Egy regényben mesélik el Thanos eredettörténetét

2018. április 16. - Marvel Magyarország

Az Őrült Titánról mesél a Marvel Moziverzum legelső kánon regénye. 

azf1180_trl_v186_1108-copy_1.jpg

A Marvel Moziverzum hőseinek történetét az elmúlt években számos film és sorozat formájában követhettük, míg írott formában legfeljebb csak a képregények lapjain köszöntek vissza. A könyvmolyok örömére a tizedik évfordulóra azonban érkezik az első kánon regény Thanos: Titan Consumed (Thanos: Titán Felemésztve) cím alatt, amely a beharangozó alapján a Bosszúállók: Végtelen háború eseményei előtt veszi fel a fonalat, és a címszereplő felemelkedésébe enged részletes betekintést. A hivatalos leírás szerint a pusztulásra ítélt világba született, zsenialitása, fizikai differenciája és pragmatikus, de rendkívüli ideákat dédelgető eszméi miatt kitagadott Thanos eltökélt szándéka, hogy megmentse a galaxist ugyanattól a sorstól, ami otthonát is fenyegeti... függetlenül attól, hány milliárdok életébe is kerül a tervének megvalósítása.

Az információt közlő io9 portálnak Barry Lygaval, a könyv szerzőjével is lehetőségük volt beszélgetni. Az író maga is óriási képregény rajongó, akit elmondása alapján erőteljesen befolyásoltak a munka elvállalásában Thanos korábbi filmes megjelenései: "Nagyon bízom benne, hogy a regény egyes részeinél a rajongók a fejükhöz kapnak, mondván 'Ó, így még királyabb az a jelenet abból a filmből!' Szerettem volna új aspektusból megvizsgálni azokat a pillanatokat is, amiket már mindnyájan láttunk (A galaxis őrzőiben vagy a Bosszúállókban), és megmutatni, hogyan jutottunk el odáig."

Joe és Anthony Russo, a jövőhéten mozikba kerülő Végtelen háború rendezőpárosa épp a közelmúltban nyilatkozta, hogy a Thanos eredetének nagy része a vágószoba padlóján végezte – a döntést azzal az egyszerű indokkal magyarázták, miszerint ezek a jelenetek teljességgel elhagyhatóak, se nem tesznek hozzá, se nem vesznek el az általuk elmesélni kívánt történetből. Bár a filmek bizonyára ezentúl is prioritás élvezői maradnak, ha az első kánonbeli kötet jól sül el, a későbbiekben nyitva áll a lehetőségek tárháza.

A Thanos: Titan Consumed november 20-án jelenik meg, magyar nyelvű kiadásról egyelőre nincs információ.

fguhehbh5ntnnborxghc.jpg

(forrás: io9)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr7913839626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2018.04.17. 15:18:41

nem is a pénzről szól mi?
nem volt elég több 100 oldalnyi képregény, mi?

Marvel Magyarország 2018.04.17. 16:03:18

@doggfather: Nem tudnánk olyat mondani, ami nem a pénzről szól manapság Hollywoodban. Mi speciel örülünk neki, hogy ilyen formában is kapunk majd az MFU-ban játszódó történeteket, hiszen például a szintén Disney keze alatt lévő, végtelen mennyiségű Star Wars regények között is vannak nagyon minőségi olvasmányok. Ha a Thanos-ról szól kötet igényes és információban gazdag lesz, jöhet.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2018.04.18. 09:06:51

@Marvel Magyarország: vannak jók persze (SW), de sajnos a többsége max középszer...
süti beállítások módosítása