Megvan, melyik karakter fogja újraírni a Marvel történelmét

2018. december 22. - Marvel Magyarország

Képregényhírek: 2018/51. hét

cgrdestroys-001-cvr-index.jpg

Ismét egy nagyobb összefoglalóban számolunk be nektek a külföldi, illetve hazai képregényes hírekről és újdonságokról. 

Nemrégiben közzétett a Marvel néhány rejtélyes kedvcsinálót, amelyek azt sugallták, hogy olyan klasszikus szereplők történelme kerül hamarosan átdolgozásra, mint a Fantasztikus Négyes, Jean Grey, Amerika Kapitány vagy Pókember. Habár az egész mikéntjéről továbbra sem tudunk semmilyen konkrétumot, a kiadó felfedte, hogy a történelem újraírása mögött egy újonnan bevezetett karakter, kozmikus Szellemlovas fog állni a márciusban induló Cosmic Ghost Rider Destroys Marvel History, meglehetősen beszédes című hatrészes limitált sorozatban.

Paul Sheer és Nick Giovannetti veti papírra a szóban forgó történetet, amiben Szellemlovas valamilyen módon a múltban ragad, és ezzel együtt alaposan felforgatja azt. A jövőből érkezett Frank Castle először a Thanos #13-ban került bemutatásra Donny Cates és Geoff Shaw jóvoltából, aki ezután egy ötrészes minisorozatban kapott főszerepet. Ugyan ez a sztori novemberben véget ért, látszólag szépen fogytak a kozmikus Szellemlovast középpontba állító füzetek ahhoz, hogy jövőre egy komplett eseményt építsenek a karakter köré.

cgrdestroys-001-cvr.jpg

Cosmic Ghost Rider Destroys Marvel History #1 (OF 6) Cover by Gerardo Sandoval

Miután a napokban az Insomniac Games által kifejlesztett Spider-Man legutolsó DLC-je is elérhetővé vált, a Marvel bejelentette, hogy minden idők legjobban fogyó szuperhősös videojátéka jövő márciusban a képregényekben vadonatúj életre kel. Dennis Hopeless (Star Wars: Vader) írja és Michele Bandini (X-Men Gold) illusztrálja azt a hatrészes minisorozatot, amely a program eseményeit dolgozza fel abban nem látott pillanatokkal és történeti elemekkel kiegészülve, egészen a Vezér letartóztatásától indítva. A Spider-Man: City at War ráadásul a hírek szerint exkluzív betekintést nyújt majd a nagy sikerű játék gyártásába is, úgyhogy mindenképpen ajánlott vétel azok számára, akik már az első hétvégén megszerezték a platina trófeát.

spider-man-city-at-war.jpg

Spider-Man: City at War #1 (OF 6) Cover by Clayton Crain

Szintén márciusban indul a Domino: Hotshots címre keresztelt ötrészes sorozat, amiben egy csapat femme fatale karakter egyesíti erejét az ajánló szerint intenzív akciókban, zsoldosokban és kémkedésben gazdag kaland során. Még ha az okát egyelőre nem is tudjuk, mi szél hoz össze egy ehhez hasonló szokatlan felállást, de a Domino vezette társaságban ott lesz Fekete Özvegy, White Fox, Atlas Bear, Outlaw és a Rachel Leighton-féle Diamondback. A történetet Gail Simone (Birds of Prey) írja és David Baldeon (Spirits of Vengeance) rajzolja, akik korábban a Marvel önálló Domino képregényein már dolgoztak együtt.

domino-hotshots.jpg

Domino: Hotshots #1 (OF 5) Cover by David Baldeon

Chip Zdarsky és Mark Bagley egészen egyedülálló és izgalmas megközelítésbe helyezi Pókember karakterét egy jövőre érkező limitált sorozatban. A Spider-Man: Life Story története szerint Peter Parker 1966-ban válik szuperhőssé, és hat füzetben hat évtizedet felölelve követhetik kalandjait az olvasók, ahogy nemcsak felnő és megöregszik, de folyamatosan szembenéz az egyre csak változó világ kihívásaival - kezdésként így például a vietnámi háború idején kell helytállnia emberként és hősként egyaránt. Az első szám márciusban jelenik meg.

smlifestory_cvr_001.jpg

Spider-Man: Life Story #1 (OF 6) Cover by Marcos Martin

Ahogy arról legutóbbi összefoglalónkban beszámoltunk, 2019-ben a Szukits kiadó elkezdi megjelentetni az angliai székhelyű Titan Books és a Marvel közös együttműködésében készült kilencrészes regénysorozat darabjait magyar nyelven. Most már azt is tudjuk, hogy a Nagy Marvel-regénysorozat első két kötete a Venom: Halálos Védelmező (február 20.) és a Bosszúállók: Mindenki uralni akarja a Világot (március 20.) lesznek, amelyek puhafedeles és keménytáblás kiadásban, külön-külön vagy egy csomagban szintén megrendelhetőek a kiadótól. 

(forrás: CBR)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr4814507146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása