A Shang-Chi rendezője szerint a film hangulata a Mátrixét fogja megidézni

2019. október 20. - Marvel Magyarország

A rendező először félt, hogyan fogadják az ötletet.

2_4.jpg

A Marvel kung-fu mestere hamarosan csatlakozik a Marvel Moziverzumhoz a 2021-ben érkező Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings formájában. Az ehhez vezető út azonban közel sem volt felhőtlen a rendezői posztra kinevezett Destin Daniel Cretton szerint. Cretton legújabb filmje, a Just Mercy kapcsán adott interjút a Collidernek, melynek során a Shang-Chi is szóba került: a rendező megosztotta élményeit a Kevin Feige-vel folytatott első beszélgetésekről, valamint azt is elmondta, hogy a film hangulata a Mátrixét idézi majd. 

„Nagyon ijesztő volt” – magyarázta Cretton. „Nem hittem volna, hogy rábólintanak, így nem voltam annyira ideges sem. Mikor feldobsz egy ötletet, teljesen mindennapi a viselkedésed. Csak bemész, elmondod, amit szeretnél, elmondod, mit érzel fontosnak és hogy mit szeretnél csinálni. És ha erre választ kapsz, akkor kialakulhat egy jó kapcsolat. Ha nem válaszolnak, nem kapod meg a munkát, és gyaníthatóan ez volt a helyes döntés.” Szerencsére a rendezőt visszahívták, aki örült a stúdió nyitottságának: „Borzasztóan kedves itt mindenki, mint egy nagy-nagy család.”

Cretton méltatta néhány szóban az elsősorban a Mátrixnál betöltött munkásságáról ismert Bill Pope operatőrt is, elvégre rengeteg rajongó várja kíváncsian, mivel rukkol elő a Shang-Chi akciójeleneteihez: „Valóban gyönyörű stílusa van, természetes, földhözragadt, de közben felemelő is. És bárki, aki le tudja forgatni a Mátrixot, az valószínűleg ezzel a filmmel is nagyszerű munkát végez majd.” Amikor pedig a Collider újságírója megkérdezte, hogy a film esetleg hangulatában is emlékeztetni fog-e a Wachowski testvérek klasszikusára, a következőt felelte: „Igen, szerintem ez illik a legjobban az első ázsiai-amerikainak a Marvel Moziverzumba való belépéséhez.”

Ahogyan a filmes is említette, a Shang-Chire nagy felelősség hárul, mivel ő lesz a Marvel első ázsiai főszereplője. Cretton, aki maga is ázsiai felmenőkkel rendelkezik, pontosan tudja, mit jelent ez. „Nagyon király lett volna, mert lett volna egy szuperhős, aki hasonlít rám, ahelyett, hogy olyan szuperhősökkel foglalkoztam volna, akikről azt képzeltem, hasonlítanak rám a maszk alatt” – mondta a rendező elgondolkodva azon, milyen érzés lett volna, ha Shang-Chi már az ő fiatalkorában elkészül. „Nagyon szerettem Pókembert és a Hulkot is, mert el tudtam képzelni magam Pókemberként a maszk mögött, és magát a Hulkot is nehéz bármilyen konkrét etnikumhoz sorolni. Jó érzés lesz a Shang-Chit megmutatnom az új fiatal generációnak, akik majd azt mondhatják: »Ó, mennyire hasonlít rám.«

A Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings 2021 február 21-én érkezik a mozikba Simu Liu főszereplésével, aki mellett a valódi Mandarin is szerepelni fog a hongkongi legenda Tony Leung megformálásában.

(forrás: SuperHeroHype)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr8215225882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2019.10.22. 14:27:00

az fel se merült, hogy valami eredetivel rukkoljanak elő?

Marvel Magyarország 2019.10.22. 19:58:57

@doggfather: Eredetit már nagyon régen nem tudsz csinálni, csak valaki beismeri, hogy honnan merít inspirációt, valaki pedig nem. Tarantino konkrét listát osztott meg a Volt egyszer egy... Hollywood premierje előtt a filmet inspiráló, megtekintésre javasolt alkotásokkal, a Joker pedig egyértelműen a Taxisofőr/A komédia királya egyvelege. Mindkettő kiváló alkotás lett véleményem szerint (direkt próbáltam a közelmúltból példát keresni). Ha a Shang-Chi rendezője a Mátrixból merít, tegye azt, attól függetlenül ugyanúgy előállhat még valami eredetivel is – ha már önmagában az nem lenne eredeti, hogy ismét egy teljesen új kultúrát ágyaznak szuperhősös köntösbe a Marvel Moziverzumban. Szóval őszintén nem értem az ilyen megjegyzéseket.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2019.10.24. 15:44:58

@Marvel Magyarország: nem mindegy, hogy valami inspirál, vagy szolgaian másol!
az inspiráláshoz nagyon jónak kell lenni, mint tarantino.
(jokert még nem láttam, arról nem merek nyilatkozni)
.
süti beállítások módosítása