Marvel Kapitány a filmvászon mellett saját képregényben is bemutatkozik hazánkban

2019. március 07. - Marvel Magyarország

Hamarosan magyar nyelven élvezhetjük a karakter egyik történetét.

captain-marvel-dekonnick-fokep.jpg

A 2012-ben újraindult Captain Marvel magazinról Kelly Sue DeConnick tollából már csak azért is beszélhetünk mérföldkőként, mert a címszereplő egészen addig Ms. Marvel néven futott, ráadásul néhány másik szuperhőssel ellentétben nem rendelkezik túlontúl gazdag képregénytörténelemmel, a füzetekben sosem kapott egységes ábrázolást. Ezzel szemben DeConnick tagadhatatlanul megreformálta és azzá tette Carol Danvers karakterét, akinek napjainkban ismerjük, egyik munkáját pedig hamarosan magyar nyelven is elolvashatjuk a Fumax kiadónak köszönhetően.

nagyalakú, keménytáblás képregénykötet a DeConnick által írt Captain Marvel történetek közül egész pontosan a 2014-es sorozat első 13 részét fogja tartalmazni szám szerint 296 oldalon. Ez egy önmagában is tökéletesen érthető és élvezhető kerek egész sztori, amiből a frissen mozikba került Marvel Kapitány alkotói bevallottan rengeteget merítettek. A kiadó jó szokásához híven a képregény normál, valamint imitált, védőborítós verzióban egyaránt megjelenik valamikor március végén, a mai naptól kezdődően pedig már előrendelhető 7295 Ft-os fogyasztói áron. (A limitált kiadás abban különbözik a normál változattól, hogy egy gyönyörű, alternatív védőborítót és szalagkönyvjelzőt is magába foglal.) 

A kötet hivatalos leírása szerint "Carol Danvers úgy érzi, megfeneklett az élete. Válaszút elé kerül, és váratlan döntése drámai változásokat indít el az univerzumban. Egy galaktikus lázadás közepébe csöppen, ahol minden diplomáciai érzékét és ravaszságát be kell vetnie. Cicáját, Csubit is hiba volt magával hoznia, mert Mordály, a Galaxis Őrzőinek tagja – Carol átmeneti útitársa – mindenáron le akarja mészárolni. Ha mindez nem lenne elég, egy rock'n'roll bolygón házassági bonyodalmakat kell elsimítania, miközben a Haffensye Konzorcium hajtóvadászatot indít Carol barátai ellen."

Az első magyar nyelven megjelenő Marvel Kapitány kötetet a Fumax kifejezetten úgy időzítette, hogy a hős egyszerre debütálhasson hazánkban a filmvásznon és képregényben egyaránt.

53060144_381730855943299_4877247771939176448_o.jpg

(forrás: Fumax)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr4014675670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása