Marvel's Avengers: Minden, amit megtudtunk a bétáról és a következő játszható karakterről

2020. július 30. - Marvel Magyarország

A Marvel's Avengers alkotói ismét megmutatták a szuperhősös játékot.

marvel-avengers-screencap-5.jpg

Ha minden a tervezett ütemben halad, az ősz elején fog megjelenni a Crystal Dynamics és a Square Enix gondozásában kiadásra kerülő Marvel's Avengers, ezt megelőzően azonban még egy nyílt bétateszt is lesz a játékhoz, szóval aki a kezdetektől szkeptikus, annak is érdemes adni neki egy esélyt. A tesztváltozattal a nyakunkon az alkotók újabb jelentést adtak a játékról élő közvetítés keretében, és leleplezték a csapathoz a megjelenés után csatlakozó hőst, Sólyomszemet.

A második War Table prezentáció során a bétatesztről volt szó bővebben, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen a korábban bejelentett időpontjai alapján egyesek már a jövő héten megkezdhetik a bosszúállást. Emlékeztetőképpen, a bétateszt az alábbiak szerint alakul majd:

  • Augusztus 7-én azok vehetnek részt a bétateszten, akik PlayStation 4 konzollal rendelkeznek, és előrendelték a játékot
  • Augusztus 14-től a PC-s és az Xbox One-os előrendelők tehetik meg ugyanezt, a PS4-esek ekkor már mind részt vehetnek a játékban
  • Augusztus 21-én a különböző platformok tulajdonosai játszhatnak egymással immáron bármiféle megkötés nélkül

Hogy mit is csinálhatunk majd a Marvel's Avengers bétában? Egy kicsit minden benne lesz a játékból, szóval belekóstolhatunk a kampányba, társainkkal harcba indulhatunk kooperatív módban, mi több, még fejleszthetjük is a hőseinket. Ami a játszható karaktereket illeti, a kooperatív küldetésekben négy főhős, Vasember, Hulk, Fekete Özvegy és Ms. Marvel lesznek irányíthatók, de természetesen Thorból és Amerika Kapitányból is kapunk ízelítőt a tesztváltozatban.

A 25 perces prológusban a korábbi videókban már alaposan bemutatott A-Nap eseményeit élhetjük át testközelből, ami gyakorlatilag a Marvel's Avengers katalizátora. Amikor terroristák támadnak rá többek között a Golden Gate hídra is, az egyszerű rutinmunkának induló akció olyan tragédiába torkollik, amely az egész Bosszúállók-csapatra rányomja a bélyegét. Itt Kamala Khan kivételével mindenkit irányíthatunk majd, és Fekete Özvegyként még a Kiképző baját is lehetőségünk lesz ellátni.

A prológus végigjátszását követően átkerülünk a War Table szekcióba, ahol először két darab, egyjátékos sztoriküldetést vihetünk végig. Mindkét küldetés Hulkra és Ms. Marvelre fókuszál, akik JARVIS utolsó ismert tartózkodási helyén, az északnyugati part gyönyörű erdőiben kutatnak a minden bizonnyal fontos információkat tartalmazó Olympia Archívum után. Az első küldetésben rögtön bedobnak minket a mély vízbe, ugyanis Hulkot irányítva összecsaphatunk a Förtelem nevű szupergonosszal. A másodikban S.H.I.E.L.D. titkokat kell feltárnunk az orosz tundrán, egy titkos földalatti bázison.

A sztoriküldetéseket követően szabadabb kezet ad a bétateszt, ugyanis három küldetéstípus, a HARM Rooms, a Warzones és a Dropzones közül választva garázdálkodhatunk hőseinkkel. A HARM Rooms tulajdonképpen virtuális edzőszimulátor a játékon belül, ahol fokozatosan erősödő hullámban támadnak az ellenfelek, és ezeket is teljesíthetjük egyjátékos módban, vagy csapatépítés jeligével kooperatívan. A tesztváltozatban három ilyen küldetésben vehetünk részt, és aki mindegyiken végigpüföli magát, az egy speciális, a teljes verzió megjelenését követően is elérhető névtáblát kap. A Warzone-missziók (öt darab lesz ezekből) keretében hatalmas területeket tisztíthatunk meg társainkkal robotoktól és humanoid ellenfelektől, ezek fél órától akár órák hosszat is igénybe vehetnek. A Dropzone-okból szintén öt darab lesz, amelyek a Warzone-misszóknál kisebb, fókuszáltabb és gyorsabban teljesíthető küldetéseket foglalnak magukban.

Végül, de nem utolsósorban leleplezésre került a szeptemberi megjelenés után játszhatóvá váló új Bosszúálló, Clint Barton alias Sólyomszem is. A Marvel's Avengers alkotói az ő megálmodásához is inkább a képregényeket vették alapul, kiemelten Matt Fraction és David Aja szenzációs Hawkeye-történetét (ami nem mellékesen a Jeremy Renner főszereplésével készülő minisorozatot is inspirálta). A játékban neki is lesznek saját sztoriküldetései, amelyeket a fő kampánnyal ellentétben egyjátékos vagy kooperatív módban is le lehet majd játszani, és a már bemutatott, illetve bemutatásra váró hősökhöz hasonlóan egyaránt módosítható lesz nemcsak a kinézete, de a képességei és minden más is, ami a testreszabhatóságot biztosítja.

avengers-hawkeye-fraction-concept-art.jpg

Alternatív skin, amelyet Matt Fraction képregénye inspirált

Mint azt már korábban beharangozták, a Marvel's Avengers-szel sok-sok évre terveznek, vagyis ha elegen megveszik a játékot, sokáig fognak érkezni hozzá az újabb történetek és játszható karakterek, ráadásul mindezt ingyen. Az előadáson erről a megjelenés utáni kampányról is csepegtettek információkat, ami a Reassemble elnevezésű fő sztoriszál után Avengers Initiative néven fog futni. A készítők ígérete szerint Sólyomszem csak az első bónusz a folyamatosan érkező frissítések között, a Földet fenyegető veszélyeknek ugyanis korántsem lesz vége a történet szálait mozgató gonosztevő, MODOK és az AIM legyőzését követően.

A Marvel’s Avengers teljes változata szeptember 4-én fog megjelenni PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.

(forrás: PlayStation Blog)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr6516086048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása