A Deadpool-tesztvideó már a Zöld Lámpás nyitóhétvégéjén elkészült

2018. július 05. - Marvel Magyarország

Éveken át lapult egy szerveren, mire kiszivárogtatták.

deadpool-green-lantern-fokpe.jpg

Deadpool karaktere egészen egyedi utat járt be Hollywood történetében, és gyakorlatilag egy új korszak előfutárának is tekinthető: ez volt az első eset, hogy egy nagy mozis franchise a közösségi média segítségével született meg. Ha annak idején a rajongók nem kapják fel ennyire a kiszivárogtatott tesztvideót, a Fox sosem adott volna zöld utat a filmnek.

Wade Wilsont először a 2009-es, több szempontból is katasztrofális végkimenetelű X-Men kezdetek: Farkasban láthattuk a nagyvásznon. Ryan Reynoldst annak idején azzal édesgette magához a stúdió, hogy önálló Deadpool-filmek is tervben vannak (a stáblistás jelenet ezt ugyebár elő is készítette), de a csalódást keltő bevétel és a negatív rajongói visszhang miatt ezek szépen mentek a levesbe, és nagyon úgy tűnt, hogy a karaktert egy jó darabig nem látjuk viszont a moziban.

Reynoldsnak akkor azonban nem volt oka szomorkodni, hiszen ugyanazon a nyáron kasszát robbantott a Nász-ajánlat című romantikus vígjátékával, majd nem sokkal később aláírt a "Zöld Lámpás" főszerepére, ami akkor még jó ötletnek tűnt. Sajnos mind tudjuk, hogy ez hogyan végződött. Amit viszont eddig nem tudtunk, az az, hogy a hírhedt tesztfelvétel, amit Reynolds Tim Miller rendezővel forgatott azért, hogy meggyőzzék a Foxot egy önálló Deadpool-mozi életképességéről, három évvel a kiszivárogtatás előtt, a "Zöld Lámpás" nyitóhétvégéjén készült el. Ezt Rob Liefeld, a karakter megalkotója fedte fel nemrég:

„Már három évvel azelőtt láttam a tesztfelvételt Tim stúdiójában. Az emberek ezt elfelejtik. Az a videó még 2011-ben készült. Ryan azon a hétvégén csinálta meg, amin a Zöld Lámpás is kijött. Én akkor épp a Blur Studioban voltam. Igen, Ryan ugyanazon a hétvégén készítette, amikor a Zöld Lámpást is bemutatták a mozik, ennyire régi az a felvétel.”

Ne felejtsük el, hogy akkor még sikervárományosként tartották számon a Zöld Lámpást, és a folytatása is tervben volt. Lehetséges tehát, hogy Reynoldsnak épp ez adott motivációt ahhoz, hogy egy másik szuperhősprojektet egyaránt előremozdítson. A Fox vezetőségét azonban nem nyűgözte le a videó, így az hosszú időre a fiók mélyére került. 2014 nyarán aztán rejtélyes körülmények között kiszivárgott az internetre. Liefeld elárulta, hogy a Foxnál pontosan tudják, hogy ki volt a tettes.

Több mint valószínű, hogy Reynoldsnak is köze volt a dologhoz, hiszen azon a ponton egy sor újabb katasztrofális buktán volt túl (Testcsere, Turbó, R.I.P.D. - Szellemzsaruk). A színész azóta az interjúiban és a Deadpool-filmekben is előszeretettel poénkodik a két szuperhősös felsülésén. Hogy is mondják? Amikor egy ajtó bezárul, egy másik kinyílik.

(forrás: Collider, Screen Rant)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr9714093329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása