Taika Waititi biztosan nem rendezi meg A galaxis őrzői harmadik részét

2019. február 05. - Marvel Magyarország

Egy nevet lehúzhatunk a potenciális jelöltek listájáról. 

tor3ragnarek_7.jpg

Nyáron a Disney minden üzleti kapcsolatot megszakított évekkel korábbi megbotránkoztató viccei miatt A galaxis őrzői franchise élén már a kezdetektől helyet foglaló James Gunnal, aki egyúttal a harmadik rész rendezéséért is felelt volna az eredetileg januárban kezdődő forgatás során. Ezzel együtt persze megindultak a találgatások a lehetséges utód kilétéről, és elsők között merült fel a Thor: Ragnarököt jegyző Taika Waititi neve, egyáltalán nem véletlenül – a harmadik Thor-film a Marvel Moziverzum egyik legszórakoztatóbb alkotása lett, amely mind hangulatában, mind humorában A galaxis őrzői világát idézi. Noha azóta semmilyen fejlemény nem történt a folytatás rendezőjének kérdését illetően, azt már tudjuk, ki nem töltené be a megüresedett pozíciót.

A hamarosan érkező Hétköznapi vámpírok-sorozat egyik alkotójaként sikerült szóra bírni Waititit, aki ugyan elmondása szerint örömmel dolgozna ismét együtt a Marvellel, de erre biztosan nem az Őrzők harmadik menete kapcsán fog sor kerülni. Nem-nem, nem készítem el azt a filmet. Még mindig együtt lógok velük [a Marvellel], együtt lógunk és új dolgokról tárgyalunk. Nem tudom, hogy mire van lehetőség, de szívesen csinálnék velük egy másik filmet.” A direktor hozzátette, valójában sosem keresték meg A galaxis őrzői vol. 3-mal, de az amúgy is hiábavaló lett volna. „Számomra ezek James [Gunn] filmjei. Belefogni egy ilyenbe, ami csak úgy hemzseg a kézjegyeitől, olyan lenne, mintha besétálnék valaki más házába és azt mondanám: »Hahó, én vagyok az új apátok, és mostantól így csináljuk a mogyoróvajas szendvicseket.« Kínos lenne. Nem tudnám, hogy folytassam a két korábbi filmet, elvégre azok az ő gyermekei.”

Erre nyilván lehetne mondani, hogy de hát Waititi a Thor esetében is a franchise harmadik felvonását rendezte, ám ott részről részre más alkotók kezébe került a stafétabot (ráadásul a Sötét világot a mai napig a Marvel Moziverzum egyik leggyengébb filmjeként tartják számon, ezért semmiképp nem ártott a vérfrissítés). Bárhogy is alakuljon az Őrzők sorsa, remélhetőleg a Marvel Gunn után a lehető legjobb kezekre bízza a különc brigád kalandjainak lezárását, ami a történtek fényében beláthatatlan időre odébb csúszott a tervezett menetrenden.

(forrás: Deadline)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr2514609770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása