KÖNYVAJÁNLÓ: Marvel Studios - Képes Útmutató

2020. március 28. - Marvel Magyarország

Ezzel az útmutatóval kedvünkre kalandozhatunk a Marvel Moziverzum világában.

visual00.jpg

Marvel Studios – Képes Útmutató felépítése nagyban hasonlít a Star Wars – Képes enciklopédia sorozatra, elvégre itt is javarészt a legfőbb szereplők szerint csoportosítva haladunk végig a hősök és a gonoszok „adatlapjain”. Az album a 2008-2018 közötti időszakot fedi le, a Végtelen háborúig bezárólag.

Amerika Kapitány, Vasember és Thor, valamint a filmjeikben debütált karakterek mind-mind kiemelt szerepet kapnak a trilógiáknak köszönhetően, a 200 oldalnyi tartalomból majd’ százat ők töltenek ki. Utána a Bosszúállók csapatát részletezi a könyv mintegy 30 oldalon, legyen szó olyan nagyobb szuperhősökről, mint a Hulk, Sólyomszem és Fekete Özvegy, a folytatásfilmekben bemutatkozott Vízióról és Skarlát Boszorkányról, vagy épp a S.H.I.E.L.D. ügynökeiről Nick Fury, Phil Coulson és Maria Hill személyében. A hősök ellenfelei a chitauri-fajtól kezdve Ultronon át Thanosig szintén prominens szerepet kapnak a Bosszúállóknál. A Föld legnagyobb hőseit követően A galaxis őrzői szedett-vetett társasága is képviselteti magát, valamint Doctor Strange, a Hangya és Fekete Párduc is kapnak egy-egy vaskos szekciót az útmutatóban.

 

Mint láthatjátok, egy eléggé masszív és részletes albummal van dolgunk, ami nagyszerű kiegészítőként szolgálhat bármilyen Marvel Moziverzum rajongó polcán, további két okból is:

  • az egyik, hogy a Képes Útmutató vizuálisan roppantul igényes, ügyes szerkesztéssel és szép, részletes ábrákkal – szóval aki esetleg attól félne, hogy csak a filmekből kimerevített képkockákkal találkozna, annak semmi oka az aggodalomra
  • a másik, hogy több évnyi aktív figyelem után is jó pár olyan apróságot és kevésbé közismert érdekességet tudhatunk meg a könyvből, amelyekre a filmekben már nem maradt idő, legyen szó fajokról, technológiákról, fegyverekről vagy a karakterek háttértörténetéről egyaránt

Egyedül talán az hagyhat többekben keserű szájízt, hogy a már említett Végtelen háború utáni felvonások, vagyis A Hangya és a Darázs, a Marvel Kapitány, a Végjáték és persze a megkerülhetetlen jogi herce-hurca miatt a két Pókember-film eseményei sem szerepelnek az albumban. Peter Parkert viszont szerencsére nem hagyták ki teljesen a buliból, az Amerika Kapitány: Polgárháború és a Végtelen háború történéseiben is megkapja a reflektorfényt Tom Holland hálószövője.

A Kolibri Kiadónál megjelenő Marvel-könyvsorozat új kiadványa szintén a DK (Dorling Kindersley) jóvoltából állt össze. A brit multinacionális kiadó könyvei lebilincselő infografikákkal, hasznos információkkal veszik le a lábaikról mind az univerzum tapasztalt, mind a kezdő rajongóit, és elmondható, hogy a Marvel Studios – Képes Útmutató is tovább örökíti ezt a remek hagyományt.

marvelstudios_kepesutmutato_b1_72pdi.jpgCím:
Marvel Studios - Képes Útmutató
(Marvel Studios Visual Dictionary)

Írta:
Adam Bray
Fordította:
Horváth Vivien

Eredeti megjelenés:
2018
DK

Magyar megjelenés:
2020
Kolibri Kiadó

Oldalszám: 200 oldal
Megrendelhető a borítóra kattintva.

Goretity Dániel

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr2415565116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása