Nézzétek meg Fekete Özvegy alternatív önfeláldozását a Végjátékban!

2020. április 12. - Marvel Magyarország

Másképp is történhetett volna ez a kulcsfontosságú momentum.

endgame-black-widow-character-poster.jpg

Lassan egy éve, hogy bemutatásra került az eddigi Marvel Moziverzum monumentális lezárása, ami megannyi szereplőt és történetszálat mozgatva igyekezett betetőzni egy több mint tíz éve tartó mozifolyamot. Mint minden ehhez hasonlóan nagyszabású projekt, természetesen a Bosszúállók: Végjáték is sokat változott az előkészítés és a gyártás folyamata során, de talán kevesen emlékeznek a korábbi hírekre, miszerint a film egyik legtragikusabb pillanatának számító Natasha Romanoff halála egészen más körülmények között is végbemehetett volna.

Mint azt mindenki kívülről fújja, a film ominózus jelenetében Fekete Özvegy feláldozza magát a Vormiron a Lélekkőért cserébe, méghozzá egy felettébb érzelmes, karaktercentrikus körítésben. A korábbi nyilatkozatokat követően most mozgásban is megnézhetjük az eredeti, sokkal brutálisabb verziót, ahol Barton és Romanoff kilátástalannak tűnő harcot folytatnak Thanos seregével, és utóbbi csak számos találatot követően tudja levetni magát a peremről, miközben Barton egyszerre próbálja megállítani mind őt, mind a támadást. A kiszivárgott anyagból kiindulva a jelenetet nemcsak leforgatták, de elkészült hozzá a CGI is.

A végkimenetel tehát itt is ugyanaz, mint amit a Végjátékban láthattunk a moziban, de az oda vezető út jóval akciódúsabb. A film vágási munkálatain dolgozó Matthew Schmidt elmondása szerint ezért döntöttek a végleges verzió mellett: „Az egyik pótforgatáson változtattunk rajta, és még jobban elmélyítettük Natasha és Clint jelenetét, amely tökéletesen működött a kész filmben. Egyszerűen előálltunk egy jobb elképzeléssel, ami egy kicsit jobban szolgálta Natashát mint karaktert.” Korábban már megtudhattuk, hogy habár Sólyomszem halála is felmerült lehetőségként, az írók hamar elkötelezték magukat Romanoff mellett, mivel az ő karakterútjába sokkal inkább beleillett egy ilyesfajta áldozathozatal.

(forrás: MovieWeb)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr6515606512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meleg Sándor · http://alimento.blog.hu/ 2020.04.12. 09:18:15

Jobb változat volt az, ami a filmbe végül bekerült. Barton és Nat kapcsolata érdekesebb volt, mintha megint lövöldöztek volna egyet.
süti beállítások módosítása