5 képregény ötlet karácsonyra, amellyel még a legnagyobb rajongókat is meglepheted

2019. december 23. - Marvel Magyarország

Mert nincs is jobb egy képregénynél a karácsonyfa alatt.

2019-karacsonyi-ajanlo.jpg

Már nem kell sokat aludni, és itt a karácsony, a szeretet ünnepe. Remélhetőleg már mindenki beszerezte a barátai, családtagjai által áhított ajándékokat, azonban a notórius halogatók számára elhoztuk az idei utolsó képregényes cikkünket, amelyben 2019 megjelenései közül válogattunk össze néhányat. Az alábbiakban több tuti tippet adunk, hogy mindenki megtalálja a tökéletes meglepetést.

Bírod az elborult humort?

Deadpool: Zsémbes zsoldos / Deadpool-alakulat: Ölőhang / Deadpool-alakulat (Fumax)

Az utóbbi évek egyik legnagyobb mozifilmes közönségsikere egyértelműen a Ryan Reynolds által alakított Deadpool nevéhez köthető. A nagyszájú zsoldos, aki minden sérülésből felépül és rendszeresen lebontja – mit lebontja, letarolja! – a 4. falat ezúttal olyan izgalmas, világokat átölelő kalandba keveredik, ahol 1 Deadpool már nem is elég. Mindhárom kötet a filmekben is bemutatott, gyakran alpári, mégis kreatív humorra épít, amihez rengeteget hozzáad a zseniális magyar fordítás is. Egyébként a szóban forgó címek amellett, hogy a jövőre érkező, a Deadpool kinyírja a Marvel univerzumot is tartalmazó Deadpool: Ölégia összefüggő előzményeiként szolgálnak, önállóan is remekül megállják a helyüket. 

deadpool_borito_1138x524.jpg

Ha már unod a szuperhős sztorikat és jobban vonz a gonosz szemszöge...

Donny Cates, Geoff Shaw: Thanos győz (Fumax) / Mega Marvel 4. Thanos (Kingpin)

Idén tavasszal, több mint 10 évnyi építkezés után lezárult a Végtelen Saga, a Marvel Moziverzum hősei – hatalmas áldozatok árán – legyőzték Thanost. Ugyanakkor a hősök nem győznek mindig. A következő két kötet azok számára lehet érdekes, akik mindig is kíváncsiak voltak arra, hogy milyen lehet, amikor az Őrült Titán győz? Donny Cates, a Marvel egyik ügyeletes fenegyereke pont ezt a kérdést válaszolja meg brutális, elborult, és pont ezek miatt zseniális minisorozatában. Külön érdekesség, hogy egy relatíve friss történetről van szó, lévén a kötet eredetileg angolul is 2018-ban jelent meg.

Ráadásul itt mutatkozik be a kiadó egy felettébb elszállt, ugyanakkor végtelenül badass karaktere a Kozmikus Szellemlovas képében, akinek már csak azért sem árulnánk el a valódi kilétét, mert a kreativitástól duzzadó alapkoncepció mellett a kötet másik erősségét pont ez a szereplő jelenti. S ha esetleg még mindig nem lenne elég Thanosból, akkor nyugodt szívvel ajánljuk a Kingpin kiadó idei Mega Marvel-kötetét is, ami a klasszikus Végtelen Hatalom előzményeit meséli el, vagyis azt, hogy hogyan gyűjtötte össze az Őrült Titán a Végtelenség Ékköveit.

thanos_gyoz.jpg

Ha valami földhözragadtabbra vágysz...

Brian Michael Bendis: Jessica Jones: Alias első és második kötet (Fumax) / Fenegyerek (Kingpin)

Miles Morales megalkotója, Brian Michael Bendis manapság a DC kötelékében ügyködik Superman írásával, ugyanakkor a Marvelnél eltöltött évei alatt nemcsak Pókember az, aki megfordult ennek a modern képregény legendának a kezei között. Rendszeres olvasóink valószínűleg nem lepődnek meg azon, hogy már sokadszorra ajánljuk a szerző alábbi két történetét. Mind a Jessica Jones, mind a Fenegyerek olyan cím, amely tökéletes alternatívaként szolgál azok számára, akik már beleuntak a klasszikus világrengető szuperhős történetekbe, és valami kisebb léptékűre vágynak.

Az Alias nemcsak első osztályú krimi és lélegzetelállító thriller, de a Marvel hangsúlyosan felnőtt közönségnek szánt alkiadója, a MAX Comics nyitányaként egyenesen képregénytörténeti mérföldkő: nagy kiadó korábban csak elvétve vállalt fel olyan kemény témákat, jeleneteket és szövegezést a saját univerzumában, mint ami Jessica Jones világát jellemzi. A sorozat zárókötete ráadásul 2020 egyik legelső megjelenése lesz, ezáltal keresve sem lehet jobb alkalmat találni a felzárkózásra, míg a Fenegyerek természetesen jövőre is folytatódik majd a Marvel+ különszámok oldalain.

jessica_jones_borito.jpg

Aki valami keményvonalas klasszikushoz nyúlna...

Chris Claremont: Az eljövendő múlt napjai, Sötét Főnix (Képkocka)

Az X-Men: Sötét Főnixszel a Fox stúdió második nekifutásra sem volt képes megfelelően adaptálni a méltán nagy népszerűségnek örvendő Dark Phoenix Sagát. Simon Kinberg filmje amellett, hogy a Fox-féle X-Men-franchise záródarabjának számít, minden szempontból kudarcot vallott abban, hogy mozgóképre adaptálja Chris Claremont klasszikusát. A film ugyan hatalmas bukás volt, az eredeti grafikus novella a Képkocka Kiadónak hála idén – hosszú évek után – ismét elérhetővé vált magyar nyelven.

Ugyanez elmondható az X-Men egyik legnagyobb hatású történetéről, a Claremont-Byrne korszakot lezáró Az eljövendő múlt napjairól is, ami ugyan 24 évvel ezelőtt egyszer már megjelent, de a maga teljességében most először olvasható magyarul. Habár a filmadaptáció ebben az esetben nagyszerűre sikeredett, az eredeti sztori még így is kihagyhatatlan a keményvonalas Marvel-rajongók számára.

az_eljovendo_mult_napjai_borito.jpg

Cikkünkben ugyan csak néhány kötet került említésre, viszont az idei év egyáltalán nem szűkölködött jobbnál jobb megjelenésekben. Mint ilyen, csak javasolni tudjuk az év során publikált egyéb ajánlóinkat és kritikáinkat is, amiket átnyálazva biztosak vagyunk benne, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót 2019 magyar nyelvű képregényei közül. Egyúttal alig győzzük kivárni a 2020-as címeket, mert az eddigi információk alapján jövőre sem lesz okunk panaszkodni képregényes fronton.

Összeállította: Balogh Dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr8415363790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása