[SDCC 2019] Íme egy helyen a Comic-Con legizgalmasabb képregényes bejelentései

2019. július 26. - Marvel Magyarország

Képregényhírek: 2019/30. hét

sdcc-kepregenyek-fokep.jpg

A hétvégén megrendezett Comic-Con minden fronton szolgált újdonsággal a Marvel-rajongók számára, ami alól természetesen a képregényes megjelenések sem képeznek kivételt. A rendezvényen elhangzott legizgalmasabb újdonságokról olvashatjátok összefoglalónkat a következőkben.

Akár egy külön cikket is megérne, hogy a 2015-ös Secret Warsot is szerző Jonathan Hickman négy év után visszatér a Marvelhez, ám ezúttal a régóta parkolópályán lévő mutánsok világát készül felrázni. A sort két, House of X és Powers of X című, egymással párhuzamosan futó minisorozattal indítja júliusban, amik állítólag lehetőségek egész tárházához rakják le az alapokat az X-Men világában. Mint most a Comic-Con MARVEL COMICS: Next Big Thing panelbeszélgetésén kiderült, az említett miniket hat új képregénysorozat fogja követni, nevezetesen X-Men, Excalibur, Marauders, New Mutants, Fallen Angels és X-Force. A keményvonalas rajongóknak ismerős lehet a címek többsége, amelyek mindegyike különböző csapatfelállásokkal és alkotókkal indul útjára hamarosan. A zászlóshajónak számító X-Men írója maga Hickman lesz, a rajzokért pedig Leinil Francis Yu felel, és egy Küklopsz vezette új csapat történetét fogja elmesélni a House of X és a Powers of X rejtélyes eseményeit követően.

xmen-hickman-01.jpg

Az Excaliburt Tini Howard író és Marcus To rajzoló készíti, amit az eredetihez hasonlóan Britannia Kapitány (ezúttal Betsy Braddock, Brian testvére) vezet majd, és olyan karaktereket vonultat fel, mint Vadóc, Gambit, Jubilee, Rictor és legnagyobb meglepetésünkre Apokalipszis. A Marauders Gerry Duggan és Matteo Lolli munkája lesz, amiben Kitty Pryde kapitány, Emma Frost, Vihar, Pyro, Bishop és Jégember a tengereket járva fogják védelmezni a mutánsokat – nem véletlenül időjárás-alapú a legtöbbjük képessége. A New Mutants első történetszálát Hickman szerzi, akit egy idő után Ed Brisson vált majd Rod Reis illusztrációival karöltve. A klasszikus felállás (Napfolt, Farkas, Mirage, Karma, Magik és Cypher) mellé Chamber és Mondo fognak csatlakozni egy űrbéli kalandra a Starjammers oldalán. Mint említettük korábban, Betsy Braddock habár feladta a Psziché identitást Britannia Kapitány javára, a karakter Bryan Edward Hill és Szymon Kudranski Fallen Angels képregényében központi szerephez jut, méghozzá Kábel és X-23 párosával kiegészülve, hogy megtalálják a helyüket ebben az új világban. A hatodik és egyben utolsó magazin az X-Force, amit Benjamin Percy ír és Joshua Cassara rajzol. Az X-Force ezúttal „a mutánsvilág CIA-jának” számít, ahol jelen lesz az ész (Bestia, Jean Grey, Sage) és az erő (Rozsomák, Kid Omega, Domino) egyaránt.

xmen-hickman-02.jpg

A Marvel még mindig lát fantáziát a Spider-Verse témában, ami nem feltétlenül meglepő a tavalyi Irány a Pókverzum Oscar-díja után. Egyelőre nem derült ki az új képregénysorozat indulásának kezdete, de a filmhez hasonlóan Miles Moralest fogja középpontba helyezni, amint a multiverzumban barangolva újabbnál újabb alternatív hálószövőkkel találja szemben magát. A történetet Jed Mackay író többek között Juan Frigerim Arthur Adams, Stuart Immonen és Stacey Lee rajzolókkal összefogva veti papírra, további érdekesség pedig, hogy az első szám borítóját Wendell Dalit, az Irány a Pókverzum egyik dizájnere készítette.

spiderverse2019001cov-copy.jpg

Spider-Verse #1 Cover by Wendell Dalit

Egyelőre nem tudjuk teljes határozottsággal kijelenteni, hogy megütöttük volna a főnyereményt a nemsokára induló The Amazing Mary Jane képregénysorozattal, amit Leah Williams (Age of X-Man: X-Tremists) ír és Carlos Gomez (Red Sonja) illusztrál. Az alapkoncepció mindenesetre hordoz magában potenciált, elvégre MJ habár megkapja élete legnagyobb lehetőségét Hollywoodban, mindez valójában Mysterio, valamint egy mögötte álló még szörnyűbb rejtélyes karakter ármánykodásának műve. Az előreláthatólag ötrészes történet nem lesz híján akcióban, humorban és csillogásban sem, és remélhetőleg az alkotógárda kap az alkalmon, hogy az álomgyár megkapja a magáét a Mary Jane lapjain.

maryj2019001-cov.jpg

The Amazing Mary Jane #1 (OF 5) Cover by Carlos Gomez 

Önmagában nem lenne túl nagy meglepetés, miszerint saját képregényt kap a Fantasztikus Négyes (és alkalomadtán a teljes Marvel-univerzum) leghatalmasabb ellensége, hiszen korábban is volt már példa erre. Ugyanakkor Christopher Cantwell és Salvador Larroca egészen különleges szituációba helyezik Doctor Doom karakterét, aki a történet szerint egy ideje már próbálja figyelmeztetni a világot egy milliárdokból finanszírozott mesterséges fekete lyuk létrehozásának károsságára, ám mikor egy több ezrek életébe kerülő terrorcselekmény első számú gyanúsítottja lesz, kénytelen menekülőre fogni. Ez a kifejezetten újszerű alaphelyzet Fátum eddig nem látott oldalait is feltérképezheti, szóval kíváncsian várjuk, mi mindent tartogatnak számunkra a valamikor szintén az év második felében induló sorozatban.

doom2019001-cov.jpg

Doctor Doom #1 Cover by Salvador Larroca

A Comic-Con a Szellemlovas-rajongóknak egyaránt kedvezett a Beware the Ghost Rider című magazin bejelentésével, amit Ed Brisson ír és Aaron Kuder rajzol majd. A főszereplők a jelenleg a pokol királyaként uralkodó Johnny Blaze és testvére, Danny Ketch lesznek, aki Blaze távollétében kénytelen ismét Szellemlovassá válni teljes munkaidőben. Az új képregénysorozatot a jelenleg futó Bosszú Angyalai egyik közelgő történetszála készíti elő, amiben a Föld legnagyobb hőseinek (a csapatot egyébként a Robbie Reyes-féle Szellemlovas is erősíti) nézeteltérése támad Johnny Blaze-zel.

ghostr2019001_dc11.jpg

Beware the Ghost Rider #1 Cover by Aaron Kuder

Két héttel ezelőtt a Marvel közzétett egy „The dead will walk again” szöveggel ellátott képet, megerősítve a nagy sikerű, nemrég magyarul is megjelent Marvel Zombies cím visszatérését. Az Ötletek Háza a hétvégi rendezvény apropójából végre lerántotta a leplet, és mint kiderült, októberben indul útjára a Marvel Zombies: Respawn Phillip Kennedy Johnson író és Leonard Kirk rajzoló együttműködésében, ráadásul Galactus kulcsszereplője lesz a történetnek. Az eredeti Marvel Zombies egy ötrészes minisorozat volt a The Walking Dead szerzője, Robert Kirkman tollából, ami egy alternatív univerzumban játszódva bemutatta, ahogy a Marvel-univerzum hősei és gonosztevői egy megfékezhetetlen vírusnak köszönhetően sorra változtak át húsevő szörnyetegekké. Remélhetőleg a cím felélesztése nemcsak bőrlehúzás, hanem ténylegesen egy élvezetes képregény lesz a Respawn.

82763.jpg

Marvel Zombies: Respawn #1 Cover by Inhyuk Lee 

Noha ez már szorosan nem kapcsolódik a Comic-Conhoz, fontos megemlítenünk egy aktuális hazai megjelenést. A Fumax gondozásában itt van a Bosszúállók oszlopos tagja, Thor: A mennydörgés istene, aki Jason Aaron lenyűgöző képregényében egy kozmikus nyomozásba fog. Egy rejtélyes erő szisztematikusan levadássza az univerzum halhatatlan urait, így Thor a rejtély nyomába ered, ám lehet, hogy ez még az ő erejét is meghaladja. A limitált, illetve a normál kiadású, keményfedeles, 272 oldalas kötet a Thor: God of Thunder sorozat 1-11. számában megjelent, önálló történetet tartalmazza, és mindkettő beszerezhető a kiadó weboldaláról. 

(forrás: EW, CBR, Newsarama)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr3314979926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2019.07.29. 09:41:13

lehet öregszem, de ezek a bejelentések engem elriasztanak inkább, semmint felcsigáznak...

Marvel Magyarország 2019.07.29. 15:15:43

@doggfather: Pedig ez azért elég választékos felhozatal, azt gondoltuk, mindenki találhat kedvére valót. Milyen bejelentést fogadtál volna szívesen?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2019.07.30. 09:35:28

@Marvel Magyarország: olyan érzesem van régóta, hogy a képregények csak követik a mozis trendeket, nincs új ötlet, csak a régieket variálják, leporolják.
lassan oda jutunk, hogy a sokak által szidott 90es évek is ötletesebbnek tűnik, mint a kor képregényei.
nem tudom jobban elmagyarázni, elolvasok pár füzetet és nem marad meg semmi.
de ha előveszek akármit 1965-1990 között (most marvelről van szó szigorúan) úgy szórakoztat, mint mikor először olvastam.

most is. megint marvel zombik? új halálos x-force? mind a kettő volt már, és egyik se volt hűdea. az x-force-ot rozsi vezette, állítólag ők takarítottak, de nem öltek meg senkit ők se.
süti beállítások módosítása