Az Oscar legfontosabb kategóriájában is jelölték a Fekete Párducot

2019. január 22. - Marvel Magyarország

Összesen hét jelölést zsebelt be a mozifilm.

black-panther-1546866255.jpg

A mai nap során bejelentésre kerültek a február 24-én esedékes 91. Oscar-díj jelöltjei az összes kategóriában. Marvel és átfogó képregényes fronton is egy meghatározó mérföldkőhöz érkeztünk, alább olvashatjátok a frissen felfedett jelöltek listáját.

A Bosszúállók: Végtelen háború összesen egy darab jelöltést gyűjtött be a "Legjobb vizuális effektek" kategóriában a filmben megtalálható különleges képi világért. Josh Brolin mo-cap alakítása Thanos szerepében, a magát többszöröző Doctor Strange, valamint a megannyi harcjelenet a Föld bolygón innen és a Titánon túl végül elnyerte az Akadémia figyelmét is.

Egy hős szóló kalandja azonban ennél bővebb, egész pontosan hét darab jelölést gyűjtött be. A Fekete Párduc a "Legjobb hangkeverés", "Legjobb hangvágás", "Legjobb díszlet", "Legjobb jelmez", "Legjobb eredeti filmzene" és "Legjobb betétdal" mellett a legrangosabb, "Legjobb film" kategóriában is az esélyesek közé került minden idők első szuperhősfilmjeként. Az utóbb említett szekcióban olyan mozifilmekkel együtt száll versenybe Ryan Coogler rendezése, mint a BlacKkKlansman - Csuklyások, Bohém rapszódia, A kedvenc, Zöld könyv - Útmutató az élethez, Csillag születik, Alelnök és Roma.

Végezetül a "Legjobb animációs film" kategória mellett sem érdemes szó nélkül elmenni, ahol a jelöltek között megtaláljuk a díjakat sorra halmozó Pókember – Irány a Pókverzumot. A Sony Pictures alkotása olyan szintén kiemelkedő produkciókkal együtt került fel a listára, mint a Kutyák szigete, a Mirai - Lány a jövőből, a Ralph lezúzza a netet és A hihetetlen család 2. 

Habár az majdnem kereken egy hónap múlva derül ki, hogy a fentiek közül mi mindent tudnak majd aranyszoborra váltani a szóban forgó szuperhősfilmek, de már maguk a jelölések is óriási elismerést jelentenek az alkotógárdák részére.  

(forrás: THR)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr8814582334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2019.01.23. 11:46:52

bármennyire is tetszett a film, ez a legjobb film jelölés az akadémia szégyene...
süti beállítások módosítása