[SDCC 2019] Számos érdekességet elárult a film írópárosa a Bosszúállók: Végjátékról

2019. július 20. - Marvel Magyarország

Egy kerekasztal beszélgetésen vettek részt a Comic-Conon.

avengersendgame5ce30b0b72b43.jpg

A San Diego Comic-Con második napja gyakorlatilag a visszatekintésről szólt, legalábbis ami a Marvelt illeti. A hazai idő szerint holnap hajnalban megrendezésre kerülő Marvel stúdió panelbeszélgetés előtt, ahol minden bizonnyal a moziverzum soron következő filmjeiről is lerántják a leplet, tegnap a Bosszúállók: Végtelen háború és a Végjáték írópárosa, Christopher Markus és Stephen McFeely a rendezvényen arról mesélt, hogy milyen kihívásokkal járt összehozni az Infinity-saga betetőzését, miközben rengeteg apró, a fejlesztés során elvetett érdekességre is fény derült. Egy csokorba szedtük össze a legfontosabbakat ezek közül.

  • Első körben kiderült például, hogy a Bosszúállók: Végjáték már 99%-ban kész volt, mikor a Végtelen háborút bemutatták a mozikban. Ennélfogva a készítőknek nem volt lehetősége a nézői fogadtatás alapján csiszolni a Végjátékon, még ha rá is jöttek, hogy a közönség mennyire kedveli Pókembert. „Az embereket nagyon felzaklatta a halála” – tette hozzá Markus.
  • A Doctor Strange-szólófilmben látottakhoz hasonlóan eredetileg Strange kilökte volna Thanos tudatát a testéből, akit ezt követően egy elmetérben a Living Tribunal nevű kozmikus entitás bűnösnek ítélt volna. Az őrült titán mindezt persze egyszerű bűvészmutatványnak könyvelte volna el.
  • A Marvel stúdió elnöke, Kevin Feige teljesen szabad kezet adott az íróknak – elmondásuk szerint olyannyira, hogy amennyiben a történet szempontjából az lett volna a kedvezőbb döntés, akár A galaxis őrzőit egy az egyben kivehették volna. Feige hallani sem akar bevételekről vagy a nyomásról, őt kizárólag a sztori érdekli.
  • Thor útja is máshogy nézett ki kezdetben a Végtelen háborúban. A forgatókönyv egyik korai változata szerint a mennydörgés istenének ugyanis a skandináv mitológiából ismert óriáskígyóval kellett volna megküzdenie, hogy megszerezze a Vihartörőt. Mivel ezzel együtt már túlnyomó volt az akció, megalkották Eitrit, hogy Thor sztorija karaktercentrikusabb legyen.
  • Sokat gondolkoztak rajta, hogyan tudná legyőzni a csapat Thanost a Végjáték elején. Mikor Trihn Tran producer felvetette, hogy egyszerűen öljék meg őt, az írók komolyan megfontolták az ötletet. Ez is a karaktert szolgálta, hiszen bebizonyította, hogy Thanos nem a hatalom miatt csinálta azt, amit csinált, és ígéretéhez híven visszavonult a csettintés után.
  • Ami az ötéves időugrást illeti a Végtelen háború és a Végjáték között, arra azért volt szükség, mert így akarták éreztetni a közönséggel, hogy valódi történetet mesélnek. Ennyi idő elteltével nagyszerűen ábrázolhatták a karakterekben végbemenő változásokat, és hogy milyen sokáig éltek bűntudatban.
  • Az „ugró-meló” megtervezése során több tudóssal is felvették a kapcsolatot. A kiindulópont az volt, amit a Végjátékban Scott Lang is megfogalmaz: „A Vissza a jövőbe egy rakás hülyeség.” Ha egyáltalán van mód az időutazásra, valószínűleg a Végjátékban ábrázolt módszerhez állna közelebb.

avengers-infinity-war-key-art-shows-thor-and-rocket-battling-giant-serpents-social.jpg

  • Bruce Banner eredetileg már a Végtelen háború harmadik felvonásában átalakult volna Professzor Hulkká, hogy összecsapjon Cull Obsidiannal. „Rossz volt az időzítés. A hangulatot felfelé húzta volna, miközben mindenki más padlón volt” – mondta Markus. Ez megmagyarázza, hogy a film merchandisingja során a stúdió miért dobott piacra Hulkzúzó páncélt viselő Hulk-akciófigurát.
  • A tesztközönség nem értette, miért nem tűnik el Nebula, miután lelőtte múltbéli önmagát. Ezért csempészték bele utólag a Végjátékba a Tilda Swinton által alakított Ősmágust, hogy ismertesse az időutazás szabályait, méghozzá száraz expozíció helyett egy konfliktussal Bruce és közte.
  • Ahogy az már a Doctor Strange-ből is egyértelműen kiderült, létezik a multiverzum az MFU-ban, és egy ponton még fel is merült, hogy komolyabban foglalkozzanak vele a filmben. Erre végül azért nem került sor, mert szerették volna, ha van súlya a történéseknek, és hogy a közönség ne tudja le annyival, hogy „ja, majd úgyis behoznak egy másik Tony Starkot”.
  • Eredetileg írtak egy közös jelenetet Mordálynak és Jane Fosternek, amiben az előbbi azt próbálta volna elmagyarázni, hogy miért van szüksége a nőben található Végtelen Kőre – tudós lévén ez teljesen lenyűgözte volna Fostert. Egy ponton az is felmerült, hogy az anyja helyett Thornak Jane-nel legyen egy meghatározó, szívhez szóló beszélgetése. Végül rájöttek, hogy Frigga lenne a leginkább alkalmas összekaparni az összeomlott Bosszúállót.
  • Az íróknak egy olyan elvetemült ötlete is támadt, miszerint a „pitty” után az összes elporladt szuperhős a Bosszúállók-létesítményben találta volna magát, majd pár perc elteltével mindnyájan pizzát ettek volna. Ezt szerencsére gyorsan elvetették, hiszen mindenkinek ott kellene visszatérnie, ahol eleve elporladt.
  • Apropó elvetemült ötletek: azt is elmondták, hogy egy korai elképzelés szerint Thanos a 2012-es Amerika Kapitány levágott fejével érkezett volna a csapat főhadiszállására az elrettentés eszközeként, utalva rá, hogy egy másik idősíkon meggyilkolta a Bosszúállókat.
  • Az „Én vagyok Vasember” mellett rengeteg alternatívát kitaláltak arra, hogy mit mondjon a haldokló Tony Stark. Robert Downey Jr. tanácsára döntöttek úgy, hogy egyáltalán nem kell mondania semmit: mivel Tony egész életében a száját jártatta, sokkal nagyobb súlya van annak, ha már nem azt csinálja.

(forrás: ComicBook.com, Hypable, Twtter)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr4214971386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása