[D23] Ezekre a Marvel-vonatkozású fejleményekre érdemes számítani a hétvégén

2019. augusztus 23. - Marvel Magyarország

Érdemes lesz követni a D23 eseményeit.

big_startfilmru1416669.jpg

Most hétvégén, a kaliforniai Anaheimban kerül megrendezésre a Disney 2009 óta minden második évben tartott saját miniexpója, ami egy kisebb Comic-Connak is tekinthető, kizárólag az egeres cég készülő filmjeit és rajzfilmjeit prezentálva a nagyközönség előtt. A Pixar-, Disney- és Star Wars-produkciók mellett természetesen a Marvel stúdió is képviseltetni fogja magát, aminek az idei expón több fontos állomása is lesz – mi ezeket szokás szerint élőben követjük majd, hogy első kézből szállíthassuk nektek a legújabb információkat. A továbbiakban álljanak itt a rendezvény minket érintő műsorrendjének legfontosabb részei pontokba szedve, illetve napokra és órákra (értelemszerűen magyar idő szerint) lebontva.

1. DISNEY+ BEMUTATÓ

Időpont: augusztus 24., 00:30-02:00

Habár a Marvel Moziverzum eddig is számos tévésorozatot foglalt magába, a Comic-Conon most először Kevin Feige egyszerre jelentette be a negyedik fázis filmjeit és sorozatait, ezzel megerősítve, hogy tényleg komolyan gondolják a streaminges terjeszkedést, valamint a tévés és a mozis produkciók szorosabb kapcsolódását. A novemberi indulás előtt minden bizonnyal a Disney nagy hírverést kerít a szombat hajnalban esedékes panelen a streamingoldal mögé, természetesen érintve a már elkészült (The Mandalorian, élőszereplős Susi és Tekergő, stb.) és a fejlesztési fázisban járó (gyakorlatilag az összes Marvel-cím) saját gyártású tartalmaikat. Mivel ezidáig még egyik minisorozat forgatása sem vette kezdetét (leghamarabb a WandaVision és a The Falcon and the Winter Soldier áll kamerák elé az ősz folyamán), remélhetőleg a már felfedett logókon kívül elárulnak újabb részleteket, esetleg egy-két koncepciós vázlat is bemutatásra kerül. Ha más nem, legalább az animációs What If kapcsán szívesen megnéznénk pár látványtervet, amelynek az első epizódja Peggy Carter szuperkatonává válását fogja bemutatni Steve Rogers helyett.

boomgers201704100003thor.jpg

2. AGENTS OF S.H.I.E.L.D. PANEL

Időpont: augusztus 24., 00:00-01:00

Még javában zajlott A S.H.I.E.L.D. ügynökei hatodik évada, mikor Jeph Loeb, a széria vezető producere elárulta: a már készülődő hetedik évad lesz az utolsó. Valójában a csökkentett epizódszámnak hála az előző hetekben már befejeződött az záróévad forgatása, vagyis a készítő- és szereplőgárda úgy lesz jelen a hétvégi expón, hogy tisztában vannak a tévés zászlóshajónak számító sorozat lezárásával. A 2020 nyarán esedékes bemutató előtt feltehetően ez a csapat egyik legutolsó nyilvános szereplése, ezért megtippelni is nehéz, mivel rukkolnak majd elő a panel során. Mi azért teszünk egy próbát: Elképzelhető, hogy a helyszínen jelenlévő szerencsés kevesek látni fognak egy rövid kedvcsinálót, esetleg néhány konkrét jelenetet a hetedik évadból, de amennyiben az internet figyelmét is szeretnék kivívni, talán megerősítést nyer az a korábbi híresztelés, miszerint a méltatlanul elkaszált Carter ügynök címszereplője, Hayley Atwell is benne lesz a folytatásban.

new_life_38.jpg

3. WALT DISNEY STÚDIÓ PANEL

Időpont: augusztus 24., 19:00-21:00 

A stúdió egy masszív panelbeszélgetés keretében felvonultatja az előkészületben lévő animációs és élőszereplős filmjeit, tehát valószínűleg a szintén Disney-tulajdonban lévő Marvel ezúttal jóval visszafogottabban prezentál, mint a teljes negyedik fázist leleplező Comic-Conon. Kellemes meglepetés lenne, ha a Végjáték teljesítményét ünnepelve még egyszer utoljára összeállna a Bosszúállók eredeti gárdája, ami azért sem kizárt, mert a filmjét népszerűsítő Scarlett Johansson és a Disney-legendává avatott Robert Downey Jr. szinte biztosan ott lesznek Anaheimban. Mint a Marvel Moziverzum következő két produkciója, a Fekete Özvegy-szólófilmről és az Örökkévalókról kétségkívül hallani fogunk újdonságokat (az utóbbiról már csak azért is, mert az egyik főszerepet alakító Angelina Jolie a Demóna-folytatás miatt eleve színpadra lép az idei expón), de akár a Shang-Chi is szóba kerülhet a 2021-re kitűzött bemutatók első filmjeként. No persze hogyha egy kicsit vadak akarunk lenni, és miért is ne, az egy hónapja felfedett projektekhez Feige hozzácsaphatna párat az olyan beharangozott címekből, mint A galaxis őrzői vol. 3, a Fekete Párduc 2., a Marvel Kapitány 2. és a Penge. Azonban ha ennél is jobban el akarunk szállni, talán a Pókember-balhé következtében ideje lenne a Fox-felvásárlás által hozzájutott karakterekhez nyúlni... elvégre az előző napok híreit legfeljebb egy óriási bejelentés (és bármennyire is szeretnénk, tegyük fel, hogy ez nem a Disney és a Sony Pictures dűlőre jutása) tudná valamilyen szinten elfeledtetni a rajongókkal. Bízunk benne, hogy a korlátozott szerepidőtől függetlenül ezt számításba veszi a Marvel stúdió.  

black-widow.jpg

Egy szó, mint száz, eseménydús lesz a Disney saját kis Comic-Conja, ahol mind tévés, mind filmes fronton reménykedünk izgalmas bejelentésekben, amelyekből valóban kijárna a Marvel-rajongók számára a jelenlegi helyzetet tekintve. Tartsatok velünk a hétvégén, igyekszünk az elsők között lefedni a D23 eseményeit!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr2215020448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása