Box Office: Pikachu sem bírt a Bosszúállók: Végjátékkal

2019. május 12. - Marvel Magyarország

Még nem sikerült megtörni a film uralmát.

big_startfilmru1417028.jpg

A Bosszúállók Thanos mellett ezen a hétvégén a Ryan Reynolds által megszólaltatott sárga szőrmók pokémonnal is szembenéztek, azonban kettejük összecsapásából az így immár harmadik hete a bevételi listák élén álló Marvel-film került ki. Habár a Pikachu, a detektív másodikként futott be, mindössze néhány millió dollár választotta el az első helytől, ami a Végjáték teljesítményén erősen megmutatkozott: bevételei az előző hétvégéhez képest 57%-kal csökkentek, hiszen a múlt heti 147 millió dolláros hétvége után most "csak" 63.1 misit hozott a konyhára (alig egymillióval többet, mint a Bosszúállók: Végtelen háború tavaly ilyenkor). 

Ugyanakkor a Végjátéknak nincs miért szégyenkeznie: időközben már több mint 700 millió dollárt termelt az Egyesült Államokban, amivel a Fekete Párducot megelőzve a Marvel Moziverzum legsikeresebb filmjének számít, és az amerikai bevételeket elnézve még két produkció, nevezetesen az Avatar (760.5M), valamint a Star Wars: Az ébredő Erő (936.7M) áll előtte. A nemzetközi piacokról további 102.3 millió dollár folyt be a hétvégén, így Joe és Anthony Russo rendezése a Titanic által felállított rekord megdöntését követően újfent közelebb került hozzá, hogy az Avatar 2.788 milliárdos összbevételét is meghaladva minden idők legjövedelmezőbb filmje legyen.

Világviszonylatban nagyjából 300 millió dollár választja el a Bosszúállókat a trónfosztástól, amely jóllehet a hétvégi teljesítmény végett mégsem fog olyan hamar bekövetkezni (már ha egyáltalán), de nagyobb filmpremierek híján a Végjáték bizonyára nem mostanában fog lekerülni a moziműsorról. 

(forrás: Forbes, Box Office Mojo)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr9214822086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása