A Marvel frissítette bemutatónaptárát: Íme minden, amit megtudtunk a következő filmekről!

2020. december 11. - Marvel Magyarország

A stúdió egyhamar nem szeretné behúzni a kéziféket.

marvel-studios-new-logo.jpg

A Disney-nél ma hívták össze a befektetőket, hogy egy négyórás konferencia keretében a stúdió felvonultassa legértékesebb portékáit, és meggyőzze őket a továbbiakról. Az eseményt a Marvel zárta, méghozzá nem véletlenül, a stúdió ugyanis számos projektjéről hírt adott az elkövetkezendő évekből, és bár elsősorban a sorozatokból volt mit megmutatni, szerencsére a mozikba szánt tartalmakkal kapcsolatban is számos izgalmas részletet fedtek fel. Mivel nehéz lenne mindent külön-külön lefedni, ezért az alábbiakban igyekeztünk minden újdonságot összefoglalni.

A filmek frissített premierdátumainak listája a következőképpen alakul:

  • Fekete Özvegy – 2021. május 7.
  • Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája – 2021. július 9.
  • Örökkévalók – 2021. november 5.
  • Doctor Strange in the Multiverse of Madness – 2022. március 25.
  • Thor: Love and Thunder – 2022. május 6.
  • Fekete Párduc 2. – 2022. július 8.
  • Marvel Kapitány 2. – 2022. november 11.

Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája

Még októberben számoltunk be róla, amikor a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája főszereplője, Simu Liu bejelentette, hogy véget ért Sydney-ben a film forgatása. A befektetők napján Kevin Feige megerősítette, hogy az elmúlt hónapokban valóban befejeződtek a Marvel Moziverzum negyedik fázisához tartozó film felvételei, és miután hónapokon át csupán három színész részvételéről lehetett tudni, ma végre további szereplőket is bejelentettek a stábból: a címszereplő Liu, az immár az igazi Mandarint megformáló Tony Leung és Awkwafina mellett Meng'er Zhang, Michelle Yeoh, Ronny Chieng, Fala Chen és Florian Munteanu egyaránt szerepelni fognak a produkcióban.

shang-chi-szereposztas.jpg

Marvel Kapitány 2.

Szintén korábban kiderült már, hogy Carol Danvers következő saját filmjét a kritikuskedvenc Little Woods című western rendezője, Nia DaCosta vezényelheti. Ezt Kevin Feige a mai napon hivatalossá tette, de ami ennél sokkal izgalmasabb, hogy a címszerepben visszatérő Brie Larson mellé két olyan hősnő is csatlakozik majd, akikkel hamarosan bemutatkozó Disney+-sorozatokban fogunk először találkozni. Nem is olyan meglepő, hogy az egyikük Ms. Marvel lesz Iman Vellani alakításában, aki a képregényekben oda és vissza van Marvel Kapitányért, míg a másik Monica Rambeau felnőtt változata Teyonah Parris megformálásában, aki már a WandaVízióban is életre kelti a Marvel Kapitányban még kislányként megismert karaktert. Kevin Feige ezt a fejleményt azzal magyarázta, hogy igyekeznek még szorosabbra fűzni a nagyvászonra szánt produkciók és a Disney+-os sorozatok között a szálakat.

captain_marvel_2_logo.jpg

Thor: Love and Thunder

Az már korábban lelepleződött, hogy Christian Bale játssza majd a Thor negyedik felvonásának gonosztevőjét, de most már az sem titok többé, hogy pontosan kicsodát: a szuperhősfilmekben már igen tapasztalt színész lesz Gorr, a Mészáros, aki Jason Aaron a filmet inspiráló képregényében gyakorlatilag sportot űz abból, hogy minél több istent levadásszon. A karakter sokszor még a mennydörgés istene számára is nagy falatnak számított, éppen ezért jöhet kapóra, hogy a rendezői székbe visszatérő Taika Waititi filmjében Natalie Portman is újra magára ölti majd Jane Foster szerepét, aki a forrásanyaghoz hasonlóan szert tesz Thor képességeire. Ha ketten sem bizonyulnának elegendőnek, a Love and Thunderben Tessa Thompson Valkűrje is visszatér majd mint Asgard királynője.

thor-love-and-thunder-christian-bale_1.jpg

Ant-Man and The Wasp: Quantumania

Bizony, ezt a címet kapta A Hangya Paul Rudd és Evangeline Lilly főszereplésével készülő folytatása, amit az immár harmadszorra visszatérő Peyton Reed rendez majd. A filmben egyaránt szerepet kap korábbról a Michael Douglas megformálta Dr. Hank Pym, valamint Michelle Pfeiffer Janet Van Dyne-ja, és ugyan mondhatnánk azt is, hogy Cassie Lang szintén visszatér, de Scott Lang lányát már a harmadik színésznő fogja életre kelteni pár éven belül: a Végjátékban bemutatott Emma Fuhrmann valamiért nem tér vissza a szerepben, helyette Kathryn Newton fogja életre kelteni karaktert. Legnagyobb örömünkre a főgonosz kilétével kapcsolatos híresztelés is beigazolódott, és Jonathan Majors (Az 5 bajtárs, Lovecraft Country) hivatalosan is csatlakozott a filmhez az időutazásra képes Kang, a hódító szerepében.

antman-and-the-wasp-quantumania.jpg

Fekete Párduc 2.

Az eddig 2022 májusára ígért Fekete Párduc 2. mindössze pár hónapot csúszott 2022. július 8-ára, ráadásul Kevin Feige megerősítette a filmmel kapcsolatos egyik legégetőbb kérdést, ami Chadwick Boseman tragikus halála miatt elkerülhetetlenül felmerült: a Marvel elnöke leszögezte, hogy Boseman T’Challáját nem fogják más színésszel eljátszatni, ám mivel Vakanda lebilincselő világát érdemes továbbra is felfedezni, helyette más fontos szereplőkre helyezik majd a hangsúlyt az első filmből. Habár ennél konkrétabb információ nem hangzott el a Ryan Coogler rendezésében készülő folytatásfilmmel kapcsolatban, de nem kizárt, hogy a képregényekhez hasonlóan valóban Letitia Wright Shurija ölti majd magára a Fekete Párduc jelmezt.

fekete-parduc-shuri-top-2.jpg

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Talán Doctor Strange következő filmjéről derült ki a legkevesebb érdemi újdonság, de legalább mostantól itt is tényként kezelhető az elmúlt hónapokban felröppent valamennyi híresztelés. A folytatás rendezője immár nem az első filmet is levezénylő Scott Derrickson lesz, hanem egy igazi képregényfilmes veterán Sam Raimi személyében, ráadásul a Benedict Cumberbatch megformálta főhős mellett Elizabeth Olsen Skarlát Boszorkánya, valamint az első részből Benedict Wong (Wong), Rachel McAdams (Christine Palmer) és Chiwetel Ejiofor (Mordo) is visszatér. Újoncként csatlakozott a szereplőgárdához a Bébicsőszök klubja Netflix-sorozatból ismert Xochitl Gomez, aki az idősíkok közötti utazásra képes America Chavezt fogja megtestesíteni. Kevin Feige mintegy mellesleg azt is megemlítette, hogy a film a WandaVízió mellett a Pókember következő részéhez is kapcsolódni fog.

d_9kerowsaahag6_1.jpg

A filmes szekció egyértelmű megkoronázásaként Kevin Feige végül bejelentette az új Fantasztikus Négyes-filmet, méghozzá a film első animált logójának és rendezőjének leleplezésével: a rendezői székbe a Pókember: Hazatéréssel és Idegenbennel már bizonyított Jon Watts került, de hogy pontosan mikor érkezhet a népszerű szuperhőscsapat mozifilmje, és milyen színészekkel, az persze továbbra is kérdéses.

Ha tetszett a cikk, további hírekért kövess minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr516328238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2020.12.11. 12:57:41

meglátjuk a korona mit szól ezekhez a dátumokhoz.
süti beállítások módosítása