[SDCC 2018] Íme minden újdonság az Iron Fist 2. évadáról

2018. július 20. - Marvel Magyarország

Előzetessel és dátummal kiegészítve. 

iron_fist_season_2_artwork_index.jpg

Ma éjjel megtartották a San Diego Comic-Con első jelentősebb Marvel panelját, ahol a Netflix mindent bevetett annak érdekében, hogy a lehető legjobban ráhangolja a közönséget a rendkívül megosztóan fogadott Iron Fist soron következő évadára. Jones kisasszony és Luke Cage újabb kalandjai után ugyanis Danny tér vissza legközelebb a képernyőkre, ám az újonnan érkezett információk fényében minden okunk megvan a bizakodásra.

A következőkben pontokba szedve olvashatjátok el, hogy mi minden derült ki a folytatásról (beleértve a premierdátumot), lejjebb görgetve pedig az első kedvcsinálót is megtaláljátok magyar feliratos változatban.    

  • A teljes 2. évad 2018. szeptember 7-én debütál a Netflixen.
  • Levetítettek néhány részletet, amelyek többségében harcjelenetek voltak. Danny (Finn Jones) kétszer is használta a vasökölt: Egyszer az aszfaltba, majd egy teherautó elejébe csapott bele, miközben különböző bűnözőkkel és gengszterekkel csatázott.
  • A jelenlévők nem győzték dicsérni a koreográfiát, amely hatalmas fejlődést mutat az 1. évadban látottakhoz képest (néhányan a Daredevilhez hasonlították). Ez kapcsolatba hozható azzal a ténnyel, hogy Clayton J. Barber, a "Fekete Párduc" és a "Creed: Apollo fia" harci koordinátora hasonló pozícióban dolgozott az Iron Fist teljes 2. évadán.
  • A hivatalos szinopszis szerint Danny valóban átvette Matt Murdock szerepét a város védelmezőjeként a Defenders eseményeit követően.
  • Simone Missick állandó szereplője a folytatásnak. Az általa megformált Misty Knight és Colleen Wing (Jessica Henwick) párosa, a Daughters of the Dragon itt még hangsúlyosabb, rengeteg közös jelenete lesz a két karakternek. Egy klip kifejezetten arra koncentrál, ahogy vállvetve harcolnak, ami a közönség egy tagja szerint az egyik legjobban kivitelezett akciójelenet a Netflix sorozatokból.
  • A szerencsések láthattak egy K’un-Lunban játszódó flashback jelenetet, amiben Danny és Davos (Sacha Dhawan) a klasszikus képregényes jelmezeikben harcolnak egymással, hogy eldöntsék, melyikük méltóbb megküzdeni Shao Laoval a vasököl erejéért. Az összecsapás hosszú, intenzív és véres, méltón bemutatja, hogyan nyerte el Danny a lehetőséget. Egy tweet szerint nem kizárt, hogy az évadban maga a sárkány is felbukkanjon.
  • A szóban forgó részletben Danny az ikonikus sárga maszkját is viseli a füzetek hasábjairól átemelve.
  • Úgy tűnik, hogy Davos szintén birtokolja a vasököl erejét, azonban Dannyvel ellentétben az ő ökle vörösen izzik. Ez egy napjainkban játszódó, újabb harcjelenetből derült ki.
  • Azt eddig is tudtuk, hogy a stábhoz újonnan csatlakozik Alice Eve ("Star Trek - Sötétségben"), ám a karakteréről csak most hullt le a lepel: A színésznő Typhoid Maryt fogja életre kelteni, aki a képregényekben egy mutáns bérgyilkos, és gyakran vállal megbízásokat Wilson Fisk vagy a Kéz nevű szervezet számára egyaránt. Telekinetikus erejéből adódóan identitászavarban szenved, három különböző személyiséggel, ami mind hangulatában, mind tetteiben hirtelen változásokat tud eredményezni. Eve szerint Mary nagyon erőszakos, akinek a más-más identitások miatt vállalta legfőképp az eljátszását.
  • Egy másik jelenetben Typhoid Mary Mistyvel és Colleen-nal harcol Joy Meachum (Jessica Stroup) lakásán.
  • A közönségben jelenlévők egyike egész este az Iron Fist panelra várt, ezért a stáb meglepte őt egy mindnyájuk által aláírt kabáttal.

A Marvel/Netflix kollaboráció új fejezete tehát ősz elején debütál, amelyhez remélhetőleg egy teljes értékű előzetesre sem kell sokat várni.

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr1614124133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása