Akciódús játékmenet érkezett az új Pókember-játékhoz, ami PS4 konzolokra is meg fog jelenni!

2020. szeptember 17. - Marvel Magyarország

Miles Morales a mostani konzolokon is irányítható lesz.

spider-man-miles-morales-screencap-1_1.jpg

Tegnap este végre lezajlott a Sony régóta várt PlayStation 5-ös bemutatója, ahol természetesen az új konzol megjelenésével egyszerre érkező Spider-Man: Miles Morales címre keresztelt új Pókember-kalandról is rengeteg dolog kiderült.

Kezdjük is talán az egyik legfontosabbal, miszerint több PS5-ös játék is elérhető lesz a jelenlegi generáció gépein, szóval Miles Morales a PS4-tulajokat is megörvendezteti, akiknek mindössze a nextgen konzollal debütáló plusz funkciókról kell lemondaniuk, melyek lényegében nem befolyásolják a játékélményt. A PS4-es változat tulajdonosai továbbá rendkívül szimpatikus módon, értelemszerűen ingyen és bérmentve megkapják a PS5-ös kópiát, amint ők is átköltöznek az új generációs hardverre. Fontos kiemelni, hogy ez mind a digitális, mind pedig a lemezes változatokra egyaránt érvényes lesz. Szóval egy szó, mint száz: egyetlen PlayStation-tulajdonos sem marad ki idén az ifjú póksrác kalandjaiból. 

Térjünk rá viszont a PS5-ös verzió sajátosságaira, amelyekből szintén lesz olyan, amit érdemes volna megemlíteni. Ahogyan azt a játékot fejlesztő Insomniac Games-től már korábban megtudhattuk, a Miles Moralesben lehetőségünk nyílik arra, hogy akár 4K 60FPS-sel hintázzunk végig New York utcáin, de dönthetünk úgy is, miszerint inkább a különböző grafikai tuningokat, többek közt a raytracinget részesítjük előnyben, ekkor szintén 4K-s felbontást kapunk, azonban itt kénytelenek leszünk megelégedni a 30FPS-re korlátozott képfrissítéssel. Ehhez kapcsolódik, hogy a játékot egy úgynevezett Ultimate Edition kiadásban is lehetőségünk lesz megvásárolni, ami a Miles Morales mellett magában foglalja a régóta pletykált, lényegében a nulláról újraépített (remasterelt) PS4-es Spider-Man-játékot is, annak minden korábban megjelent kiegészítőjével együtt. 

spiderman1.jpg

A fejlesztők külön kiemelték, hogy rengeteg munkát fektettek a PS5-ös remasterbe, vagyis nem érték be szimplán a magasabbra húzott textúrákkal és a nagyobb, 60FPS-t megcélzó teljesítménnyel. Nem csupán a karaktermodelleket dolgozták teljesen újra, de a világításra, az árnyékok minőségére, a járművekre, a nagyobb látóhatárra, valamint az épületekre is külön figyelmet szenteltek. Így tehát a remaster a Miles Moraleshez hasonlóan a PS5-ben bemutatkozó összes funkciót maximálisan ki fogja használni a 3D-s audión át, az élethű tükröződésekért felelős raytracingen keresztül, egészen a konzol DualSense kontrollerében rejtőző haptikus visszacsatolásig.  

A megannyi technikai részlet után viszont itt az ideje, hogy beszéljünk egy keveset a Miles Morales történetéről, ami egy évvel Peter Parker PS4-es kalandja után veszi fel a fonalat. Miles és édesanyja időközben Harlemben lelte meg új otthonát, miközben az anyuka politikai karrierbe fogott, és a város polgármesteri posztjáért indult harcba a Roxxon energetikai óriáscég támogatásával. A választási kampány azonban hatalmas fordulatot vesz, amikor az Underground névre keresztelt terroristacsoport a Tinkerer – magyar vonatkozásban Pléhsuszter, akit a Pókember: Hazatérésben is láthattunk a Keselyű oldalán – vezetésével háborút hirdet a vállalat ellen, így Miles-nak minden ügyességét és újonnan megtanult képességét latba kell vetnie, ha meg akarja állítani őket.

spiderman2.jpg

Az alább látható, közel nyolcperces demóban pedig szemügyre vehetitek, amint az Underground tagjai megkísérlik ellopni a Roxxon NuForm névre keresztelt, kísérleti energiacelláit, melyekről igen hamar kiderül, hogy nagyon is robbanékonyak, ám Miles a bio-elektrikus képességeit bevetve sikerrel keresztülhúzza a számításukat. Csakhogy egy előre nem látott robbanás hatására a leszámolás helyszínéül szolgáló Braithwaite híd elkezd magába roskadni, így az újdonsült hálószövőnek nem marad más választása: mentorához méltóan kénytelen lesz improvizálni.

A Spider-Man: Miles Morales november 19-én jelenik meg tehát PlayStation 5 és PlayStation 4 platformokra egyaránt.

(forrás: PlayStation Blog)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr3516203950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása