A Marvel Kapitányé lett minden idők második legnagyobb szuperhősös nyitása

2019. március 10. - Marvel Magyarország

Carol Danvers minden várakozást felülmúlt a kasszáknál.

captainmarvel5c1d27670b361.jpg

Eredetileg sem jósoltak gyenge kezdést a Marvel Studios legújabb produkciójának az Egyesült Államokban, de a Marvel Kapitány 153 millió dolláros, abszolút várakozásokon felüli nyitóhétvégéjével a Marvel Moziverzum hetedik legnagyobb nyitását tudhatja magáénak a három Bosszúállók-film, a Fekete Párduc, az Amerika Kapitány: Polgárháború és a Vasember 3. mögött, ráadásul ezzel a harmadik legjövedelmezőbb márciusi bemutatónak számít A szépség és a szörnyeteg, valamint a Batman Superman ellen - Az igazság hajnala után.

Világszinten még elképesztőbb adatokat produkált a Brie Larson főszereplésével készült mozifilm: 302 millió dolláros nemzetközi számaival együtt globálisan már 455 milliónál jár, amiről tudni kell, hogy kizárólag az első hétvégéjén még egyetlen szuperhősfilm sem termelt ekkora összbevételt a Bosszúállók: Végtelen háborút (640,5 millió $) leszámítva. Minden tekintetben a Marvel Kapitány a hatodik helyet foglalja el az első hétvégi bevételek világszintű listáján, miután nemsokkal ugyan, de mégis képes volt maga mögé utasítani a Star Wars: Az utolsó jediket (450,8 millió $). Szintén említésre méltó, hogy Anna Boden és Ryan Fleck rendezése máris megháromszorozta a költségvetését, amely állítólag 150 millió dollár körül mozog.

A bevételi adatok jól tükrözik, miszerint a film bemutatóját megelőző gyűlöletkampány senkinek nem szegte kedvét attól, hogy a Bosszúállók: Végjáték előtt Carol Danvers bemutatkozására is jegyet váltson. A 455 millió dolláros első hétvége, illetve a kifejezetten pozitív kritikai és rajongói fogadtatás valószínűleg kellő megerősítés a stúdió számára azzal kapcsolatban, hogy a későbbiekben is szívesen látnánk még a filmvásznon Marvel Kapitányt. 

(forrás: THR)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr7714680760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása