A Russo testvérek dokuszériát forgatnak a Marvel és a DC több évtizedes rivalizálásáról

2019. november 16. - Marvel Magyarország

A Russo fivérek projektje a kiadók közel egy évszázados versengését mutatja be.

marvel-dc.jpg

Minden iparágnak megvan a maga Coca-Cola/Pepsi története. A képregénykiadásban egyértelműen a Marvel és a DC töltik be ezt a szerepet, mely cégek már akkor is versengtek egymással, amikor még mindketten más néven futottak. A rajongók körében sokszor egészen heves vitákat tud kiváltani az a kérdés, hogy ki gyártja a jobb tartalmat, sőt, sokan vannak, akik olyan vehemenciával képesek védelmezni az egyik vagy a másik oldalt, mintha csak kedvenc focicsapatukról lenne szó.

A dolog már csak azért is ironikus, mert az évek során számtalan tehetséges író és rajzoló öregbítette egyaránt a két kiadó hírnevét, arról meg már ne is beszéljünk, hogy jelenleg James Gunn rendező kvázi egyszerre hozza tető alá az DC Öngyilkos osztagának és a Marvel Galaxis őrzőinek folytatását.

A Bosszúállók: Végjáték rendezőpárosa, Joe és Anthony Russo az évtizedek óta tartó rivalizálásnak ás majd a mélyére Slugfest című dokumentum-sorozatukban, amely a 2020. április 6-án elstartoló Quibi mobil-videós platformon lesz elérhető, és amely a két cég megalakulásának kezdeti nehézségeitől mutatja majd be felemelkedésüket és kreatív versengésüket. A produkció, melynek ötletét nagyban inspirálta a 2017-ben kiadott Slugfest: Inside the Epic, 50-year Battle between Marvel and DC című könyv, bepillantást enged a kulisszák mögé, és többek között feltárja az 1970-es években kiadott legelső hivatalos Marvel-DC crossover, Superman és Pókember közös kalandjának megalkotását is. (Ez a sztori egyébként magyarul is megjelent a kilencvenes években, az akkor futó A csodálatos Pókember és a Superman & Batman lapjain.)

A Russo fivérek, akik nem csupán a Marvel Moziverzum felépítésében játszottak óriási szerepet olyan produkciók megrendezésével, mint az A tél katonája, a Polgárháború, a Végtelen háború és a Végjáték, de a képregények történelmét is mélyrehatóan ismerik, executive producerként segítik majd a sorozat elkészítését, míg a rendezői feladatokat a Believer és a Framing John DeLorean című dokumentumfilmeket jegyző Don Argott és Sheena M. Joyce látják majd el.

(forrás: EW)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr2415308796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása