Fekete Özvegy: 4 olyan történetszál, amit szívesen látnánk a filmben

2018. július 15. - Marvel Magyarország

Latolgattuk, mi várhat ránk Scarlett Johansson filmjében.

black_widow_civil_war_index.png

A napokban került bejelentésre, hogy az év elején zöld utat kapott Fekete Özvegy-filmet a “Lore” és a “Berlin-szindróma” rendezőnője, Cate Shortland fogja dirigálni. Mint kiderült, Jac Shaeffer nemrég befejezett forgatókönyve a Bosszúállók eseményeit megelőzően helyezi el időben a történetet, bemutatva, hogyan vált az egykori orosz kémből hős. Mindezt azonban vegyes érzelmekkel fogadta néhány, a véleményének különböző internetes fórumokon hangot adó rajongó, míg egyesek egyáltalán nem is tudják hova elhelyezni a projektet.  

Emiatt mi is elkezdtünk találgatni olyan potenciális történetszálakat illetően, amiket érinthetne a Fekete Özvegy: A legvalószínűbb irány természetesen a karakter szempontjából egy kémes akció/thriller vonal, ihletet merítve a James Bond/Mission Impossible/Bourne szériákból. Na persze, ez így önmagában édes kevés lenne, valamivel fel kell dobniuk a sztorit, hogy indokolt legyen Natasha viszonylag kései szóló mozija. Nézzünk pár lehetőséget:

Budapest

Természetesen adja magát rögtön, hogy az első Bosszúállók-filmben elejtett sort szerény fővárosunkról Sólyomszem és Özvegy között izgalmas lehet bemutatni. Clint hasonló szerepet tölthetne be a filmben, mint amilyet Nat is ellátott a második Amerika Kapitány moziban. Jeremy Rennernek egyébként is fekszenek a főhőst erősen támogató mellékszerepek, remek lenne a két kém közötti kémia. Főleg, ha bemutatják, hogyan is ismerték meg egymást, hogyan válnak szép lassan ellenségből baráttá.

Igazából ez még mindig nem sok, hiszen kellene valami olyan szál, amire építenek majd a Negyed Fázisban, vagy a későbbiekben.

Ne bízz senkiben: Titkos Invázió és Skrull vonal

A 2019 márciusában érkező Marvel Kapitány központi eleme lesz az alakváltó idegen faj, a skrullok bemutatása. Habár gyanúsan ott is előtérbe kerül a “ki kicsoda” misztikum, azonban később a Végtelen háború sztorivonal után lehet, hogy a már rebesgetett Titkos Invázió képregényes crossovert szeretnék elővenni a Marvel Studios-nál. Ehhez pedig szükség lehet olyan új történetszálakra, melyek lehet épp Fekete Özvegy múltjában már gyökeret vertek. Ahogy írtuk is a bevezetőben, a karakterhez tökéletesen illene a bizalom és a folyamatos kételkedés - egy ilyen atmoszférában könnyen lehet, hogy valami egészen nagyobbnak szeretnének előkészíteni.

A Tél Katonája és út a Mennydörgők felé

Az Öngyilkos osztag aprópóján a Marvel könnyen előveheti a hasonlóan javarészt gonoszokból és antihősökből álló csapatát, a Mennydörgőket. Lassan lenne hozzá kellő mennyiségű szereplőjük is, Förtelemmel (Tim Roth épp tavaly nyáron nyilatkozta, hogy nem mondana nemet a stúdió újabb megkeresésére), Zémóval (Daniel Brühl), Szellemmel (Hannah John-Kamen az idehaza július 26-án bemutatkozó A Hangya és a Darázsból), Özveggyel és akár Buckyval (Sebastian Stan) kiegészülve.

A Tél Katonájával is akad alaposan közös múltja Natnek, mint ahogy azt már megtudhattuk Kapi második és harmadik mozijában – akár ezt is körüljárhatják, ha a Marvel is szerencsét próbálna a saját “Piszkos Tizenkettő” csapatával.

Végül, de nem utolsó sorban: önálló karakterdrámák és ama bizonyos 18-as karika

A legvalószínűbb húzást a legvégére hagytuk. Kevin Feige nyilatkozatai alapján előfordulhat, hogy komolyabb változás várható a Marvel Filmes Univerzum jövőjét illetően. Már nem feltétlenül lesznek a megszokott értelemben vett fázisok, könnyen lehet, hogy az univerzum szintű Végtelen háború és Bosszúállók 4 után visszább vesznek és elkezdenek újra kicsiben gondolkodni.

Mivel jó pár karaktert kellőképp megalapoztak és akadnak köztük bőven olyanok, akik kevesebb lehetőséget kaptak tündökölni (tipikusan a cikk középpontjában álló Fekete Özvegy), így elkezdhetnek önálló, a saját lábukon megálló és az univerzumépítéstől teljesen távol álló szóló mozikat is gyártani. Akár olyan zsánerekben és stílusban, ami eddig nem jellemezte a Marvelt, például egy magasabb korhatárral bíró akció/thriller, amit Natasha tudna szolgáltatni.

Ezekben a filmekben olyan végleteket is körüljárhatnának, melyekre eddig az univerzumépítés miatt nem lett volna lehetőségük – tökéletes példa erre a konkurens DC-nél a frissen bejelentett Joker mozi Joaquin Phoenix-szel, vagy mint ahogy azt a Logan is tette tavaly. Ha keresztülmegy végre valahára a Fox felvásárlás és megkaparintják Deadpoolt, Bob Iger (Disney CEO) elmondása alapján bizony tisztában vannak vele, hogy kedvenc nagypofájú zsoldosunkat nem tudnák tizenkettes korhatárral eladni a jó népnek. Ellenben ő is megerősítette, hogy nyitottak a komolyabb képregényfilmek felé és lássuk be: a jövő valószínűleg ezeknek a produkcióknak fog lehetőségteret nyújtani.

Ti mit látnátok szívesen a fentiek közül? 

Goretity Dániel

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr2914114113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2018.07.16. 09:17:43

egynői james bond sztorinak örülnék vele.
. Vgay ha végre sikerülne a foxot megvenni,akkor Rozsit behozhatnák a múltjába...
süti beállítások módosítása