[D23] Bravúros közelharcokkal és egy vadiúj jelmezzel debütált a Fekete Özvegy előzetese

2019. augusztus 25. - Marvel Magyarország

A tél katonájához és a Bourne-filmekhez hasonlították a látottakat.

ecwrbekxkaagym2.jpg

Ha teljesen őszinték akarunk lenni, a Marvel stúdió a D23-on ezúttal jóval visszafogottabban prezentált, mint a teljes negyedik fázist leleplező Comic-Conon. A Pókember-balhétól hangos elmúlt hét után sokan talán csalódottan vették tudomásul, hogy egy ilyen alkalmon Kevin Feige semmilyen nagyobb bejelentéssel nem állt elő, azonban ahogy arra számítani lehetett, a 2020-as évet és egyúttal a következő fázist megnyitó Fekete Özvegy-filmből láthatott néhány vadiúj, akciójelenetekkel teli felvételt a panelbeszélgetésen résztvevő közönség.

Mivel a mostanra a forgatás utolsó heteiben járó film sztárjai személyesen nem tudtak részt venni az Anaheimben tartott rendezvényen, a címszerepet alakító Scarlett Johansson, valamint két további főszereplő Florence Pugh és David Harbour személyében egy rövid videóval jelentkeztek be a londoni színfalak mögül: A színészek egy kék háttér előtti helikopterben ülve üdvözöltek mindenkit, illetve felkonferálták a kedvcsinálót, ami nagyjából a Comic-Conon is vetített képsorokat tartalmazta, benne a Budapestre visszalátogató Natashával.

A bemutatott részlet egy rövid összeállítással nyit Fekete Özvegy korábbi szerepeiből összeollózva, amit Stark a Polgárháborúban Natashához intézett, „Mindig előbújik belőled a kettős ügynök, benne van a véredben” sora koronázott meg. Rögtön utána egy hatalmas Budapest felirat jelent meg a képernyőn, ismét megerősítve, hogy nem véletlenül a magyar fővárosban zajlott a forgatások jelentős része, és hogy végre talán bemutatásra kerül, mire utalt Sólyomszem többször is a filmekben. Egy épületben Natasha óvatos léptekkel közelítve keresi a Pugh által megformált Yelena Belovát, aki egy hozzá hasonlóan képzett ex-szovjet kém, valamint a képregényekben a második Fekete Özvegy. A filmben úgy néz ki, a főhősnő egyfajta testvérként kezeli őt. A két nő egy hosszú, bravúros megoldásokkal teli ökölpárbajt vív, miközben tányérokat törnek szét egymás fején, és előkerülnek a zsebkések is. A brutális és végtelenül földhözragadt harcjelenetet az újságírók az Amerika Kapitány: A tél katonája sokat méltatott akcióihoz hasonlították, de elvileg nagyon közel állnak a látottak a Bourne-filmek és a Mission: Impossible-széria hangulatához is.

Az ezt követő jelenetben a közös vodkázás arról árulkodik, miszerint végül, legalábbis félig-meddig megbékélnek egymással. Az innentől kezdve alaposan felgyorsult videóban több új karakter is szemügyre vehető: A Stranger Things sztárjaként ismert Harbour a Szovjetunió válaszát Amerika Kapitányra, a képregényhű vörös szerelésben (már-már komikusan kicsi maszk és szovjetmintás pajzs), illetve aranyfoggal látható Vörös Őrt alakítja, aki egy vacsora során megjegyzi Natashának és Yelenának, hogy "Végre újra együtt a család." Egy snitt erejéig Rachel Weisz is felbukkant, aki maga is egy szovjet titkos ügynököt játszik majd a produkcióban Melina Vostokoff néven. A másik fontos újdonság, hogy az ízelítő szerint Natasha kapni fog egy vadiúj hófehér jelmezt, mint amilyenben a Deadly Origin című négyrészes képregényben ábrázolták a karaktert. Az előzetes legvégén a címszereplő a film gonosztevőjével, a fotografikus memóriával és kitűnő reflexekkel rendelkező Kiképzővel száll szembe.

Tekintettel arra, hogy a Cate Shortland rendezésében készülő Fekete Özvegy 2020. április 30-án érkezik a magyar mozikba, ami már nincs is annyira messze, feltehetőleg még az idén (ha tippelnünk kellene, leghamarabb októberben) a szélesebb közönség is láthat valamit a Marvel soron következő nagy dobásából. Addig is, hogy ne csak a D23-on jelenlévő szerencsés kevesek beszámolóival tudjunk szolgálni, nézzétek meg magatok is az említett új ruhát a rendezvényen kiállítva:

fekete-ozvegy-feher-jelmez.jpg

(forrás: GameSpot, Colldier)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr8315023650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása