BREAKING: Jóváhagyták a Disney és a Fox egyesülését

2018. július 27. - Marvel Magyarország

Most már tényleg megszületett a megállapodás.

disney-xmen-header.jpg

Az év első fele szó szerint végig a Disney és az Universalt is birtokló Comcast licitháborújával és megállás nélküli spekulálgatásokkal telt a Fox média részlegeinek (köztük a 20th Century Fox filmstúdióval) felvásárlását illetően, amit az amerikai törvényhozás az elmúlt hónapban engedélyezett. Ezt követően a Mickey egeres cég megfejelte a Comcast 65 milliárd dolláros ajánlatát 71,3 milliárddal és átvállalta a Fox 13,8 milliárd dolláros adósságát, pontosan egy héttel ezelőtt pedig a Comcast hivatalosan is visszalépett az üzlettől, amivel fél év után teljesen szabad út nyílt a Disney számára.

A Disney és a Fox részvényesei ma reggel összeültek a New York Hilton Hotelben, ahol kevesebb mint tíz perc alatt, 99%-os szavazati aránnyal jóváhagyták a felvásárlást (az egyetlen ember, aki nemmel szavazott, sokallta a Disney részéről az adósság átvállalásával együtt a szumma 85 milliárdos licitet). Most, hogy az értékesítést mindkét fél jóváhagyta, már csak a szabályozókon múlik, hogy feldolgozhatónak vélnek-e egy ilyen szintű összefonódást – amennyiben igen, a 21st Century Fox pénzügyi vezetője szerint a két vállalat egyesülése 2019 első felében befejeződhet.

Ez ezt jelenti, hogy hónapokon belül a Disney birtokolhatja a 20th Century Fox film- és tévéstúdiót, köztük az eredeti Star Wars-filmek forgalmazási jogaival, valamint – a teljesség igénye nélkül – olyan mozis franchise-okkal, mint az Avatar, a Kingsman, A majmok bolygója, az Alien vagy akár a Predator. Természetesen ami olvasóinknak igazán érdekes lehet, hogy a jövőben a Marvel Studios az összes eddig Fox tulajdonát képező karakterrel dolgozhat (pl. az X-Men, a Fantasztikus Négyes, Doctor Doom, Galactus, Ezüst Utazó, Annihilus, a Skrullok teljes egészében és még sorolhatnánk), hiszen ezek az egyesülés véglegesítésével a Disney fennhatósága alá kerülnek, és a Marvel használhatja őket későbbi terveik során.

Arról egyelőre természetesen semmi hír, hogy mi lesz a sorsa a jelenleg előkészületek alatt álló X-Men univerzumbeli filmeknek, mint a gyakorlatilag teljesen leforgatott Sötét Főnix, az Új mutánsok vagy az X-Force, de az elkövetkezendő időszakban nem lennénk meglepve, ha ezekről is kapnánk fejleményeket.

(Forrás: THR, ComicBookMovie)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr6714145821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása