A Thor-képregények írója ezt a karaktert látná szívesen Christian Bale megformálásában

2020. január 09. - Marvel Magyarország

Ő persze még csak egy a számtalan jelölt közül.

thor-love-and-thunder-christian-bale.jpg

Nagy meglepetésként ért mindenkit, amikor a napokban kiderült: az egykori Sötét Lovag, Christian Bale alighanem szerepelni fog a Taika Waititi rendezte Thor: Love and Thunderben. Ahogy az ilyenkor általában lenni szokott, azonnal kezdetét vette a találgatás, hogy az Oscar-díjas színész vajon hőst, vagy inkább gonoszt fog alakítani a negyedik Thor-filmben, most pedig Jason Aaron, a The Mighty Thor-sorozat volt írója állt elő egy nagyszerű elképzeléssel.

A szerző nem másra, mint Dario Aggerre tette le a voksát, aki a képregényben a vitatható hátterű Roxxon Corporation éles eszű vezérigazgatójaként ismert. Aaron szerint nála jobb választás nemigen lehetne, döntése pedig nagyon is megalapozott. Nemcsak vizuális szempontból lenne tökéletes választás Bale, de a karakter első megjelenése a Thor: God of Thunder 19. számához köthető – ekkoriban már több mint egy éve foglalkozott Aaron az asgardi istennel.

Az üzleti szférában tevékenykedő Dario Agger motivációja kizárólag irigységből és pénzszerzésből fakad – előszeretettel fizet le lobbistákat és ügyvédeket, hogy következmények nélkül használhasson ki mindenkit, valamint lép szövetségre hozzá hasonló kétes figurákkal. A felelőtlen vakmerősége gyakran sodorja például a S.H.I.E.L.D. útjába, és persze Thoréba. És ha mindez nem lenne elég, Dario a Minótauruszként is ismert, ugyanis képes felvenni a legendás teremtmény alakját, amivel fizikailag is méltó ellenfélnek bizonyul a mennydörgés istene számára.

Ennek ellenére sok rajongó látná szívesebben Bale megformálásában a képregényekben 1983-ban debütáló Beta Ray Billt, akire egyébként már a Thor: Ragnarökben is kaptunk utalást a Nagymester tornyának oldalán. A Mjölnirre méltó, majd később a Vihartörőt forgató karakter izgalmas adalék lehetne a Marvel Moziverzum keretein belül, ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy miután a tervezett folytatásban bemutatkozik a Jane Foster-féle Thor, Beta Ray Billel együtt már nem lenne-e sok egyetlen filmben a pörölyt ragadók száma.

Bármi is legyen, az már biztos, hogy Aaron Thor-képregényei a Love and Thunder inspirációjaként szolgálnak majd, amelyben Odin fia méltatlanná válik a Mjölnirre, ezért helyette Jane Foster veszi fel a kalapácsot, és megkapja vele Thor erejét is. „Nyilvánvalóan a helyszínek miatt maradt ki a munkám a harmadik Thor-filmből, hiszen a Föld nem kapott hangsúlyos szerepet. Most viszont megkerestek a negyedik rész ötletével, amelyben a képregényekhez hasonlóan Jane lesz Lady Thor. Nagyon izgalmasnak gondoltam, szóval alig várom a közös munkát, és igen, nagyon várom, hogy a pörölyt forgathassam.”

A Thor: Love and Thunder premierje 2021. november 5-én lesz.

(forrás: MovieWeb)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr3915400938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Intelligensmosópor-jogi aktivista 2020.01.09. 19:51:39

"Jason Aaron, a The Mighty Thor-sorozat írója"

VOLT írója. Decemberben jött ki az utolsó füzete (King Thor 4. szám). A jelenlegi író Donny Cates.

"Dario Aggerre tette le a voksát, aki a képregényben a vitatható hátterű Roxxon Corporation éles eszű vezérigazgatójaként ismert."

Viszont Agger csak akkor működik jól ha a Földön maradunk mivel egy földi üzletember nem az a galaktikus veszedelem amit MCU Thor vonzani szokott. (Ráadásul már most többet használta Al Ewing Immortal Hulkja kevesebb mint fél év alatt, mint Aaronnak sikerült 7 alatt.)

"a karakter első megjelenése a Thor: God of Thunder 19. számához köthető – ekkoriban kezdett Aaron"

Hujj. Azon a ponton már több mint egy éve írta Aaron a Thort (Thor: God of Thunder 1.-től).

"az asgardi félistennel foglalkozni."

Ennél jobban Gaea-t még nemigen sértették meg. Thor anyukája a képregényekben egy ősi isten (elder god) akin keresztül a Marvel kozmológiában minden panteon rokon. Magyarul: Ő az ÖSSZES földistennő.

"Beta Ray Billt"

Ha valaha kapunk, valószínűleg motion capture CG vacak lesz.

"nem lenne-e sok egyetlen a filmben a pörölyt ragadók száma."

Aaron Thorjában vagy 10 volt (még 'Throg, the FROG OF THUNDER' is).

"az már biztos, hogy Aaron Thor-képregényei a Love and Thunder inspirációjaként szolgálnak majd"

Sajnos. Nem szerettem Aaron Thorját különösebben. Ha körül kéne írnom olyan fogalmakat használnék például "elvesztegetett lehetőségek", "narratív katyvasz", "parasztvakítás" stb,. Nagyon szép, és mélynek hangzik... ha belegondolsz még a legjobb esetben is szétesik. (Rosszabban? Pl. bántalmazó mosdatás.) Vagyis így visszatekintve pont olyan sz@r mint Matt Fractioné, csak az nem hazudott a szemembe így előbb feltűnt.

Marvel Magyarország 2020.01.09. 20:20:09

@Intelligensmosópor-jogi aktivista: Köszi a visszacsatolást a hírre!

"Agger csak akkor működik jól ha a Földön maradunk mivel egy földi üzletember nem az a galaktikus veszedelem amit MCU Thor vonzani szokott."

Abszolút jogos. Én személy szerint azért tartom elképzelhetőnek Agger behozását, mert ha nem is végig a Földre összpontosít majd a Love and Thunder, azért a Jane Foster-féle Thor és Új Asgard miatt gyanúsan elég komoly szerepe lesz a történetben. Így akár több antagonista is lehetne a filmben, ha már a Thorok száma is négyzetre emelődik: mondjuk egy galaktikus fenyegetés, amelynél igazából elég sok karakter szóba jöhet, valamint a Földön Agger, aki Új Asgardot szorongatja meg valamilyen formában.

(Ráadásul a Roxxonra amúgy is volt már jó pár utalás a Marvel Moziverzumban, amely akár összeköthetné a Love and Thundert a készülő She-Hulkkal – ha már az összes Disney+-sorozat összefonódik majd valamelyik filmmel. De ez már tényleg csak vad találgatás a részemről.)

Intelligensmosópor-jogi aktivista 2020.01.09. 21:03:44

Majd elhúznak az űrbe és hagyják a Roxxont valaki más problémájának. (Kis túlzással a képregényekben is ez történt köszönhetően annak, hogy Aaronnak fogalma sem volt mit mondjon.)
süti beállítások módosítása