Az előző tizenöt év legsikeresebb szuperhősös játéka a Spider-Man

2019. január 23. - Marvel Magyarország

Az eladások legalábbis határozottan ezt tükrözik. 

spiderman-ps4-hir-fokep.jpg

Az NPD Group közzétette szokásos év végi statisztikáit 2018 legfelkapottabb videojátékaiból. Nem túl meglepő módon a tavalyi év egyik legnagyobb beszédtémát generáló címe, az Insomniac Spider-Manje is felfért a Red Dead Redemption 2 vezette tízes listára, ahol a hatodik helyet foglalta el. Ami igazán érdekes, hogy az NPD munkatársa, Mat Piscatella a következő gondolatokat fűzte a Spider-Man sikeréhez egy friss tweetben: A Marvel's Spider-Man az elmúlt csaknem másfél évtized legjobban teljesítő szuperhősös játéka. Amit az Insomniac és a Sony véghezvitt ezzel a játékkal, teljesen hihetetlen. Újabb cím, amely minden elváráson felül teljesített.

Mindenképp komoly mérföldkőről beszélhetünk figyelembe véve, hogy ebben az időszakban jelentek meg többek között a szintén nagy népszerűségnek örvendő Batman: Arkham-játékok is. Mivel a tweet kifejezetten tizenöt évet említ, nagy valószínűséggel ezidáig a Pókember 2. mára klasszikusnak számító játékadaptációja számított rekordernek, ami 2004-ben gyakorlatilag megalapozta a címszereplő figura nyílt világú játékterét (elég csak arra gondolni, hogy a szeptember elején megjelent Spider-Mannek is ez az egyik legnagyobb erénye).

Pókember kalandja tavaly az összes videojátékos toplistát letarolta, és eladási rekordot is döntött: 3,3 millió példányban kelt el a megjelenését követő három napban, ezzel pedig a leggyorsabban fogyó PS-fejlesztőcsapat által készített címmé vált (megelőzve az ugyanebben az időintervallumban 3,1 millió eladást produkáló God of Wart). A sikerre való tekintettel a Marvel Games fejese, Bill Roseman úgy fogalmazott egy korábbi nyilatkozatában, miszerint „a Spider-Man a játékvilág Vasembere”, vagyis ahogy Tony Stark megalapozta a Marvel Moziverzum azóta is töretlen menetelését, Peter Parker a Marvel-féle konzoljátékok történetében jelentheti egy új korszak kezdetét.

Őszintén reméljük, hogy a fentieket számba véve mielőbb hallunk egy potenciális folytatás előkészületeiről, vagy legalább a Square Enix meglehetősen régóta fejlesztés alatt álló Avengers Projectjéről. A Spider-Man szeptember 7-én jelent meg kizárólag PlayStation 4-re, és az ősz folyamán a The City That Never Sleeps című háromrészes DLC-vel bővült a játékmenet.

(forrás: ComicBook.com)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr2614584710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása