Már Nick Fury csipogója is megalapozta volna az MCU következő szervezetét

2020. augusztus 14. - Marvel Magyarország

Minden összefügg mindennel.

a7aa480a-d093-40df-995d-fb6eaa7dc136-1920-1080.jpg

A Bosszúállók: Végtelen háború stáblista utáni jelenete óta tudjuk, hogy Nick Furynak van egy csipogója, amivel fel tudja venni a kapcsolatot Marvel Kapitánnyal, ha segítségre van szüksége. Habár az eszköz azóta a Marvel Kapitányban és a Végjátékban is felbukkant, alaposabban sosem volt lehetőségünk szemügyre venni, bár őszintén megvallva nem is hittük volna, hogy kellene – egészen mostanáig.

Egy Reddit-felhasználó hívta fel rá a figyelmünket, miszerint felkerült az eBay-re a filmekben látott csipogó elkészítéséhez használt prototípus. Ez önmagában még nem lenne túl érdekes, de a mellékelt fotókon az eszköz hátoldala is megtekinthető, ahol a S.H.I.E.L.D. embléma alatt a képregényekből ismert S.W.O.R.D. (Sentient World Observation and Response Department) logóját és nevét is feltüntetik, ami nem mellesleg hamarosan a Marvel Moziverzum részévé válik. A S.H.I.E.L.D. testvérszervezetének feladata a világűr figyelése és a bolygó megvédése a földönkívüli fenyegetésektől.

A Pókember: Idegenben nemcsak lezárta a Marvel Moziverzum harmadik fázisát, a stáblista utáni jelenetekkel előre is vetítette, hogy mire számíthatunk a negyedikben. Abból derült ki először, hogy Fury és a skrullok valamilyen ambiciózus projekten dolgoznak, távol a Földtől, és kimondva ugyan még nem lett, de feltételezhetően az a jelenet a Peak nevű űrállomáson játszódik, ami a képregényekben a S.W.O.R.D. központjaként üzemel. A WandaVision forgatásáról érkezett képeknek köszönhetően ráadásul azt is tudjuk, hogy a szervezet abban a sorozatban mutatkozik be először a gyakorlatban is.

A filmekben sosem láthattuk a csipogót ilyen kameraállásból, szóval el tudjuk elképzelni, hogy a stúdió szándékosan akarta titokban tartani a S.H.I.E.L.D. testvérszervezetét, ami a későbbiekben meghatározó szerepet játszhat majd Marvel Kapitány és a Bosszúállók jövőjében. Az alább megtekinthető prototípus azt implikálná, hogy a S.W.O.R.D. már hosszabb ideje az MCU része, mint gondoltuk volna, de mivel egészen eddig sosem mutatták meg, alighanem Thanos támadása után került megalapításra.

(forrás: ComicBookMovie.com)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr3416139616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása