Pókember újra feketét ölt a képregények lapjain

2019. január 20. - Marvel Magyarország

Képregényhírek: 2019/03. hét

kepregenyhirek-2019-3-fokep.jpg

Ismét egy nagyobb összefoglalóban számolunk be nektek a külföldi, illetve hazai képregényes hírekről és újdonságokról. 

A Marvel Comics a napokban bejelentett egy új Pókemberre fókuszáló minisorozatot, ami a címszereplő feketeruhás időszakába enged újabb betekintést az olvasók számára. A Symbiote Spider-Man abban a néhány hétben játszódik, amikor a Csatavilágból hazatérve Peter Parker egy akkor még ismeretlen és teljesen ártalmatlannak tűnő fekete anyaggal helyettesítette megsérült klasszikus jelmezét. Az első szám borítóján Mysterio emelkedik fenyegetően a város felé, akivel Pókember egyszer sem került összetűzésbe a szóban forgó idő alatt, legalábbis még nem került elmesélésre. Erre Peter David (Ben Reilly: The Scarlet Spider) és Greg Land (Domino, Hunt for Wolverine) áprilisban induló képregényében kerül sor.  

symbotesm2019001.jpg

Symbiote Spider-Man #1 (OF 5) Cover by Greg Land

Deadpool, Kábel, Domino és még sok másik karakter társalkotója, Rob Liefeld most egy vadonatúj mutánst fog bemutatni egy hatrészes sorozat keretében, Major X-et. Az azonos címen futó magazin áprilisban indul útjára, az első számot az ötletet már 25 éve dédelgető Liefeld írja és rajzolja egy személyben. Elmondása szerint Major X egy mutánsok menedékének számító X-Istance nevű világból kerül át a fő Marvel univerzumba, ahol az X-Men válik első célpontjává. A képességeiről ugyan még semmit nem tudunk, de a karakterre már vethetünk egy pillantást az érdekesnek ígérkező képregény borítóján.

major-x.jpg

Major X #1 (OF 6) Cover by Rob Liefeld

Az elmúlt néhány hónapban már utalgattak az újraindult Venom képregénysorozat lapjain Vérontó visszatérésére, amelyre egy speciális kiadványban hamarosan tényleg sor kerül. Frank Tieri és Danilo S. Beyruth Web of Venom: Cult of Carnage című limitált sorozata Cletus Kasady vallási kultuszára és arra koncentrál, milyen tervei vannak a Knull néven ismert szimbiótaistennel. A Venom írója, Donny Cates a következőket árulta el: „A Cult of Carnage egy kirakós nagyobb darabja abban az összeesküvésben, amit már a Venom kezdete óta építünk. Ahogy a Carnage Born Kasady újjászületését mutatta be, a Cult of Carnage kedvenc sorozatgyilkosunk átfogó tervébe ad betekintést az olvasóknak. Nagy dolgokat tervezünk, ami itt veszi kezdetét.”

wovcoc2019001-cvr-col.jpg

Web of Venom: Cult of Carnage #1 Cover by Danilo S. Beyruth

A képregényekben Gamora a Marvel Moziverzum történéseihez hasonlóan Thanos lányaként nevelkedett azzal a lényeges különbséggel, hogy a forrásanyagban Gamora népét a Badoon nevű idegen faj irtotta ki, Thanos pedig megígérte, hogy segít neki bosszút állni. Ezt az időszakot és első találkozásukat fogja körbejárni eddig nem tapasztalt részletességgel Tini Howard (Marvel Knights), valamint Ariel Olivetti (Death of the Inhumans) képregénysorozata, ami nemes egyszerűséggel Thanos címen landol áprilisban a képregényboltok polcain.

_2719413b.jpg

Thanos #1 Cover by Jeff Dekal

  • Annak ellenére, hogy először több mint huszonöt éve jelent meg, vásárlási statisztikák alapján a The Infinity Gauntlet gyűjtemény volt 2018 legkelendőbb képregénye. A Jim Starlin által írt, George Pérez és Ron Lim által rajzolt történet a Bosszúállók: Végtelen háború cselekményére is nagy hatással volt, vélhetően nem kis részt ez áll mögötte, hogy ekkora mennyiségben vásárolták ezt a klasszikust.
  • Nemrég egy vadonatúj képregényajánló rovatot indítottunk, ahol már elolvashatjátok beszámolóinkat olyan címekről, mint például az All-New Ghost Rider, Immortal Hulk és Astonishing X-Men
  • Február végén jelenik meg hazánkban a Fumax kiadó gondozásában a Fenegyerek: Sárga című hatrészes képregény, természetesen a megszokott keményfedeles kiadásban. Jeph Loeb és Tim Sale szerzőpáros a Félelem Nélküli Ember pályafutásának kezdetéhez nyúl vissza ebben a sztoriban, amely az eredeti Daredevil-sorozat legkorábbi számainak történéseit dolgozza fel újfajta megközelítéssel.
  • A Kingpin kiadó egy új sorozatba vág bele idén Marvel Legendák címen, ami 100-200 között váltakozó oldalszámmal, standard amerikai méretben, kizárólag TPB kötetekből áll majd. A 2019-re tervezett öt kiadványban olyanok foglalnak helyet, mint a Fantasztikus Négyes, Fenegyerek, Póknő és az év második felében egy Stan Lee emlékkötet is kiadásra kerül ennek keretében.
  • Friss hazai megjelenések: Már kapható a Marvel+ idei első száma, ahol folytatódik az X-Men és a  tavaly megkezdett Venom/Vérontó sztori, illetve csütörtöktől a Nagy Marvel-képregénygyűjtemény aktuális kötete, az Amerika Kapitány: A kiválasztott is beszerezhető. 

(forrás: CBR, Newsarama)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr9914572396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2019.01.21. 09:48:13

a Sárga nagyonjó hír!

Venom film akkora siker lett, hogy képregényben is minden róla szól most?
süti beállítások módosítása