24 újdonság, amit felfedtek a film rendezői a Végtelen háborúról

2018. augusztus 01. - Marvel Magyarország

Rengeteg érdekesség kiderült a film audiokommentárjából.

infinity-war-directors-play-coy-about-character-deaths-update.jpg

A napokban végre elérhetővé vált a Bosszúállók: Végtelen háború digitálisan letölthető változata, amely az amerikai DVD/BD kiadványokhoz hasonlóan magába foglal minden bónusz tartalmat is, beleértve Anthony és Joe Russo rendezők a mozifilm teljes játékidejével megegyező hosszúságú audiokommentárját. A páros ebben rengeteg újdonságot elárult és válaszolt meg találgatásokat természetesen spoileres keretek között a Marvel Studios grandiózus alkotása kapcsán, mi pedig igyekeztünk kitérni minden fontosabbra, ami érdekesnek bizonyulhat.

1. Már a képregényes kikacsintásokat összegyűjtő cikkünkben is rámutattunk, hogy mennyi különböző elemet átvett a film a Végtelen hatalom (eredeti címén Infinity Gauntlet) című képregényből, az utolsó jelenetet pedig szinte egy az egyben sikerült életre hívni a füzetek hasábjaiból, amikor Thanos békére lel egy farmszerű helyen. Ha körültekintően megvizsgáljuk a tájat, mielőtt még a Titán helyet foglal, a képernyő jobb oldalán láthatunk egy madárijesztőt is, rajta Thanos páncéljával – pontosan úgy, mint a képregényben.

2. A filmet övező néhány panasz egyike bizonyos karakterek képernyőn töltött idejére irányult, ugyanis sokan kevesellték például Amerika Kapitány jelenlétét, holott majdnem még ennyit sem szerepelt Chris Evans figurája: Az eredeti terv szerint Kapi csupán a wakandai csatánál bukkant volna fel, ami szinte a produkció utolsó harmadában foglal helyet. Nagy örömünkre ez nem így lett, ráadásul a rendezők korábban elárulták, hogy a játékidőt megsínylett vagy épp teljesen kimaradt hősök jóval nagyobb szerephez jutnak a folytatásban.

3. Megerősítették, hogy az egyik korai elképzelés szerint Thanos Xandaron tett látogatása is bemutatásra került volna a vásznon, ahogy megszerzi a Hatalom Követ a Nova Hadtesttől. Amikor a filmben először látjuk Nebulát, már Thanos fogságában van, és eredetileg a Xandaron láthattuk volna alulmaradni. A rendezők végül azért vetették el az ötletet, mert nem akarták, hogy túlságosan ismétlődőnek hasson végignézni minden egyes Kő megszerzését.

4. Megerősítést nyert, hogy Thanos valóban megkímélte a hajón lévő asgardiak felének életét, és a menekültek között a Tessa Thompson által megformált Valkűr is ott van, akinek eddig csak találgatni tudtunk a sorsáról. Korgról ugyanakkor nem ejtettek szót, tehát a készítőkön múlik, hogy a későbbiekben akarnak-e még bármit is kezdeni vele, hisz ezek szerint megvan rá a lehetőség.

5. Thor, Mordály és Groot magánakciója Nidavellirben egy rendkívül fontos történetszála a mozifilmnek, amiről szintén megannyi elképzelés született az előkészületi fázisban. Mielőtt Eitri szerepeltetése mellett döntöttek, akit így a Végtelen Kesztyű megalkotásával is össze tudtak kötni, egy ponton felmerült, hogy egy valódi sárkány fogja felhevíteni a mennydörgés istene új fegyverét, a Vihartörőt. Semmi kétség afelől, hogy ez hihetetlenül látványos lett volna, de Peter Dinklage karaktere logikusabb döntésnek bizonyult a narratíva szempontjából.

6. Russoék elmondták, hogy a film nyitó képsoraiban Kenneth Branagh, a legelső Thor-film rendezője szolgáltatja a hangját annak az asgardinak, aki vészjelzést küld az űrhajóról Thanos támadása miatt.

7. A film egyik legnagyobb meglepetése a Vörös Koponya visszatérése volt. A döntés hátterében az állt, hogy a készítők mindenképp akartak valakit, aki mesél a Lélek Kő megszerzésének áráról, erre pedig nem találtak jobb jelöltet a Koponyánál, hisz egyrészt senki sem gondolta az Amerika Kapitány: Az első bosszúállót követően, hogy tényleg halott lenne, másrészt ő volt az első olyan karakter a Marvel Filmes Univerzumban, aki egy Végtelen Kő megszállottjává vált.

8. Sokan feltették az egyébként jogos kérdést, hogy Thanos ugyan miért várt ilyen sokáig a Végtelen Kövek keresésével, amit indirekt módon megmagyaráz a film: Értelmetlen lett volna addig belevágni a küldetésébe, míg fogalma sincs a Lélek Kő hollétéről, ám miután elfogta Nebulát és átrágta magát a memóriáján, kiderült, hogy Gamorának birtokában van ez a tudás. Ezáltal – tudva, hogy Nebula életéért cserébe úgyis kinyerheti fogadott lányából az információt – el is kezdte gyűjteni a Köveket.

9. Teljesen pontosan még a rendezőpáros sem tudta megmondani, de nem vesz igénybe több időt egy-két napnál a Végtelen háború cselekménye.

10. Az eredeti változatban Mordály a “space dogs” (szó szerinti fordításban “űrkutyák”) névvel illeti a Thanos hadseregét képező Fullajtárokat. Kiderült, hogy egy néző hivatkozott így rájuk a film egyik korai tesztvetítését követő beszámolójában, ami annyira szimpatikus volt a rendezőknek, hogy beintegrálták az egyik jelenetbe.

d0a2200b-b592-4b7a-9c01-c534a806eac0.jpg

11. A wakandai összecsapás forgatásakor még mindig zajlottak a Fekete Párduc-film utómunkálatai, ezért senki sem lehetett biztos benne, hogy kellőképp hatásos lesz a “Wakanda, légy áldott!” felkiáltás a harc kezdetekor. Szerencsére a sor igazi klasszikussá vált a bemutatót követő hetekben.

12. Christopher Markus és Stephen McFeely írópáros meglehetősen korán, már 2016 januárjában elkezdett ötletelni a forgatókönyv kapcsán. Ekkor a Thor: Ragnarök szövegkönyve még nem is létezett, ezért csak jóval később öntött formát, hogy a Végtelen háború egész pontosan honnan veszi fel a fonalat a kezdetekor.

13. Rengeteg egymásnak ellentmondó híresztelés felröppent az előző hónapokban Thanos háttértörténetét illetően, amivel kapcsolatban végre tiszta vizet öntöttek a pohárba Russoék: Az Őrült Titán eredetét sosem forgatták le, ezek a jelenetek csak a forgatókönyvben szerepeltek, ám úgy érezték, nélkülük is működni fog a karakter. Thanos múltját egy regény formájában lesz lehetőségünk megismerni idén novemberben Barry Lyga tollából.

14. Továbbá azt is megtudtuk, hogy a forgatókönyv egyik korai változatában a Fekete Rend származásáról is szó esett, amiből többek közt kiderült volna, hogy a képregényekhez hasonlóan Proxima Midnight és Corvus Glaive házasok. Erre végül utalt néhány jelenet, de a film egyszer sem tette egyértelművé.

15. Pókember első jeleneteit teljesen újraforgatták, mert kezdetben máshogy került volna a New Yorkba érkező űrhajóra. Azt nem árulták el a rendezők, mi volt az eredeti terv, ellenben kiderült, hogy Peter halálát kicsit rövidebbre szánták, és hogy Tony Stark személyiségében gyökeres változást fog hozni a tény, hogy a fiú a karjaiban lett porrá.

16. A Kövek birtokában Thanos rendkívüli erejére való tekintettel a készítőknek valahogy ki kellett küszöbölniük, hogyan tudnák mégis felvenni vele a harcot a film hősei. Erre találták ki, hogy a Köveket csak ökölbe szorított kézzel tudja használni a Titán, amivel briliánsan el is játszottak a szülőbolygóján zajló csatánál.

17. A film egyik leglátványosabb jeleneteként Thanos egy holdat hajít hőseinkre a Titánon, aminek egy kicsit a logikájába is betekintést engedtek Russoék. Az ominózus holdat a Hatalom Kővel ragadja meg Thanos, és a Tér Kővel mozdítja el a helyéről.

18. Eredetileg lett volna egy hosszabb ütközet Vasember és Áspis Száj között az űrhajón, de hogy ne szaladjanak meg túlzottan a játékidővel, Peter filmes ismereteire hagyatkozva egy gyorsabb úton oldották meg a problémát.

19. Hulk sokak számára csalódásnak bizonyult ebben a felvonásban, azonban a látottak egy újabb lépcsőfok előfutárát jelentik a Bannerrel való cseppet sem hétköznapi kapcsolatában. Nem, a zöld óriás nem félt Thanostól, tudjuk meg a kommentárból, csupán megelégelte, hogy Bruce mindig rá hagyatkozik a vészhelyzetekben, és tekintettel a nem túl rózsás viszonyukra, semmi oka nincs segíteni neki.

20. A film nyitójelenetében Thanos puszta kézzel zúzza össze a Tesseractot, ami – ahogy arra számítani lehetett – a Titán erejének nagyságát hivatott kifejezni.

21. Thanos egy földöntúli állapotba kerül a csettintést követő percekben, ahol a Lélek Kő hatására a fiatal Gamora egyfajta spirituális kivetülésként jelenik meg számára, mint kedvenc és szeretett lánya. Russoék ezzel tökéletesen kitérték az elől, amire igazából mindenki kíváncsi – de nyilván maradjon meglepetés a negyedik részre is.

22. Megerősítették, hogy a csettintéskor felgyülemlett óriási energia permanens sérüléseket okozott Thanoson és a Végtelen Kesztyűn egyaránt – ezáltal még inkább adott a kérdés, hogy vajon képes-e még a Kesztyű kontrollálni mind a hat Kő erejét, vagy használhatatlanná vált abban az állapotában, ahogyan láttuk a film zárásakor.

23. Többen is rámutattak a produkció megtekintését követően, hogy a Végtelen Kövek erejével Thanos miért nem duplázta meg nemes egyszerűséggel az univerzum erőforrásait. A rendezők szerint ez a múltbéli sérelméből fakad, amikor mindenki elutasította a népfelezéssel kapcsolatos ötletét, amivel rendet akart teremteni a bolygóján. Thanos minden áron szeretné bizonyítani, hogy az elve működőképes.

24. A Végtelen háborúnak csak egy darab bónusz jelenete van, az is a film legvégén, a stáblista után. Emögött csupán annyi áll, hogy a rendezők szerették volna, ha a közönség minél tovább üldögél a moziteremben a film záró képsorainak hatása alatt.

(forrás: ComicBookMovie, Screen Rant)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr3214156241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása