A Bosszúállók: Végjáték filmtörténelmi bevétellel nyitott

2019. április 29. - Marvel Magyarország

Minden korábbi rekordot földbe tiport. 

jelenetkep_7.png

Még a hétvége előtt készültünk számotokra egy gyors box office-elemző cikkel a múlt héten bemutatott Bosszúállók: Végjáték kezdeti eredményeiről, ahol többek között azt is fejtegettük, hogy a film vasárnap estére könnyűszerrel meghaladhatja az egymilliárd dolláros álomhatárt. A tegnap közzétett bevételi adatok alapján pedig azon túl, hogy erre valóban sor került, a Joe és Anthony Russo rendezte finálé képes volt olyan számokat produkálni, amik mellett egészen eltörpül néhány korábbi rekord, és sok szempontból filmtörténelmi jelentőségűnek számít. 

Hogy konkrét számokkal is érzékeltessük a Végjáték tényleg elképesztő nyitóhétvégéjét, a következőkben pontokba szedve (másképp elvesznénk a rengeteg információban) találtok néhány hivatalos pénzügyi adatot: 

  • Legnagyobb nyitóhétvége világviszonylatban: A világ összes mozis piacát együttvéve a Bosszúállók: Végjátékra 1.2 milliárd dollár értékben váltottak mozijegyet az érdeklődők. Ezzel gyakorlatilag megduplázta az eddigi rekordtartó által felállított egész pontosan 640 millió dolláros nyitóhétvégét, amit történetesen a Végtelen háború termelt tavaly ugyanilyenkor.  
  • Leggyorsabban elért egymilliárd dollár világviszonylatban: A filmnek mindösszesen öt nap kellett hozzá, hogy magáénak tudhassa ezt az egyébként sok alkotásnak a teljes mozis pályafutásukat véve is elérhetetlennek számító mérföldkövet. A trónt ismét elődjétől tulajdonította el, a Végtelen háborúnak ugyanis tizenegy nap kellett a milliárdhoz.
  • Legnagyobb hazai nyitóhétvége: Amikor hollywoodi alkotások pénzügyi eredményességét vizsgáljuk, az egyik legfontosabb összetevő a hazai, vagyis az egyesült államokbeli fogadtatás. Ahhoz, hogy kellően nagynak hasson a Végjáték rekordösszegnek számító 350 millió dolláros amerikai nyitása, tudni kell, miszerint korábban még egy film sem tudta átlépni a 300 misit egyetlen hétvége alatt, nemhogy ennyivel. Az előző két rekordtartónál 93 (Végtelen háború) és 102 (Star Wars: Az ébredő Erő) millióval hozott többet a konyhára.
  • Legnagyobb napi bevétel: A Marvel Moziverzum egy éve várt kicsúcsosodása napokra lebontva is rekordot állított fel az észak-amerikai mozipénztáraknál – pénteken az elővetítésekkel együtt 156.7 milliót, szombaton 109 milliót, vasárnap pedig becsült 84.3 milliót szedett össze.
  • Legnagyobb kínai nyitóhétvége: Az ázsiai ország az egyik legjelentősebb piacnak számít mozis szempontból, amit jól mutat, hogy öt nap leforgása alatt 330.5 misit csaptak hozzá a Végjáték összbevételéhez. Az első nap folyamán 107.8 millió dollár folyt be Kínában, amely szintén minden idők legnagyobbja.
  • Legnagyobb nemzetközi nyitóhétvége: Az amerikai és a világviszonylatban számított bevételek ismeretében egy kis matekkal megállapítható, hogy nemzetközileg (magyarul az Államokon kívül mindenhol) 859 millió dollárt gyűjtött a film. Ezzel gyakorlatilag megint megkétszerezte a korábbi rekordot, amit a Halálos iramban 8. tudhatott magáénak 443 misivel.
  • Legnagyobb magyarországi nyitóhétvége: Beleszámítva a premier előtti vetítéseket is, a filmre 343.240 darab mozijegyet adtak el hazánkban, amivel a valaha volt legeredményesebb nyitóhétvégét produkálta.

A lista ezzel közel sem véges, hiszen elmondhatnánk még például olyanokat, hogy egyetlen hétvége során erre a filmre adták el a legtöbb 3D- és IMAX-vetítésre jogosító belépőt, vagy hogy az USA-ban a Bosszúállók: Végjátéknál soha nem tűzött műsorára filmet ennél több mozi. Szerencsére a produkciót, valamint az abba fektetett munkát látva abszolút megérdemeltnek tartjuk ezt a fogadtatást, és csak remélni tudjuk, hogy minél előkelőbb helyet foglal majd el az all-time bevételi listákon.

(forrás: Box Office Mojo)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr214793396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása