Több Marvel-sorozat is megerősítést nyert a Disney saját streamingoldalára

2019. április 12. - Marvel Magyarország

Ráadásul az indulás kezdetéről is lehullott a lepel.

disney-marvel-1024x564.jpg

A minap a Disney egy nagy ívű előadást tartott részvényeseknek azzal kapcsolatban, hogy egész pontosan mikor és milyen szolgáltatásokkal indul a tavaly bejelentett saját streamingoldaluk. A várható tartalmak bejelentésekor a színpadot egy ponton a Marvel Studios elnöke, Kevin Feige is elfoglalta, aki rengeteg érdekességet elárult sorozatos terveikkel kapcsolatban, amelyek korábbi nyilatkozata alapján ráadásul kulcsfontosságú szerepet fognak játszani a Marvel Moziverzum jövőjében. Pontokba szedve számolunk be mindenről, ami az éjszaka folyamán kiderült:

  • A Marvelnek egy saját, jól elkülönült szegmense lesz a platformon, ahol minden korábban megjelent Marvel-film és -sorozat egyaránt megtalálható lesz, köztük természetesen a nemrég bemutatott (Marvel Kapitány) vagy éppen bemutatásra váró (Bosszúállók: Végjáték) címekkel. A Pókember: Hazatérés és a nyárra kitűzött Pókember: Idegenben azonban úgy tűnik, sajnos nem kerülnek a többi közé, lévén a forgalmazási jogokat továbbra is a Sony Pictures birtokolja.
  • Amikor rátért az előkészületben lévő saját gyártású műsoraikra, meglepő mód nem a Loki indította a sort, noha sokáig a Disney+ első marveles sorozatának ígérkezett – ennek hátterében az állhat, hogy Hiddlestont egészen nyár végééig lekötik színházi fellépések. Feige helyette a Falcon and Winter Soldier team-up szériát jelentette be elsőként (kizárólag ennél az egy címnél szerepelt logó is), amiről megtudhattuk, hogy Anthony Mackie és Sebastian Stan mindketten visszatérnek a Marvel Moziverzumból már jól ismert karaktereik szerepében.
  • Készülnek nekünk néhány nem forgatókönyvezett sorozattal is: ezek feltehetően dokumentumfilm jellegűek lesznek, és a Marvel Studios első tíz évébe nyújtanak – reményeink szerint hiánypótló – színfalak mögötti betekintést. 
  • Feige nagy kreatív szabadságot és a filmjeik minőségére hajazó minisorozatokat ígér, ráadásul az ezekben zajló események a nagyobb Marvel Moziverzumra is kihatással lesznek. Ezt követően WandaVision címen nyert megerősítést a korábban már pletykált Skarlát Boszorkány és Vízió párosára koncentráló széria Elizabeth Olsen és Paul Bettany főszereplésével.
  • Nemrég hallhattunk róla, miszerint a stúdió animációs antológia-sorozatot fejleszt a népszerű What If képregények alapján, melynek minden egyes epizódja különböző alternatív történéseket fog elmesélni, ezúttal a Marvel Moziverzum eseményeire reflektálva. Az első epizódban visszatérünk a második világháború idejére, ám Steve Rogers helyett ezúttal Peggy Carter lesz az, aki megkapja a szuperkatona szérumot, és nemzeti hőssé válik – szorosan az oldalán Steve egy Howard Stark által gyártott páncélzatban vívja a harcokat a náci Németország ellen. A dolog pikantériája, hogy a szereplők orgánumát az őket megformáló színészek fogják kölcsönözni.
  • Végül azt is megtudhattuk, hogy valóban érkezik majd egy Lokira fókuszáló sorozat, melyben a karaktert a Thor-filmekben is életre keltő Tom Hiddleston újfent magára ölti a csínytevés istenének szerepét. Ha hihetünk korábbi értesüléseknek, akkor a show-ban annak lehetünk majd tanúi, miként alakította ármánymodásaival Loki a történelem kerekét.

Sajnos a napokkal ezelőtt felröppent Sólyomszem-sorozatról semmilyen szó nem esett, de tekintettel szignifikáns szerepére a két héten belül mozikba kerülő Végjátékban, a karakter jövője nagy valószínűséggel csak ezt követően kerülhet terítékre  Ami a Disney+ szolgáltatásról ezen felül kiderült és számunkra is érdekes lehet, hogy a platform világszerte, így előbb-utóbb minden bizonnyal hazánkban is előfizethető lesz, az Egyesült Államokban pedig november 12-én indul útjára. 

(forrás: MCU Exchange)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr4114759506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2019.04.15. 14:08:57

vanda, és vízió kap sorit.
ahogy sólyom és tél katonája is.
meg uyge sólyomszem is.
ezzel ők kiiratkoznak az MCU-ból, nem lesznek többet moziban, vagy lesz sorijuk IS meg Bosszúállók IS maradnak a mozikban is?
Ez csak nekem kérdés, vagy én voltam csak figyelmetlen?

Marvel Magyarország 2019.04.16. 06:01:28

@doggfather: Nem került el semmilyen információ, ez a kérdés valóban adott. Szerintem azért nem volt szó még erről, mert a sorozatra bejelentett karakterek zöme elporladt a Végtelen háború zárásában, és nem tudjuk, hogyan és milyen formában fognak visszatérni a folytatásban. Valószínűleg utána könnyebb lesz találgatni ezzel kapcsolatban, de személy szerint nem hiszem, hogy ezeket a karaktereket mind lesöprik az MCU sakktáblájáról – Kevin Feige legalábbis nagyon hangsúlyozza, hogy szoros kapcsolat lesz a sorozat és a filmek között, így el tudom képzelni az átjárást.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2019.04.16. 09:28:02

@Marvel Magyarország: ezt a szoros kapcsolatot én is olvastam, de ezt már a shield ügynökeivel kapcsolatban is akarták, oszt az első évad után nem erőltették.
nehezen tudom elképzelni, hogy a soriban kilövik valaki szemét, aztén megjelenik a filmben és a) nem foglalkoznak vele, mert mindeki úgyis nézi a sorit is, vagy b) elmagyarázzák a sorikat 2-3 percben a filmben?!
.
elképzelni nekem csak problémát szül egy ilyen, vagy nem történik velük semmi súlyos, hogy a mozit ne akadályozza.

Marvel Magyarország 2019.04.16. 09:36:37

@doggfather: Viszont ez esetben elég nagy különbség van, hiszen A SHIELD ügynökeit a Marvel Television készíti, akikkel meglehetősen megromlott a stúdió kapcsolata néhány évvel ezelőtt. A Disney+ szériákat viszont a filmekért is felelős Marvel Studios fogja szállítani, ezért tényleg sokkal több lehetőség van számukra szorosabb kapcsolat kiépítésére. Meglátjuk tényleg, hogy mit értenek alatta, remélhetőleg nem csak elhanyagolható dolgokról lesz szó.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2019.04.16. 10:05:16

@Marvel Magyarország: persze, hogy van különbség, de az megyeggyezik, hogy a moziban sokkal több pénz van, és számolniuk kell az átlag "menjünk el nézzük meg, tetszik a címe" mozibajáróval is. nem lehet arra alapozni, hogy mindneki aki bemegy nézi, nézte a 10 év 20+ filmjét, meg az összes sorit/képregényt ami kapcsolódik hozzá
süti beállítások módosítása