BREAKING: Shang-Chi főszereplésével készít filmet a Marvel

2018. december 03. - Marvel Magyarország

Már forgatókönyvírót is társíthatunk a projekthez. 

01_color.jpg

A nemrégiben rendezőre talált The Eternals után egy újabb Marvel Studios által előkészületek alatt álló projektre derült fény: A Deadline értesülései szerint ugyanis saját mozifilmet kaphat Shang-Chi, a Kung Fu mestere, a kiadó egyik legnépszerűbb kínai hőse, ráadásul a forgatókönyvet a Wonder Woman 1984 és a Pókember – Irány a Pókverzum folytatása felett is bábáskodó Dave Callaham jegyzi. 

Állítólag a stúdió máris tárgyalásokat folytat számos ázsiai és ázsiai-amerikai rendezőjelölttel, mivel abban reménykednek, hogy a Shang-Chi a Fekete Párduchoz hasonló utat fog bejárni: A Marvel Moziverzum első kínai szuperhőseként a produkció tiszteleghet a vásznon ritkábban megmutatkozó közösségek és azok kultúrája előtt, ebben pedig fontos tényező, hogy az alkotógárda elsősorban szintén ázsiai származású legyen.

Az ominózus karaktert Steve Engleheart és Jim Starlin 1973-ban mutatták be a képregényekben egy Fu Manchu nevű globalista gyermekeként, aki a külvilágtól elzárt fiatal évei során olyan szintre fejlesztette harcművészeti képességeit, hogy kiérdemelte a "Kung Fu mestere" címet. Pályafutása során a Bosszú Angyalai és a Heroes for Hire soraiban is megfordult. A jelentésben szerepel, hogy a forgatókönyv valamilyen szinten modernizálni fogja Shang-Chit, ezzel elkerülve a megalkotásának korszakára jellemző sztereotípiák csapdáját. 

Amennyiben hihetünk a híreknek, a Shang-Chi fejlesztése meglehetősen nagy léptekben halad előre, így a közeljövőben akár a rendező személyéréről is lehullhat a lepel. Természetesen potenciális bemutatódátumot egyelőre egyik forrás sem közölt. 

(forrás: Deadline, Comic Book Resources) 

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr3814418274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2018.12.04. 09:15:48

a párducnál se zavarta őket semmi sztereotípia.
süti beállítások módosítása