5 dolog, amit megtudtunk a Marvel Disney+ sorozatairól

2020. február 03. - Marvel Magyarország

Van miről beszélni az első mozgóképes ízelítő után.

falcon-and-the-winter-soldier-wandavision-loki.jpg

A negyedik fázis bejelentésével is sejtettük már, hogy Kevin Feige nem fogja elaprózni a Disney+-ra készülő Marvel-sorozatokat, amik mögé mozifilmeket idéző költségvetést igyekeznek pakolni. Ma hajnalban sor került a 2020-as NFL-szezon döntőjére, amelynek keretében a stúdió nyilvánosságra hozott egy Falcon and the Winter Soldier, Loki és WandaVision képsorokkal teli reklámszpotot, amiből valóban úgy tűnik, hogy a sorozatok látványvilága abszolút hű marad a Marvel Moziverzum egészéhez.

A kedvcsináló azonban nem merül ki ennyiben, ugyanis a látottakat tüzetesebben megvizsgálva izgalmas részletekre bukkanhatunk a szériák cselekményét illetően. Íme öt dolog, amire figyelmesek lettünk!

1. A WandaVision évtizedeken átívelő sitcom lesz

Minden kétséget kizáróan a Marvel Moziverzum egyik legizgalmasabb projektjének számít a WandaVision, amelyről az alkotók elmondása és az első fotók alapján már korábban is lehetett tudni, hogy félig-meddig sitcom lesz. Eddig minden jel arra utalt, hogy a széria kifejezetten a hatvanas évek sitcomjait fogja idézni a The Dick Van Dyke Show fekete-fehér stílusában, azonban az első mozgóképes ízelítő ennél jóval sokrétűbb kivitelezést vetít előre. Az Elizabeth Olsen által alakított Wanda Maximoff, azaz a Skarlát Boszorkány több különféle megjelenéssel látható a képsorokon, amiből nem nehéz megállapítani, hogy a sorozat végighalad majd a sitcomok fejlődésén (többek között a hetvenes évekbeli The Brady Bunch, a nyolcvanas években futott Roseanne, valamint a Modern család hangulata is visszaköszön), miközben egyre inkább összeomlani látszik az az alternatív valóság, amiben a címszereplők egy tökéletes nukleáris családot testesítenek meg. És ez még nem minden...

vlcsnap-2020-02-03-16h16m02s288.png

2. Skarlát Boszorkány magára ölti a klasszikus jelmezét

A Skarlát Boszorkányról és Vízióról szóló WandaVisionhöz nemsokkal a bejelentés után érkezett egy sokat sejtető plakát, amin a két főszereplőt láthattuk egy ötvenes évekre emlékeztető környezetben, ahogy egy kanapén ücsörögnek kedélyesen. A szemfülesek ugyan kiszúrhatták a falra vetülő árnyékon Wanda tiaráját a képregényekből, ám arra azért kevesen számítottak volna, hogy a karakter jellegzetes, a filmekben eddig okkal mellőzött jelmezét már az első félperces ízelítőben felfedi a stúdió. A környezet alapján ugyanakkor ez inkább lesz egy kikacsintás, esetleg viccesnek szánt halloweeni öltözet, mindazonáltal sosem lehet betelni vele, ha valamit egy az egyben átemelnek a grafikus novellák lapjairól.

3. Steve Rogers öröksége nem a terv szerint alakul 

Az Amerika Kapitány-filmek karaktereire fókuszáló Marvel-sorozat, a Falcon and the Winter Soldier újonca lesz Wyatt Russell (Overlord, 22 Jump Street) megformálásában a képregényekből ismert John Walker, azaz U.S. Agent, aki elég bonyolult viszonyt ápol Steve Rogers örökségével. A forgatásról származó képekből korábban már kiderült, hogy Russell Amerika Kapitány kormány által kinevezett helyettesét alakítja, és az ízelítőben is őt láthatjuk jelmezben egy futballpályán, gyaníthatóan a kormánypropaganda részeként. Azt még egyelőre nem tudjuk, hogy John Walker alapvetően pozitív vagy negatív figura lesz-e, de mindenképp érdekes lesz látni, milyen konfliktusokhoz vezet, hogy a jelek szerint a pajzsot megöröklő Sam Wilson (Anthony Mackie) és Russell karaktere is Amerika Kapitány utódjaként fognak fellépni.

vlcsnap-2020-02-03-16h16m22s857.png

4. Bemutatkoznak Skarlát Boszorkány és Vízió gyermekei

Ha már tökéletes kertvárosi idill, a gyermekvállalás sem maradhat el Wanda Maximoff és Vízió (Paul Bettany) részéről. A reklámszpotban ugyanis egy pillanat erejéig látható, amint a címszereplők gyerekágyakat fürkésznek, amik felől hirtelen két cumi repül a levegőbe. Ez a Marvel-képregényekben szintén romantikus viszonyt ápoló Vízió és Skarlát Boszorkány gyermekeire, Billy Kaplanre, azaz Wiccára, valamint Tommy Shepherdre, azaz Speedre utal, akik az Ifjú Bosszúállók (Young Avengers) oszlopos tagjai lettek az idők során. Attól függetlenül, hogy a WandaVision jelentős része egy illúzióban játszódik majd, valószínűleg az ikerpár nem lesz ennyivel letudva, és a képregényekhez hasonlóan újjászületnek a Marvel Moziverzum fősodrában. Mindez csak tovább erősítené a stúdió azon törekvését, hogy az elkövetkező években összehozza egy közös kalandra a fiatal szuperhősökből álló Ifjú Bosszúállókat.

5. Loki felkelti egy fontos intézmény figyelmét

A Falcon and the Winter Soldier és WandaVision szériákkal ellentétben a Lokira koncentráló Marvel-sorozat forgatása csak nemrég vette kezdetét, de még így is láthattunk belőle pár találgatásra okot adó másodpercet. A rövid ízelítőben a csínytevés istene egy TVA – a Time Variance Authority rövidítése – feliratú pólóban látható, melyről azt kell tudni, hogy a képregényekben figyelemmel kíséri és eltörli a multiverzum veszélyesnek minősített alternatív világait. Ennek ismeretében nem meglepő, hogy Lokinak sikerül összerúgnia a port a szervezettel, hiszen a Tom Hiddleston főszereplésével készülő széria köztudottan arra a Lokira koncentrál majd, aki a Bosszúállók: Végjátékban megszökött a Tesseracttal, és a korábbi hírek szerint azt fogja nyomon követni, hogyan befolyásolja az emberiség történelmének fontos eseményeit. A párhuzamos univerzumokkal való játszadozás kétségkívül felkelti majd a TVA figyelmét, és bár ez csak ötletelés, de talán a sorozat szereplőgárdájához nemrég csatlakozott Owen Wilson játszhatja a hatóság egyik tagját. Mindazonáltal ahogy azt Loki az NFL-döntő estjén leadott ízelítőben is elmondta, porig fogja égetni ezt a helyet, őt ismerve pedig nincsen kétségünk efelől.

A Falcon and the Winter Soldier és a WandaVision még 2020 folyamán, a Loki pedig valamikor 2021 tavaszán debütál a Disney+ kínálatában.

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr3415452216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása