Másképpen is zajlódhatott volna a Végtelen háborúban Thor küldetése

2018. augusztus 12. - Marvel Magyarország

Egy ismerőssel a múltból.

infinitywarteaser-063.jpg

A kicsit több mint kétmilliárd dolláros összbevétellel záró Bosszúállók: Végtelen háború hamarosan mozis pályafutásának végéhez ér, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy napokon belül már a fizikai DVD/BD kiadások is elérhetőek lesznek az Egyesült Államokban (a hazai megjelenés részleteiről egyelőre nincs információ). A filmről nagyon sok színfalak mögötti érdekességet fedtek fel az utóbbi időben a rendezők, de úgy látszik, még mindig van miből csemegéznünk. Az egyik legfontosabb történetszál Thor küldetése volt a Thanos erejéhez is felérő fegyver megszerzéséért, amit a jelentősége miatt a lehető legjobban akartak bemutatni a készítők, ezáltal számos alternatív lehetőség felmerült a tervezéskor. 

Korábban megtudhattuk, hogy a Vihartörőt az egyik korai elképzelés szerint egy valódi sárkány tüze hevített volna fel a Nidavellirben található neutroncsillag helyett, most pedig arról mesélt Joe Russo társdirektor, hogy egy másik variációban egy régen nem látott karakter tette kis híján tiszteletét a mennydörgés istenének múltjából: "Számos különböző ötlet felmerült, hová mehetne Thor ezért a fegyverért. Az egyik ilyen verzióban meglátogatta volna a halott nagyapjának szellemét – eljátszottunk egy kicsit ezzel a gondolattal, de végül kihasználatlanul maradt. Teljesen elégedett vagyok azzal, ami mellett döntöttünk végül." 

Thor nagyapja Bor, akinek a "Thor: Sötét világban" jutott egy rendkívül minimális szerep, amíg bemutatták a film prológusában, hogyan számolt le annak idején Malekith-tel és a sötét tündérekből álló hadseregével (de ha valaki rég látta volna a filmet, arra bizonyára emlékszik, amikor az asgardi szökéskor Thor sikeresen lefejezi a szobrát). Habár bizonyára ez is egy érdekes alternatívának bizonyulhatott, érthető, miért döntöttek végül Eitri (Peter Dinklage) bemutatása mellett, hiszen őt a Végtelen Kesztyű megalkotásával is össze tudták kötni, ezzel még szorosabb kapcsolatot kiépítve a narratívában.

Russo még mondott néhány szót Thor kalandjáról: "Kicsit olyan, mintha a hős klasszikus utazásán menne végig. Szerettük volna azt az érzetet kelteni vele, hogy tényleg Thor lesz a nagy megmentő. Kritikus részét képezi a történetnek, hogy megszerzi a Thanos megölésére is képes fegyvert, tehát okkal szántunk rá ennyi játékidőt és kerítettünk köré erős drámai alapot – az volt a cél, hogy felkeltse az emberek érdeklődését és megágyazzon a film csúcspontjának."

A stratégia láthatóan remekül bevált, Thor érkezése Wakandába egyöntetűen a produkció legnépszerűbb jelenetének bizonyult.

(forrás: CinemaBlend, ComicBook.com)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr2114175883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása