Az eredeti trilógia színésze az idén már 20 éves X-Menre emlékezett vissza

2020. április 19. - Marvel Magyarország

Mai szemmel a Marvel egyik legkorábbi sikertörténetéről.

x-men-2000-fokep.jpg

Idén lesz 20 éves a különleges képességekkel rendelkező mutánsok történetét feldolgozó első film, ami azonnal felkeltette Hollywood figyelmét a Marvel hősei iránt. Az évforduló apropóján a Küklopsz karakterét megformáló James Marsden visszaemlékezett, milyen volt dolgozni a filmen és későbbi folytatásain.

„Mindannyian reménykedtünk benne, hogy sikeres lesz a film, elvégre az X-Men univerzuma már 1962 óta létezett. Szóval akkoriban mögöttünk volt 40 évnyi háttértörténet, és egy rakás rajongó. Tudtuk, hogy ha jól csináljuk a dolgot, akkor sikerülhet valami maradandót teremteni, valami olyat, ami sokáig fennmaradhat. Én is reméltem, hogy sikeres széria lesz belőle, de nem ennyire! Mármint azt gondoltam, hogy talán lesz vagy 4-5 film, ehhez képest már hol is tartunk? A tizediknél? Eléggé őrületes ez az egész, de nagyon menő is.”

Miután az X-Men: A kívülállók sikerrel szerepelt mind a kritikusoknál, mind pedig a mozikasszáknál, egy egész franchise született kedvenc mutánsainkkal a főszerepben, ami a fősodor mellett olyan címeket is magában foglal, mint a Farkas-trilógia, a két Deadpool-film, valamint a hányattatott sorsú Az új mutánsok. Nem túlzás azt állítani, hogy a 2000-ben bemutatott adaptáció nélkül ma a képregényfilm nem tartana ott, ahol. Marsdennek csak az eredeti trilógiában volt lehetősége eljátszania Küklopszot, valamint Az eljövendő múlt napjai végén visszatért még egy cameoszerep erejéig, ugyanakkor még így is a karrierje egyik meghatározó részének tekinti a szerepet.

„Nyilván nem szerepelek mindegyikben, de így is az univerzum részese vagyok, és erre mindig is nagyon büszke voltam. Az volt az első alkalom a karrierem során, amikor úgy éreztem, hogy »Azta, ez most aztán tényleg különleges lehetőség, ami csak egyszer adódhat az életben.« A forgatáson nehéz megállapítani, hogy sikeres lesz-e az adott film, vagy sem. Csak végzel a részeddel, aztán később meglátod, hogy meglepetéssiker lett-e belőle, mint például A szerelmünk lapjai esetében. De az X-Men során végig azt éreztem, hogy »Jól van, ez valami egyedi, ez valami igazán különleges!«"

Marsden karrierje ugyan elmarad az olyan színésztársaiétól, mint például Hugh Jackman, mindazonáltal a film- és sorozatnézők az elmúlt években így is jó pár produkcióban találkozhattak vele. Ezek között ott volt az HBO sorozata, a Westworld, vagy éppen a Sonic, a sündisznó, a közeljövőben pedig Stephen King Végítélet című posztapokaliptikus könyvének adaptációjában fog szerepelni.

Eközben a Disney-Fox összeolvadás következtében csak idő kérdése, hogy az X-Ment is viszontlássuk, ezúttal azonban a Marvel Moziverzum részeként.

(forrás: MovieWeb)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr6415613770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása