Hamarosan egy rejtélyes gyilkosság hozza össze a Marvel-szuperhősök legjavát

2019. szeptember 22. - Marvel Magyarország

Képregényhírek: 2019/38. hét

incoming-top.jpg

Mint azt mostanra már megszokhattátok, ezúttal is egy nagyobb lélegzetvételű cikkben számolunk be nektek a legfontosabb külföldi, illetve hazai képregényes hírekről és újdonságokról. 

Marvel's Avengers: Iron Man címen képregényes formában kerül elmondásra a Square Enix jövőre megjelenő Bosszúállók játékának közvetlen előzménye. A Paco Medina által illusztrált sztorit Jim Zub (Avengers: No Surrender) álmodta meg: Vasember, Amerika Kapitány, Thor, Fekete Özvegy és a Hulk egy Lethal Legion nevű gonosztevőkből álló társasággal fognak szembenézni, ám a jól bevett csapatmunkánál ezúttal sokkal többre lesz szükség, miután Tony Stark felfedezi, hogy ellenségei a saját vállalatának technológiáit használták fel terveik megvalósításához. Egyelőre nem tudni pontosan, hogy a csapat többi tagja szintén kap-e önálló történetet, de az biztos, hogy májusig van még rendelkezésre álló idő, amikor is a Marvel's Avengers megjelenik PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re.

marvavenim2019001_cov.jpg

Marvel's Avengers: Iron Man #1 Cover by Stonehouse

Több beharangozó után a Marvel nemrég hivatalosan is leleplezte a decemberben érkező Incoming című történetét, ami dióhéjban egy felettébb meghatározónak ígért gyilkosos krimi lesz szuperhősökkel. Az eseményt valódi sztárgárda hozza el az olvasók számára: az íróknál megtaláljuk többek között Al Ewing, Dan Slott, Chip Zdarsky, Kelly Thompson, Ed Brisson, Jonathan Hickman, Donny Cates és Jason Aaron, a rajzolóknál pedig Humberto Ramos és Jim Cheung neveit. A rövid ismertető szerint az Incoming összehozza a Marvel-univerzum hőseit egy gyilkos utáni keresésre – de senki még csak elképzelni sem tudja, hová vezet a nyomozás, és hogy mindez milyen hatással lesz a 2020-as és a későbbi évekre nézve. Ki az áldozat és ki az elkövető?

incoming-cover.jpg

Incoming #1 Cover by Patrick Gleason

Az eredeti, majd az egész világegyetemre kiterjedő Annihilation eseményeit követően a Marvel bejelentette az Annihilation: Scourge nevű történetet, ami ugyancsak egy kozmikus crossover lesz a kiadó legnépszerűbb földönkívüli szuperhőseit felvonultatva. A novemberben megjelenő Annihilation: Scourge Alpha a Negatív Zónából érkezett legújabb fenyegetést mutatja be, valamint néhány oldalt szentel a történet leendő főszereplőire Nova, az Ezüst Utazó, Beta Ray Bill és a Fantasztikus Négyes személyében. Az ezt követő négy, egyenként négyrészes minisorozat az utóbbi főszereplők körül zajló eseményeket tárgyalja majd. További érdekesség, hogy az Ezüst Utazóra összpontosító minit a 2006-os Annihilation társszerzője, Dan Abnett jegyzi, miután az elmúlt években a DC Comics égisze alatt dolgozott.

annihalpha2019001_cvr_col_final.jpg

Annihilation - Scourge Alpha Cover by Josemaria Casanovas

Az Oscar-díjat nyert Pókember - Irány a Pókverzum animációs film legfurcsább karaktere kétségkívül a John Mulaney által megszólaltatott Póksonka volt, de egyúttal az egyik legszórakoztatóbb is jellemzően azok számára, akik már a füzetekben is találkoztak vele. A komikus figura hamarosan egy saját minisorozatban tündökölhet, ráadásul mindenki kedvenc hálószövője, Peter Parker is mellészegődik ebben a különböző korokon átívelő időutazós történetben. A rekeszizmainkat várhatóan kicsit sem kímélő, ötrészes Peter Porker, the Spectacular Spider-Ham képregényt Zeb Wells fogja írni, míg a képi világért Will Robson felel.

spdham2019001_cov.jpg

Spider-Ham #1 (OF 5) Cover by Wendell Dalit

A világhírű idegsebész, Dr. Stephen Strange élete tragikus fordulatot vesz egy szörnyű autóbaleset következtében. Miután a kezeit attól kezdve használni képtelen orvosnak a hagyományos gyógymódok nem használnak, hátat fordít múltjának és újonnan szerzett mágikus képességeit latba vetve a világ szolgálatába áll a valaha volt legerősebb mágusként. Doctor Strange decemberben visszatér a képregények hasábjain Mark Waid (Kingdom Come - A te országod) és Kev Walker gondozásában, ahol a páros felteszi a kérdést: Mi történne, ha Strange ismét használni tudná a kezeit? A Dr. Strange: Surgeon Supreme című sztoriban a címszereplőnek egyensúlyt kell találnia a varázslói és az orvosi kötelezettségei között, illetve számításba venni, hogy ki szenvedne a legtöbbet, amikor rövidesen válaszút elé kerül.

drs20192019001_cov.jpg

Dr. Strange: Surgeon Supreme #1 Cover by Phil Noto

A Marvel kiadótól, annak is az angol részlegétől az októberi börzén lesz először megvásárolható magyar nyelven egy Britannia kapitány kötet, méghozzá az írója hírnevéhez méltó Alan Moore sor, aki 1982-től dolgozott rajta a rajzolóként egyébként szintén remek munkát végzett Alan Davis oldalán. A kötet a Fumax nagyalakú képregényeihez képest egy kicsivel szélesebb méretben fog megjelenni, hogy jobban illeszkedjen a képregény eredeti méretarányához, ami magazinban futott Angliában, így a képregénykockák nagyobb méretűek lehetnek valamivel. Tartalmazni fogja Moore összes Britannia kapitány történetét, plusz extrákat.

britannia-kapitany-cover.jpg

A hamarosan megjelenő Deadpool alakulat: Ölőhang után egy kötetben jön a 12 részes Deadpool alakulat maxisorozat, amelynél egy nagy nevű irodalmi fordító mutatkozik be a képregényeknél: Varró Attila, aki többek között a Harcosok klubját vagy nemrég a szintén a Fumax gondozásában megjelent Kotnyeles kölyköket magyarította kivételes minőségben. A szeptember végén érkező, 128 oldalas Ölőhang a teljes Prelude to Deadpool Corps minisorozat 1-5 füzetét tartalmazza, amelyben a multiverzum megmentésére felkért Wade Wilson besorozza alakulatába a legnagyobbakat: a gyönyörű, ugyanakkor önértékelési problémákkal küzdő Lady Deadpoolt, a galád, ám szeretetreméltó Kobakot (lásd még: Zombi Deadpool Feje), a nagyszájú, de zseniális, mások szerint simán csak pofozni való Kölyökpoolt, és a mélyen, legbelül bölcs fenegyerek Ebpoolt.

deadpool-alakulat-olohang-alt-cover.jpg

(forrás: CBR, SuperHeroHype, Fumax)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr1615158298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása