogy Stark előtt tisztelegve maga vinné tovább Vasember örökségét. A Marvel egyik legnépszerűbb tinihőséről szóló sorozatban a címszereplő Riri Williams páncélját a Ha a Beale utca mesélni tudna című filmből ismert Dominique Thorne fogja magára ölteni, és a karakter Kevin Feige elmondása szerint később a Marvel Moziverzum filmjeiben is feltűnik majd.

ironheart_logo.jpg

Armor Wars 

A Marvel-képregények újabb klasszikus története elevenedik meg ebben a szériában, ahol Tony Stark legsötétebb rémálma válik valóra: vagyis mi történne, ha az általa megálmodott Vasember-technológia illetéktelen kezekbe kerülne, ezzel sodorva beláthatatlan veszélybe az egész világot? A sorozat főszerepében visszatér Hadigép, azaz Don Cheadle, és nem okozna különösebb meglepetést, ha a Vasember 2. óta feltehetőleg a hűvösön dekkoló Sam Rockwell Justin Hammerje is beköszönne, egy amolyan régimódi bosszú reményében. Többen már Ultron második eljövetelét is el tudnák képzelni a szériában, egyelőre azonban Don Cheadle szereplésén kívül semmi konkrétumról nem esett szó.

armor_wars.jpg

The Guardians of the Galaxy Holiday Special és I Am Groot

Ugyan A galaxis őrzői harmadik felvonására még várnunk kell egy keveset, ez azonban nem jelenti azt, hogy addig is nélkülöznünk kellene a kétszeres galaxis mentő s-fejeket. James Gunn ugyanis A galaxis őrzői vol. 3 forgatásán egy igazán különleges projektet is tető alá hoz a stábbal, méghozzá egy karácsonyi különkiadás képében, ami remélhetőleg nem fog a torkunkon akadni, mint tette azt a Star Wars ünnepi darabja sok évtizeddel korábban. A Gunn által írt és rendezett különkiadás 2022-ben érkezhet a Disney+-ra. Emellett egy másik produkció is készülőfélben van az Őrzők háza táján, méghozzá egy csokornyi rövidfilm formájában I Am Groot címen. Ezekben a rövid történetekben mindenki kedvenc Kicsi Grootja egy sor nem mindennapi kalandba keveredik bele, miközben megannyi ismeretlen, nem éppen hétköznapi figurával is összefut. Ez szintén a Disney+ kínálatában debütál majd, ami viszont kevésbé egyértelmű, hogy "élőszereplős" vagy animációs projektről van-e szó. 

Sólyomszem 

A rendezvényen végre hivatalosan is leleplezték a Sólyomszemre és Kate Bishopra koncentráló sorozat szereplőgárdáját, ami a mindig jól informált szivárogtatóknak hála újdonsággal már nem tudott szolgálni. Kevin Feige végre megerősítette, hogy az azóta már szuperhősjelmezben is látott Hailee Steinfeld lesz a női főszereplő, a stábhoz pedig Vera Farmiga, Fra Fee és az újonc Alaqua Cox is csatlakozott a Maya Lopez, azaz Echo nevű szuperhősként. A sorozat arról fog szólni, hogy a főszereplő Clint Barton szárnyai alá veszi Kate Bishopot, hogy egy nap jobb Sólyomszemmé válhasson, mint amilyen ő volt.

d_9l7ntxkaaqxvs.jpg

Amazon

Igazi osztálytalálkozó lesz a Kevin Feige által rendkívül szórakoztatónak ígért Amazon sorozat, elvégre amellett, hogy végül tényleg Tatiana Maslany játssza majd Bruce Banner unokahúgát, Jennifer Walterst, aki maga is zöld óriásként csapdos majd földhöz mindent és mindenkit, két további ismerős is beköszön: egyikük nem más, mint az utoljára a 2008-as A hihetetlen Hulkban látott Förtelem Tim Roth megformálásában, másikuk pedig nem meglepő módon a zöld behemót személyesen, a Mark Ruffalo alakította Bruce Banner. Förtelem és Banner felbukkanása mellett elfogott minket a gyanú, hogy William Hurt Ross tábornokát sem kell majd nélkülözni, hiszen ha valaki, ő aztán biztosan nem hiányozhat a gammasugárzással fertőzött szuperhősök életéből.

amazon-sorozat-logo.jpg

Ms. Marvel

Mint nemrég kiderült, a rajongóból igazságosztóvá vált Kamala Khant a még újoncnak számító Iman Vellani fogja eljátszani, akivel novemberben már megkezdődött a Ms. Marvel-sorozat forgatása. Kevin Feige ma hivatalosan is bejelentette a szereposztást, majd legnagyobb meglepetésünkre egy rövid kedvcsinálót is felfedett, ami bár javarészt az alkotókat szólaltatja meg a karakter képregényes pályafutásából átemelt háttéranyaggal, a végén magából a szériából is láthatunk pár képkockát, ami alapján Vellani nagyszerű választás volt a tinihős szerepére. A Marvel-képregényekben 2013-ban debütált Kamala tulajdonképpen minket, rajongókat képvisel a szuperhősök világában, aki oda meg vissza van a köpenyes igazságosztókért, különös tekintettel példaképére, Marvel Kapitányra, akinek következő filmjében Iman Vellani is szerepet kap.

A soron következő szériákhoz, mint a WandaVízió, a Sólyom és a Tél Katonája, valamint a Loki, a Marvel igen látványos előzetesekkel készült a konferencia során, amelyeket YouTube-csatornánkon akár magyar felirattal is lehetőségetek van szemügyre venni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért kövess minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr6816328190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2020.12.11. 12:55:54

az armor wars nagyon jó hír! és Hadigéppel! wow!

Intelligensmosópor-jogi aktivista 2020.12.11. 15:28:28

Az "I Am Groot" bejelentés eszembe juttatta a méltatlanul korán leállított, és feledésbe merült, képregényt 2017-ből.
.
..
...
Hiányzik. A Marvel mindig korán elkaszálja a sorozataimat. :/
süti beállítások módosítása