SZUPERHŐS SZEMLE: Rendhagyó formában térhet vissza a Pókember: Idegenben Mysteriója

2020. február 24. - Marvel Magyarország

Megérkezett a hírmorzsákat összegző rovatunk folytatása.

pokember-idegenben-mysterio-main.jpg

Nemrég indítottuk útjára legújabb rovatunkat azzal az egyértelmű szándékkal, hogy a Marvel világának minden fontosabb eseményéről be tudjunk számolni. A szuperhős szemlében tömören, világosan, lényegre törően igyekszünk egyetlen posztba sűríteni az aktuális érdekességeket, és a megannyi pozitív visszacsatolás következtében már el is hoztuk a második részt. Kezdjük is!

  • A The Illuminerdi legújabb értesülését szigorúan csak pletyka szintjén szabad kezelni, miszerint a Sony vissza szeretné hozni a Pókember: Idegenben antagonistáját, Mysteriót, hogy egy köré épülő szólófilmet hozzanak tető alá. Mint tudjuk, a Jake Gyllenhaal által alakított karakter megrendezett hősi halált halt, hogy Pókember ellen fordíthassa a világot, de mivel az illúzió mesteréről beszélünk, sok rajongó már a bemutató óta érvel a főgonosz túlélése mellett. A Mysterio-film ötlete nem feltétlenül légből kapott, elvégre a Sony már a Pókember második része előtt önálló produkciót fontolgatott a karakter számára, ráadásul tovább erősítené a spekulációt, hogy a stúdió most már tényleg szeretne megvalósítani egy Pókember nemeziseket felvonultató Baljós Hatos-filmet, és ezért kapják a gonosztevők (Venom, Morbius) sorra a rivaldafényt. Természetesen, ha ez a híresztelés igaznak bizonyul, a Sony Jake Gyllenhaal főszereplésével csinálná meg a Pókember-spinoffot.

spider-man-_far_from_home-publicity_still_14-h_2019.jpg

  • A Disney+-ra készülő WandaVision forgatásáról származó képekből már régóta tudni lehet, hogy hamarosan a Marvel Moziverzum részévé válik a képregényekben a S.H.I.E.L.D. testvérszervezeteként ismert S.W.O.R.D., ami a forrásanyagban azzal a céllal jött létre, hogy figyelje a világűrt és megvédje a bolygót a földönkívüli fenyegetésektől. A minap újabb adag fénykép érkezett a sorozat munkálatairól, melyeken Teyonah Parris (Ha a Beale utca mesélni tudna) megformálásában a Marvel Kapitányban kislányként bemutatkozott Monica Rambeau, valamint A Hangya és a Darázsban az egykori S.H.I.E.L.D. ügynök Jimmy Woo-ként feltűnő Randall Park láthatóak. Az első blikkre nem túl sokatmondó fotókból biztossá vált, hogy a felnőtt Monica a S.W.O.R.D. munkatársa lesz, ami tekintve, hogy már kislányként ízelítőt kapott az intergalaktikus ügyekből és példaképként tekintett Marvel Kapitányra, egészen kézenfekvő döntés a stúdió részéről.

  • A Sony és a Disney között nemrégiben nyélbe ütött megállapodás értelmében a Tom Holland-féle Pókember még biztosan kap egy harmadik szólófilmet a Marvel Moziverzumban, illetve egy cameo erejéig is beugrik valamelyik produkcióba a Bosszúállók világában – arról nem beszélve, hogy mostantól akár a Sony Pókember-spinoffjaiban is tiszteletét teheti. A The Hollywood Reporter legutóbbi kerekasztal-beszélgetésében mindkét stúdió főnöke bizakodóan nyilatkozott a továbbiakat illetően: „A rajongótábor mindannyiunknak fontos, és úgy tűnt, nagyon pozitívan reagálnak mindarra, amit eddig összehoztunk Tomékkal és a többiekkel” – mondta a Disney vezérigazgatójaként ismert Alan Horn, majd hozzátette, hogy a visszajelzések alapján valóban jó ötlet volt újra egyesíteni a stúdiók erejét. Tom Rothman a Sonytól megállapította, hogy „ez egy klasszikus win-win-win felállás”, amivel jól járt mindkét stúdió és a rajongók is, arra a kérdésre pedig, hogy a Pókember 2021. július 16-ra bejelentett harmadik része után is folytatódik-e a közös munka, Rothman úgy felelt, reméli. A beszélgetés során Horn egyébként újból megerősítette, miszerint Tom Hollandnek fontos szerepe volt a megállapodás újratárgyalásában, ugyanis többekkel is váltott néhány szót az ügy érdekében.

tom-holland-spider-man-1562256040.jpg

  • A Thaddeus „Thunderbolt” Ross tábornokot játszó William Hurt az elmúlt években több alkalommal is szerepelt Marvel-filmekben – legutóbb a Bosszúállók: Végjátékban láthattuk, hamarosan pedig a Fekete Özvegyben tér vissza, de állítólag a She-Hulk-szériában is benne lesz a Liv Tyler megformálta Betty Ross oldalán. Bár a legtöbb produkcióban valamilyen szinten egyértelműnek tűnik, hogy ismét láthatjuk Hurtöt, a pletykák szerint a stúdió egy potenciális Mennydörgők csapat tagjaként szeretné előkészíteni, méghozzá egy bizonyos vörös kolosszusként. Azt kell róla tudni ugyanis, hogy a képregényekben belőle lett Vörös Hulk, aki immáron nemcsak az eszét, de erejét is be tudta vetni az eredeti zöld szuperhős ellen. A stúdió állítólag egy különálló filmben vagy Disney+-sorozatban szeretné bemutatni a Mennydörgőket, a Helmut Zemo vezetése alatt álló, szuperbűnözökből álló társaságot, melyre a Marvel Moziverzum elkövetkező projektjeiben több utalás is helyet kaphat. Kérdés, hogy milyen felállásban gondolkozik a Marvel, ugyanis a képregényekben itt is elég sűrűn változott a csapat összetétele, ám mivel az Amerika Kapitány: Polgárháború antagonistája, Zemo fontos szerepet kap A Sólyom és a Tél Katonájában, rá és William Hurt karakterére egész biztosan érdemes számítani.

red-hulk-comic.jpg

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr5015489094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása