Sam Raimi megerősítette, hogy ő tölti be a Doctor Strange folytatásának rendezői székét

2020. április 14. - Marvel Magyarország

Újra a Marvel hálójában.

doctor-strange-original-main.jpg

A Doctor Strange In the Multiverse of Madness januárban elvesztette eredeti direktorát, amikor Scott Derrickson alkotói nézetkülönbségekre hivatkozva otthagyta a projektet, mindazonáltal hamar kiderült, hogy a Marvel stúdió Sam Raimit szeretné a rendezői székbe ültetni. Bár egyelőre még hivatalosan nem erősítették meg, a 50 States of Fright című antológiasorozatát népszerűsítő Raimi egy nyilatkozatban erre is kitért.

„Imádtam Doctor Strange-t gyerekkoromban, de számomra mindig is Pókember és Batman után következett, valószínűleg ötödik lehetett a legjobb képregényes karaktereket szerepeltető listámon” – kezdte a direktor. „Annyira eredeti volt, de amikor megemlítettük a nevét a Pókember 2-ben, fogalmam sem volt róla, hogy egy Doctor Strange filmet készítek majd valamikor. Szóval tényleg csak vicces véletlen volt számomra, hogy az a mondat ott volt a filmben. Meg kell, hogy mondjam, bár tudtam volna akkor, hogy részt fogok venni a projektben.”

Raimi már jártas a képregényfilmes műfajban, hiszen neki köszönhetjük a Pókember-trilógiát, ám ha másért nem, azért lehetett megfontolandó választás a stúdió számára, mert olyan kult horrorfilmjeiről híres, mint a Gonosz halott-sorozat, a Darkman vagy éppen a Pokolba taszítva, a Doctor Strange folytatása pedig horrorelemekben is bővelkedik majd.

A 2016-os első részt rendező Derrickson, aki immár csak executive produceri minősítésben vesz részt a munkálatokban, korábban támogatását fejezte ki Sam Raimi iránt: „Dolgoztunk már együtt, az egyik legkedvesebb ember, akit Hollywoodban ismerek, és egy élő legenda a rendezők közt. Milyen nagyszerű választás lenne a Doctor Strange-hez!”

Jelenleg a Loki sorozat írója, Michael Waldron dolgozik a film forgatókönyvén, a megüresedett rendezői pozíciót pedig ezek alapján a képregényfilmes veterán, Sam Raimi fogja betölteni. Azt már jó ideje tudjuk, hogy a folytatásban a Benedict Cumberbatch megformálta főhős mellett az Elizabeth Olsen által alakított Skarlát Boszorkány is fontos szerepet kap, az viszont csak nemrég derült ki, hogy a koronavírus miatt a tervezettnél később, 2021. november 5-én kerül mozikba a Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

(forrás: ComicBookMovie.com)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr2215613694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása