ELŐRETEKINTÉS: Minden szuperhősfilm a Marveltől, amit látnod kell 2020-ban

2019. december 31. - Marvel Magyarország

A stúdiók a továbbiakban sem vesznek vissza a képregényadaptációk készítéséből.

marvel-eloretekintes-2020.jpg

Idén révbe ért a Marvel Studios több mint egy évtizede tartó univerzumépítése a Bosszúállók: Végjátékkal, visszatért még egyszer utoljára az X-Men csapata, és nem maradtunk Pókember-film nélkül sem. De tovább tetőzik a szuperhősláz, már ami a készülőfélben levő filmek mennyiségét illeti, ugyanis a Marvel Studios, a Warner/DC, valamint a Sony és részben a Fox is alaposan odateszi magát a 2020-as felhozatalban. Ennek köszönhetően jövőre 8 nagy képregényfilm kerül a mozikba, amiből egész pontosan 5 szerepeltet Marvel-karaktereket. Az alábbiakban ezeket vesszük alaposan szemügyre – bemutatásuk sorrendjében!

ÚJ MUTÁNSOK (The New Mutants)
hazai bemutató: 2020. április 2.

Az Új mutánsoknak eredetileg 2018 áprilisában kellett volna bemutatkozniuk, ám hetekkel a debütálás előtt a Fox úgy döntött, hogy tíz hónappal elhalasztja a premiert. Aztán még tovább. És még tovább. Most ott tartunk, hogy a szuperhős-horror két évvel a tervezett bemutatót követően, 2020 áprilisában végre meglátja a napvilágot, és ezúttal tényleg megvan az okunk optimistának lenni – az eredeti képregényt rajzoló Bill Sienkiewicz idén decemberben méltatta a film legújabb előzetesét, amely Josh Boone rendező szerint januárban mindenki számára látható lesz. Szintén nemrég röppentek fel olyan pletykák is, miszerint a filmből kivágtak minden olyan utalást, ami még a Fox azóta leáldozott X-Men-franchise-ához kötődött, és mindezt annak érdekében, mert az új tulajdonos a Marvel Moziverzum részévé szeretné tenni az Új mutánsokat. Bárhogy is legyen, a sztori egy titokzatos, elmegyógyintézetre hajazó intézményben bontakozik ki, melyben egy csomó fiatal mutánson végeznek mindenféle csúf kísérletet. A főbb szerepekben Anya Taylor-Joy (A boszorkány), Maisie Williams (Trónok harca) és Charlie Heaton (Stranger Things) lesz látható.

FEKETE ÖZVEGY (Black Widow)
hazai bemutató: 2020. április 30.

A Scarlett Johansson által alakított Fekete Özvegy nyolc filmben tette már tiszteletét idáig, múltjáról relatíve mégis nagyon keveset tudtunk meg az évek során, de ha minden igaz, a neki már régóta kijáró szólómozijában végre választ kapunk olyan égető kérdésekre is, minthogy mi történt Budapesten. Mint az korábban már kiderült, maga a film nem a hagyományos értelemben vett eredetsztori lesz, nem ugrunk ugyanis olyan sokat vissza az időben, és nem azt láthatjuk majd, mit csinált Natasha, mielőtt csatlakozott a S.H.I.E.L.D.-hez. A cselekmény az Amerika Kapitány: Polgárháború után játszódik, amikor a címszereplő szökésben van, miután segített Amerika Kapitánynak, de ez természetesen nem jelenti, hogy ne láthatnánk flashbackeket a hősnő múltjából. És mint ilyen, ismét felveszi a kapcsolatot néhány régi ismerőssel – első körben a hozzá hasonló kiképzésben részesült Yelena Belovával (Florence Pugh), de ott lesz még az Amerika Kapitány orosz megfelelőjeként is ismeretes Alexei Shostakov, más néven Vörös Őr (David Harbour), valamint az ő exfelesége, Melina Vostokoff (Rachel Weisz) is. Az ügyeletes és egyelőre gyanúsan rejtegetett antagonista a fotografikus memóriával és kitűnő reflexekkel bíró zsoldos, a Kiképző lesz, aki a forrásanyagban bárki mozdulatait képes leutánozni. Kevin Feige szerint ráadásul a filmben olyan új dolgokat tudhatunk meg majd a címszereplőről, ami miatt teljesen máshogy fogunk tekinteni évek múltán a feláldozására a Végjátékban.

MORBIUS
amerikai bemutató: 2020. július 10.

A Sony jövőre két újabb Pókember-ellenlábasra koncentráló spinoffal folytatja saját Marvel-univerzumának bővítését. Elsőként a Morbius kerül a mozikba, mely a halálos vérbetegségben szenvedő tudós, Michael Morbius történetét meséli el, aki az általa kidolgozott kísérleti gyógymód nem várt mellékhatásaként vámpírrá változik át, és csillapíthatatlan vérszomj lesz úrrá rajta. A címszerepben az Oscar-díjas Jared Leto (Rekviem egy álomért, Mielőtt meghaltam) lesz látható, aki számára nem ismeretlen a képregényfilmek világa, hiszen 2016-ban ő alakította Jokert a Suicide Squad – Öngyilkos osztagban. Morbius nemezisét, Loxias Crownt a Ki vagy, Doki? és A korona sztárja, Matt Smith formálja meg, a gyönyörű Adria Arjona (Six Underground – Hatan az alvilágból) pedig a főhős szívszerelmeként lesz elcsíphető. A Halálos iramban-sorozatból ismert Tyrese Gibson szintén csatlakozott a gárdához, és ha hihetünk a szóbeszédnek, J.K. Simmons is tiszteletét teszi a filmben, aki a Pókember: Idegenben stáblistás jelenetéhez hasonlóan J. Jonah Jameson bőrébe bújik majd. A Morbiust a több tisztességes akciófilmet (Instant dohány, Védhetetlen) is dirigáló Daniel Espinosa rendezi, aki Élet című munkájának hála a sci-fi és horror zsánerek terén is rendelkezik némi tapasztalattal. Ugyan a 2012-es Alkonyat: Hajnalhasadás – 2. rész óta egy vámpíros produkció sem rengette meg a mozipénztárakat, remélhetőleg a Morbius és a nemrég bejelentett Penge-reboot képesek lesznek visszahozni a vérszívók egykori népszerűségét.

d06vwbawwai7sxn.jpg

VENOM 2.
amerikai bemutató: 2020. október 2.

Noha a kritika egyöntetűen utálta a 2018-as Venomot, a sok rohadt paradicsom nem szegte kedvét a nézőknek, akik kifejezetten élvezték Eddie Brock ámokfutását a nagyvásznon, és a várakozáson felüli siker fényében nem meglepő, hogy a Sony mihamarabb tető alá akarta hozni a folytatást. A szűk időbeosztás miatt a stúdiónak ugyanakkor el kellett engednie az első részt dirigáló Ruben Fleischert, így a direktori székbe ezúttal az egyébként jóval izgalmasabb választásnak tűnő Andy Serkis ülhetett bele. Habár Serkis leginkább a motion capture-színészet pionírjaként vált ismertté, az utóbbi időben rendezőként is többször bizonyította tehetségét (Lélegzetvétel, Maugli: A dzsungel legendája). Tom Hardy természetesen ismét látható lesz a címszerepben, rajta kívül pedig Michelle Williams és Woody Harrelson is visszatérnek a folytatásban. Utóbbi ezúttal nem csupán egy cameo erejéig ugrik be, hiszen az általa megformált Cletus Kasady, alias Vérontó végre a főgonosz szerepében tetszeleghet majd. Nem ő lesz azonban az egyetlen fenyegetés, akivel Venomnak meg kell birkóznia, mellette ugyanis a tébolyodott Frances Barrison, avagy Sikoly is megnehezíti Eddie és a szimbióta dolgát – a szerep kapcsán a stúdió már egy ideje környékezi az Oscar-jelölt Naomie Harrist (007 – Skyfall, Holdfény). A film egyik producere, Matt Tolmach szerint a Joker sikerének tükrében az sem kizárt, hogy a folytatás korhatáros lehet.

ven-feat.jpg

ÖRÖKKÉVALÓK (The Eternals)
hazai bemutató: 2020. november 5.

A Marvel Moziverzum negyedik fázisának egyik legjobban várt filmje Jack Kirby képregényeit veszi alapul, és egészen újfajta hősökkel gazdagítja a filmes univerzumot. Az Örökkévalók egy szuperképességekkel bíró és közel halhatatlan faj, akiket az Égiek néven ismert kozmikus teremtmények hoztak létre évmilliókkal ezelőtt – és habár az Égiekre többször is kaptunk már utalást a filmekben, ezúttal erejük teljében lesznek láthatók. Mint kiderült, a címszereplő csapat Földünk sorsát egyengette az évezredek során (Kevin Feige elismerte, hogy „az Örökkévalók tudnak a Bosszúállók létezéséről, a Bosszúállók azonban nem sokat tudnak az Örökkévalókról. Még”), most pedig a szörnyszerű Deviánsokat próbálják megakadályozni abban, hogy elpusztítsák világunkat. Azt is tudjuk, hogy a filmadaptáció cselekménye több évezredet ölel majd fel, és a szereplők a történelem különböző pontjain fognak felbukkanni. A Marvel eddigi legsokszínűbb karaktereit felvonultató filmjét a nagyszerű A rodeóssal berobbant Chloe Zhao rendezi, melyhez rendkívül illusztris szereplőgárdát trombitáltak össze. Richard Madden Ikarist, Angelina Jolie Thenát, Kumail Nanjiani Kingót, Lauren Ridloff Makkarit, Brian Tyree Henry Phastost, Salma Hayek Ajakot, Lia McHugh Sprite-ot, Don Lee Gilgamesh-t, Barry Keoghan Druigot, Gemma Chan Sersit, Kit Harington pedig Dane Whitmant, azaz a Fekete Lovagot alakítja az Örökkévalókban, és többségük filmes kinézetéről már kaptunk ízelítőt. 

d_9cdg2xkaiutar.jpg

(+1) SÓLYOM ÉS A TÉL KATONÁJA (The Falcon and the Winter Soldier)
amerikai bemutató: 2020 ősz

A negyedik fázis bejelentésével is sejtettük már, hogy Kevin Feige nem fogja elaprózni a mozifilmek és a Disney+-os sorozatok összemosását. Ezek egyike az Amerika Kapitány-filmek karaktereire fókuszáló Falcon and the Winter Soldier lesz, mely egy abszolút földhözragadt kémthrillert ígér a főszereplők közti szórakoztató dinamikával megfűszerezve. A hatrészesre tervezett minisorozatot már csak azért is merjük egy lapon említeni a filmekkel, mert a projekt mögé mozifilmeket idéző költségvetést igyekeznek pakolni a Marvelnél: Feige-ék minden erejükkel azon vannak, hogy a sorozatok látványvilága teljesen hű legyen a Marvel Moziverzum egészéhez, mert nem szeretnék, hogy akármilyen apró részlet is kilógjon az összképből. A sorozatban a Steve Rogers örökébe lépő Sam Wilsonon (Anthony Mackie) és Bucky Barnes-on (Sebastian Stan) kívül visszatér majd A tél katonájában megismert ügynöknő, Sharon Carter (Emily VanCamp), valamint az Amerika Kapitány: Polgárháborúban bemutatkozott antagonista, a Daniel Brühl által megformált Helmut Zemo, akiről tudjuk, hogy a szériában a képregényekben viselt ikonikus lila maszkját fogja hordani. De az ismerős arcok mellett új karakterként tűnik majd fel John Walker, azaz U.S. Agent, a hazafias szuperkatona, akit a képregényekben az Egyesült Államok kormánya Amerika Kapitány utódjául jelölt ki. A sorozatban Walkert az Overlord színésze, Wyatt Russell játssza majd.

d_9epsmwwacsq94.jpg


A Marveltől tehát ezekre a szuperhősfilmekre és Disney+-sorozatra érdemes számítani 2020-ban, miközben a Warner/DC páros elhozza nekünk a nem kevésbé ígéretesnek tűnő Ragadozó madarakat (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) és Wonder Woman 1984-et képregényfilmek tekintetében. Ti a fentiek közül melyeket várjátok a legjobban? Írjátok meg a kommentek között!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr1615373660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2020.01.02. 10:10:16

mekkorát röhögnék, ha a sok huzavona után az új mutánsok feket lóként hozná az eddigi legjobb x filmet...
(mondjuk lehetetelennek tartom, hogy jobb legyen a logan noir-nál, de értitek, hogy értem na)
süti beállítások módosítása