Top 13 meglepetésvendég a Bosszúállók: Végjátékban

2019. április 30. - Marvel Magyarország

Lépten-nyomon jól ismert arcokba botlunk a filmben.

hawkeye_thor_iron_man_in_avengers_endgame.jpg

Figyelem! Az alábbi cikk SPOILEREKET tartalmaz a Bosszúállók: Végjáték cselekményére vonatkozóan! Csakis saját felelősségre olvasd tovább!

Rangsoroltuk az év legnagyobb mozis eseményének azon meglepetésvendégeit, akik alig néhány percre tették csak tiszteletüket a filmvásznon, de ezzel is leírhatatlanul nagy örömet szereztek nekünk, rajongóknak.

(+1) Ty Simpkins

A Vasember 3-ban bemutatkozó, és azóta tinédzserré cseperedő Harley-t azért szerepeltetjük külön, mert a srácot csak Tony Stark temetésén csíphetjük el nagyon röviden, mindazonáltal a jelenléte utalhat arra, hogy a Marvelnek komoly tervei vannak vele. Talán a leendő Iron Ladet köszönthetjük a személyében?

ironman3-tysimpkins-helmet.jpg

13. Hiroyuki Sanada

Habár ez az első alkalom, hogy a harcművészetek terén is jártas japán színész tiszteletét teszi a Marvel Moziverzumban, az X-Men-rajongók már találkozhattak vele, ugyanis ő alakította Yashida Shingent, Logan egyik főbb ellenlábasát a 2013-as Farkasban. Kicsit úgy érezzük, hogy a Végjátékban elpocsékolták a színészt, mindenesetre a Roninnal vívott kardpárbaja elég emlékezetesre sikeredett. Már csak azért is, mert az összecsapás végén Sanada karaktere az MCU-hoz képest szokatlanul véres módon leli halálát. 

0aef8561a788b0a2-tw_05990.jpg

12. Frank Grillo

Crossbones, Amerika Kapitány hírhedt ellenfele a Marvel Moziverzum egyik méltatlanul elfeledett karaktere, bár igaz, ami igaz, A tél katonájában látott remek felvezetés után sajnos elég gyorsan lenyomták szegényt a Polgárháborúban. Kár, mert Frank Grillo szuper volt a szerepben, éppen ezért nagy örömmel töltött el bennünket, hogy egy rövid időre viszontláthattuk a figurát, ráadásul a jobbkezét megformáló Callan Mulvey-val együtt. A jelenet, amelyben egy csapat Hydra-ügynök társaságában liftbe szállnak Amerika Kapitánnyal, azt hiszem, garantált "Na ne!"-pillanat lesz mindenki számára, aki szerette A tél katonáját. Apropó, velük együtt egy másik álcázott Hydrás, Jasper Sitwell (Maximiliano Hernández) is tiszteletét teszi a Végjátékban.

captain-america-2-photo-frank-grillo-crossbones-rumlow.jpg

11. Michael Douglas

Örömmel látjuk, hogy a 74 éves Michael Douglas elkötelezettsége a Marvel Moziverzum iránt nem csupán a Hangya-filmekre terjed ki. Az Oscar-díjas színészlegenda harmadszor is vállalta, hogy retro-parókával a fején és követőpontokkal az arcán eljátssza Hank Pym fiatalabb verzióját, és ugyanazzal a laza profizmussal hozta a szerepet, mint eddig is. A vérbeli Marvel-rajongók szája mégis a Pym laborjában heverő Hangya-sisak láttán húzódhat igazán mosolyra, mely a képregénykarakter legelső fejfedőjének tökéletes mása. Kicsit sajnáljuk ugyanakkor, hogy a Hank nejét megformáló Michelle Pfeiffert csak a filmvégi temetésen lehet elcsípni egy röpke pillanatig, hiszen Janet Van Dyne már A Hangya és a Darázsban is elég kevés játékidőt kapott.

ant-man-and-the-wasp-script-confused-michael-douglas.jpg

10. Natalie Portman

Nem gondoltuk volna, hogy Natalie Portman valaha visszatér a Marvelhez, hiszen, ha hihetünk a szóbeszédnek, az Oscar-díjas színésznő annak idején nem épp baráti módon vált el a stúdiótól. (Habár az eléggé félresikerült Thor: Sötét világ után meg tudjuk őt érteni.) Nos, az az igazság, hogy Portman valójában nem tért vissza, Jane Foster itteni jelenetei ugyanis a Sötét világ vágószobájából maradtak hátra. A színésznő mindesetre volt annyira jó fej, hogy megjelenjen a Végjáték vörös szőnyeges premierjén, vagyis úgy látszik, sikerült elásni a csatabárdot.

20529223cce8281603216b242a89d716e.jpg

9. Robert Redford

A 82 éves színészlegenda nem tűnik olyan embernek, akit különösebben lázba tudna hozni egy Bosszúállókhoz hasonló szuperhős-csinnadratta. Alexander Pierce szerepét is leginkább az unokái kedvéért vállalta el A tél katonájában, illetve azért, mert pályafutása során nem nagyon volt lehetősége negatív figurákat alakítani. Csak ámulunk azon, hogy a Marvel ezúttal képes volt őt beszervezni egy alig egyperces szerepre. Számunkra hatalmas öröm viszontlátni Redfordot ebben a világban, főleg, mert a színész még ezt a rövid jelenetet is ugyanolyan komolyan csinálta végig, mint minden mást a hatvan évet felölelő karrierje során. 

o-captain-america-the-winter-soldier.jpg

8. Tom Hiddleston

Loki népes rajongótábora az összes Marvel-filmben szerepeltetné valahogy a karaktert, de most már sajnos itt az ideje elengedni őt. A moziban legalábbis, hiszen a csínytevés istene nemsokára tovább garázdálkodik majd a Disney+ sorozatában. A Végjátékban Hiddleston mindenesetre még egyszer visszatér megszokott rutinjához a filmvásznon. Imádtuk a 2012-es Bosszúállók epikus csatájának lezajlása utáni jeleneteket, amikor is az izommunka helyét a takarítás és az adminisztráció veszi át. Megtudjuk egyúttal azt is, hogyan került Lokira az a bizonyos asgardi "szájkosár", melyet a Bosszúállók záró képsoraiban láthattunk. A szökési jelenet, melyben a karakter önmagához hűen azonnal megragadja a kínálkozó lehetőséget, szintén remekül lett kivitelezve. Hiányozni fogsz Loki, reméljük, azért még viszontlátunk a nagyvásznon is.

loki-scene-random-359275839-1920-1080.jpg

7. James D’Arcy

Na, erre aztán végképp nem számítottunk! A James D’Arcy által megformált Edwin Jarvis, aki az ABC Carter ügynök című rövid életű sorozatában debütált még 2015-ben, az első olyan karakter, akit a televízió képernyőjéről emeltek át a nagyvászonra. Noha a figura alig néhány másodpercre jelenik csak meg Howard Stark oldalán (fura módon nem igazán öregedett együtt a munkaadójával), ez így is hatalmas dolognak számít, és reménnyel töltheti el azokat, akik a televíziós karaktereket is látni szeretnék egy nap a Bosszúállók oldalán harcolni.

agent-carter_01.jpg

6. Hayley Atwell

Apropó Carter ügynök, Peggy saját sorozata bizony nem tartott sokáig, és egy ideje már a filmvásznon sem láthattuk őt, amit nagyon sajnálunk. A Végjátékban tett röpke feltűnése során Hayley Atwell újra emlékeztet minket rá, milyen nagyszerű karakter is volt az ő Carter ügynöke. Abszolút megértjük, hogy Steve Rogers a magánnyal teli jelen helyett inkább őhozzá tér vissza a film végén, és örül a szívünk, hogy ezúttal sor kerülhetett arra a bizonyos táncra. 

captain-america-the-first-avenger-movie-image-53.jpg

5. Joe Russo

A Bosszúállók: Végjáték rendezőpárosának egyik tagja, Hitchcock és más legendás direktorok nyomdokain haladva rendszeresen belecsempészi magát a saját filmjeibe. Ezúttal Amerika Kapitány önsegítő csoportjának egyik tagját, egyben egy nyíltan meleg férfit formált meg. A rendkívül kedves gesztus az LMBTQ-közösség felé nem az egyetlen szívderítő mozzanata ennek a jelenetnek. A szemfüles rajongók a legendás képregényírót, Jim Starlint is kiszúrhatták ugyanebben a csoportban, akinek Thanos karaktere mellett a Bosszúállók: Végtelen háború, illetve a Bosszúállók: Végjáték cselekményét nagyban inspiráló Végtelen hatalom című sztorit is köszönhetjük.

joe-russo-afp.jpg

4. John Slattery

Howard Stark, Tony édesapja elég sok filmben jelent már meg az évek során, sőt, a Carter ügynökben is állandó szereplő volt. Ezúttal a hetvenes években találkozunk vele, Kevin Feige így nem a fiatalabb verzióját rendszerint alakító Dominic Cooper telefonszámát kereste elő, hanem az idősebb Howardként megszokott John Slattery-ét. Tony és az apja találkozása dramaturgiailag kicsit talán túl nyilvánvaló forgatókönyvírói bravúr, de a két karakter közti párbeszéd igazán meghatóra sikeredett. Rendkívül érdekes nézni, ahogyan az időközben szülővé vált Tony tanácsokkal látja el a saját apját, akinek az életébe még nem köszöntött be az a bizonyos jövevény, vagyis Tony. 

avengers-4-howard-stark-rumor-john-slattery-11325575-1280x0.jpeg

3. Tilda Swinton

A mindig nagyszerű Tilda Swinton által megformált Ősmágus az egyik legjobb dolog volt a 2016-os Doctor Strange-ben, és bár a halála, mely örökre beleégett az emlékezetünkbe, helyet érdemel a Marvel Moziverzum leggyönyörűbb jelenetei közt, sajnáljuk is valahol, hogy ilyen hamar búcsút kellett vennünk a karaktertől. Ha van olyan színész, akinek tényleg elhisszük, hogy portálokat nyit a tér-időben és ragyogó energiarúnákat rajzol a levegőbe, akkor az Swinton. Az Ősmágus és Bruce Banner rövid eszmecseréje igazán emlékezetes pontja a Bosszúállók: Végjátéknak, és külön öröm volt látni azt is, hogy a karakter az akcióból is kiveszi kicsit a részét.  

tilda-swinton-doctor-strange.jpg

2. Rene Russo

Nem gondoltuk volna, hogy a lista elejére tudjuk majd sorolni a Thor édesanyját megformáló színésznőt, de az a helyzet, hogy a Marvel olyasmit adott nekünk, amire az eddigi 21 filmben nem volt példa. Az apa-fiú kapcsolatok terén már több remekül felépített jelenetet kaptunk (Thor és Odin, Űrlord és Yondu, T’Challa és T’Chaka...), de olyan, egyszerre szívhez szóló és szórakoztató anya-fia párbeszédet, mint amilyen Frigga és Thor között zajlik le a Végjátékban, most először hallhattunk. Rene Russo alakításában az éleslátás, a bölcsesség, a törődés és a humor egyszerre van jelen, és persze Chris Hemsworth is hozzáteszi a magáét ehhez a nagyszerű dialógushoz.

thor-00653.jpg

1. Stan Lee

Ha cameókról van szó, senki sincs, aki versenyre kelhetne az összefüggő Marvel Univerzum szülőatyjával. A hetvenes évek divatjának megfelelő frizurát és bajuszt viselő, "Szeretkezz, ne háborúzz!" felkiáltással elrobogó Stan Lee ismét mosolyt csal az arcunkra, majd egy pillanattal később belénk hasít a szörnyű felismerés, hogy ez volt az utolsó alkalom, hogy láthattuk őt felbukkanni egy Marvel-filmben. A világ, amelyet Lee létrehozott, sokunknak segített átvészelni rosszabb időszakokat, és az ő karaktereivel együtt tapasztaltuk meg a felnőtté válás nehézségeit. Munkájával és örök optimizmusával képessé tett minket arra, hogy a való életben is mindig reménnyel telve szemléljük a dolgokat. Köszönjük Stan, a világ egy szomorúbb hely lett nélküled.

fa58221e80c06044a50ffa8756edca10.jpg

Összeállította: Szatyina Dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr2614789138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

goodjohnwin 2019.05.01. 17:29:00

"Tony Stark temetése"
Mi a fasz?! Ez most komoly?

dr utcai arcos 2019.05.01. 18:23:24

@goodjohnwin: Melyik rész nem volt világos??
"FIGYELEM: A cikk spoilereket tartalmaz a Bosszúállók: Végjáték történéseire vonatkozóan! Csakis saját felelősségre olvasd tovább, ha már láttad a filmet, vagy ha nem zavar, hogy megismered a cselekmény bizonyos pontjait!"

TrebronC 2019.05.01. 22:22:27

Ma néztem meg, a végén Han Solo is meghal

Pic 2019.05.01. 22:46:40

@TrebronC: Az nem a James Bond film volt?? :))))

Bérgyilkos Bohóc 2019.05.02. 09:55:52

@goodjohnwin: A cikk címe (MEGLEPETÉSvendég) már önmagában jelzi, hogy full spoileres lesz. Nem?

Frh 2019.05.02. 10:17:23

3 órás a film. Felénél tartok, mert ROHADTUL UNALMAS!

_z_ 2019.05.02. 11:25:04

@Frh: Akkor csinalj 1,5 hasznos orat magadnak, es ne nezd vegig. A fölösleges kommenteles elhagyasaval nyerhetnel meg par percet hozza.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2019.05.03. 10:18:50

A +1 volt az egyetlen akit nem ismertem fel, nem csoda, megnőt közben.

A másik, ezt csiripeltem a film után:
nem spoiler, tény.
Ronin 5 perces japán jelenete Japánabb lett, mint a második rozsi film ami végig ott játszódik.

És ehhez hozzájön, hogy nem kis részben az ellenfélnek köszönhetően.

Frh 2019.05.28. 13:57:54

@_z_: Véleményt mondtam, amit bárki megtehet, aki látta a filmet. Arról a részéről mondtam, amit láttam.
A felesleges meg a te kommented volt.
süti beállítások módosítása