Kevin Feige utalt rá, hogy nem a Marvel Kapitányban láttuk utoljára a skrullokat

2019. március 11. - Marvel Magyarország

Ezt reméltük is a film megtekintése után.

captainmarvel-skrull-fokep.jpg

Figyelem! Az alábbi cikk SPOILEREKET tartalmaz a Marvel Kapitány cselekményére vonatkozóan! Csakis saját felelősségre olvasd tovább!

Óriásit tarolt a mozikban a Marvel Studios első női főszereplős szuperhősfilmje, a Marvel Kapitány, ami Carol Danvers karaktere mellett a képregények egyik legjellegzetesebb idegen fajával, a skrullokkal is gazdagabbá tette a Marvel Moziverzumot – még ha egy csavarral is megfűszerezve. A filmből kiderült ugyanis, hogy az alakváltó idegen lények valójában a kree-k ellen vívott háború áldozatai, akik az elnyomás ellen fellázadva csak arra vágytak, hogy békében élhessenek a galaxis másik szegletében.

Ezzel szemben a képregények lapjain hosszú éveken keresztül skrull alvóügynökök működtek a Földön, hogy előkészítsék a terepet a bolygó régóta tervezett megszállására. Ez a történet a 2008-as Titkos Invázióban teljesedett ki, és sokan arra számítottak a Marvel Kapitánytól, hogy előkészíti a terepet egy hasonló eseménynek. Noha erre nem kaptunk közvetlen utalást (bár sokan felfigyeltek rá, hogy a Földre érkezett négy skrull közül az egyiknek nyoma veszett), a stúdió elnöke, Kevin Feige biztatóan nyilatkozott az alakváltók jövőjével kapcsolatban:

„Csakúgy, ahogy nem minden ember rossz, és nem minden ember jó, szerintem a skrullok között ugyanúgy megvannak a különböző erkölcsök. Ha valaki képes arra, amire ők, az bizonyára könnyen meg tud kísérteni. Jó ötlet volt bevezetni ezt a koncepciót, és majd meglátjuk, hová fog kifutni.” Feige ezután az első stáblistás jelenetre hivatkozva a következőket mondta: „Ahogy láthattuk, [Carol] most már velünk van a jelenben... De azok az évek, amiket Talos-szal töltött Fury hívásáig, rengeteg potenciált jelentenek történetmesélés szempontjából.”

Feige szavai alapján valóban jó esély van rá, hogy a Marvel Moziverzum későbbi felvonásaiban még találkozzunk a skrullokkal, talán már kevésbé barátságos mivoltukban is. A forrásanyagot megvizsgálva számos lehetőség rejlik bennük (elég csak a kissé kiaknázatlanul maradt alakváltás koncepciójára gondolni), szóval kíváncsiak vagyunk, mit terveznek velük a Bosszúállók: Végjátékot követően. 

(forrás: CBR)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr4214680302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása