Kínában mindenkit Pókember érdekelt a hétvégén

2019. június 30. - Marvel Magyarország

Nagy érdeklődést vetít előre máshol is a kezdeti fogadtatás. 

pokember-idegenben-hir-fokep-03.jpg

Ezen a héten világszerte bemutatásra kerül a Marvel Moziverzum legújabb felvonása, amely nemcsak az utolsó marveles képregényfilm lesz belátható időn belül, hanem egyúttal az első három fázison átívelő, úgynevezett Infinity-saga lezárása is. Nem véletlen tehát a Pókember: Idegenbent övező érdeklődés, különösen az elismerő kritikák tükrében. A Kínában, Japánban és Hongkongban élő rajongók pedig azon szerencsések közé tartoznak, akik a világpremier előtt egy héttel, már múlt hétvégén jegyet válthattak a hálószövő új kalandjára.

Ez a három ázsiai piac elég volt hozzá, hogy az első részhez hasonlóan Jon Watts rendezte mozifilm máris 111 millió dollárt tudhasson magáénak. Az összeg nagy része, egész pontosan 98 millió Kínából folyt be, ahol az elmúlt évek tapasztalatai alapján nagy célközönsége van a Marvel alkotásainak: három éve a Hazatérés 70,8 misit hozott innen a stúdió konyhájára egyetlen hétvége alatt, ráadásul az Idegenben a negyedik legnagyobb képregényfilmes nyitást produkálta az országban, közvetlenül a Bosszúállók: Végjáték, a Végtelen háború és a Venom után. Japánban 9,4 millióval csak egy filmre váltottak több jegyet az új Pókembernél az első hétvégén, de a hongkongi kezdés is kimagaslónak számít a maga 3,8 millió dollárjával.

Miközben "idegenben" mindenkit Pókember érdekelt, az Egyesült Államokban ismét bemutatták a Végjátékot, méghozzá a stáblista után néhány percnyi új anyaggal kiegészítve. Habár szám szerint 2025 moziban kezdték el újra vetíteni a Marvel Moziverzum grandiózus fináléját, Amerikában 5,5 milliót, világszinten pedig 7,8 milliót termelt a film az előző napokban, amivel nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket (amennyiben az az volt, hogy esetleg túlszárnyalja az Avatar 2 milliárd 788 milliós globális sikerét, hiszen attól még mindig elválasztja 26 millió). A Végjátékot mindenesetre július 11-től a magyarországi filmszínházak is újfent műsorra tűzik, az említett új, magyar feliratos tartalommal megtoldva.

A Pókember: Idegenben hazánkban a vártnál egy nappal hamarabb, már július 3-tól, szerdától egész nap látható lesz a legtöbb moziban, július 4-től, csütörtöktől pedig mindenütt, ahol csak vetítőgép van az országban.

(forrás: Box Office Mojo, The Wrap)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr314919336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása