Bemutatjuk a megvalósulatlan Marvel filmterveket - 1. rész

2018. július 01. - Marvel Magyarország

Elvetett próbálkozásokat szedtünk össze.

meg-nem-valosult-top-1.jpg

A képregényadaptációk zsánere napjainkban aranykorát éli: A különböző filmstúdiók megállás nélkül ontják magukból az újabbnál újabb szuperhősfilmeket, ez a tendencia pedig egyáltalán nem úgy fest, hogy mostanában megváltozna. A bőség zavarában ma választani is nehéz, ha egy képregényfilm vagy épp sorozat megnézéséhez támad kedve az embernek, mindezt ráadásul úgy, hogy számos projektet kukáztak filmstúdiók és készítők az elmúlt néhány évtizedben. Vannak, amikért kár, de akad olyan is, amivel talán jobban jártunk, amiért sosem valósult meg. Most két cikk keretében húsz darab ilyen címet fogunk nektek bemutatni, szóval vágjunk is bele!    

Deadpool (tévésorozat)

mv5bndm4njcwmzewn15bml5banbnxkftztgwotixnjqzmde_v1_uy1200_cr75906301200_al.jpg

A Marvel Television és az FX Productions kollaborációja egy felnőtteknek szóló animációs Deadpool sorozatot fejlesztett az FXX csatornára 2018-ban, amit az Atlanta című műsorért is felelős Donald Glover és Stephen Glover párosa hozott volna tető alá showrunnerként. A tízrészesre tervezett első évad forgatókönyvével akkorra már elkészült Donald Glover és a széria útjai kreatív nézetkülönbségek miatt elváltak egymástól (ennek pontos okai máig tisztázatlanok), amit ezzel együtt el is kaszált a Fox. Egy kiszivárgott tesztfelvétel alapján pedig remek szórakozásnak ígérkezett, de erre már Glover neve is elég nyomós biztosíték volt.

Baljós Hatos

sinistersixvenom.jpg

A csodálatos Pókember franchise már 2013-ban bejelentett harmadik ÉS negyedik része mellett tervben volt egy önálló alkotás a Baljós Hatost középpontba helyezve, amit 2016-ban akartak moziba küldeni Drew Goddard (Ház az erdő mélyén, Marvel's Daredevil) rendezésében. A kedvenc falmászónk legnagyobb ellenségeit felvonultató mozifilm akár működhetett is volna, hiszen a szereplők jól ismertek a rajongók körében, ráadásul a koncepciót még a Suicide Squad - Öngyilkos osztag bejelentése előtt megálmodták, ezért akkoriban mindenképp egyedülállónak számított. A Baljós Hatos születését nagyban megalapozó A csodálatos Pókember 2. anyagi és kritikai kudarcának eredményeképp a film végül sosem készült el.

Pókember 4.

trim.jpg

Sam Raimi óriásit alkotott az első két Pókember-filmmel, amelyek hatalmas népszerűségük mellett máig a legsikeresebb önálló szuperhősmozik sorát erősítik (az első rész bevétele az egymilliárd dollárt is meghaladja inflációval számítva). Habár a harmadik rész anyagilag hozott egy szép 890 millió dolláros összbevételt, valamint “rottenen” még épp frissnek tudható a maga 63%-ával, viszont a rajongók annyira szétkapták a filmet, hogy a Sony elkaszálta a negyediket – holott Raimi egy potenciális negyedik és ötödik rész forgatókönyvét is megírta, amiket egymással párhuzamosan terveztek felvenni. A Pókember 4-ben a John Malkovich alakította Keselyű küzdött volna meg a főhőssel, Felicia Hardy szerepében pedig Anna Hathaway tetszelgett volna (érdekesség, hogy cserébe a színésznő később a konkurens képregénykiadó macskájának gúnyáját öltötte magára).

Daredevil (tévésorozat)

o6qjxjd3bjw.jpg

Charlie Cox alakítását, illetve a Marvel/Netflix kollaboráció gyümölcseként született méltán elismert Daredevil évadokat látva nehéz elképzelni, hogy majdnem a 80-as években is napvilágot látott egy sorozat a félelem nélküli ember főszereplésével. Matt Murdockot a műsor pilot epizódjának megágyazó Hulk a bíróságon című tévéfilmből visszatérve Rex Smith keltette volna életre, ráadásul forgatókönyvíró is volt Stirling Siliphant személyében. Az erős alapok ellenére a költségvetési megszorítások és az otthont adó hálózat iránti csökkenő érdeklődés a sorozat halálát okozta.

X-Men kezdetek: Magneto

x-men-days-of-future-past-trailer-magneto-stadium.jpg

Az X-Men: Az ellenállás vége ugyan jobban teljesített az elődeinél a mozipénztáraknál, de a trilógia sokak számára csalódást keltő záródarabját a rajongók és a kritikusok is földbe döngölték. A Fox ezt követően egy új irányvonalat tűzött ki céljául, melyben a legnépszerűbb mutáns karaktereik önálló eredettörténeteket kapnak X-Men kezdetek cím alatt. Értelemszerűen Farkassal indították a sort, amit a David S. Goyer jegyezte, igen sötét hangvételűnek szánt Magneto-film követett volna a Charles Xavierrel való találkozása előtt könyörtelenül nácikra vadászó Erikkel. Az X-Men kezdetek: Farkas negatív visszhangja azonban nemcsak a projektet, de minden későbbi eredetsztori tervezetet kudarcba fullasztott, hogy szerencsénkre kapjunk egy nagyon erős, hasonlóan a kezdeteket boncolgató mozit Az elsőkkel.

Vasököl

pmif2016001_greene.jpg

A Marvel a 2000-es évek kezdetén egy Vasököl-filmet is a naptárjába vésett, amelynek címszerepére a Star Wars: Baljós árnyak Darth Maulját alakító Ray Parkot szerződtették, a rendezést pedig a Robbanófejek alkotójára, Kirk Wongra bízták. A film előkészületi fázisában Wong ismeretlen okokból kifolyólag otthagyta a produkciót, akit habár később felváltott Steve Carr, a filmet már így sem sikerült megmenteni. Park még a 2017 márciusában debütált Netflix-sorozat kapcsán, több mint tíz évvel később is kifejezte érdeklődését a szerepre, de mint tudjuk, Finn Jones lett a befutó.

Fekete Özvegy (tévésorozat)

4vwtyoj.jpg

Fekete Özvegy számára a Vasember 2-ben való debütálása óta saját filmért kampányolnak a rajongók, ami a Marvel Moziverzum negyedik fázisában végre meg is valósul. Ugyanakkor néhány évtizeddel ezelőtt, egész pontosan 1975-ben egy másik formátumban, a kisképernyőn kísérelték meg szerepeltetni a karaktert Angela Bowie alakításában. A sorozat Fenegyerekkel is operált volna mint Natasha alkalmi partnere és szerelme, viszont hiába próbálták meg eladni a koncepciót valahány tévéhálózatnak, mindegyik túl drágának ítélte azt, így végül sosem valósult meg. Valljuk be, ha hirtelen nem kerül napirendre az önálló mozifilm, a figurát tényleg el tudtuk volna képzelni egy sötétebb hangvételű, kémthrilleres sorozatban, akár a netflixes produktumokhoz hasonló kisebb költségvetéssel.

Penge 4.

3721571-6658408598-blade.jpg

Ma már futószalagon ontja magából a képregényfilmeket Hollywood, ám eközben ne feledkezzünk meg a zsáner egyik legfőbb beindítójáról, a Pengéről. Az első két film óriási sikert aratott mind pénzügyileg, mind a rajongók körében, de sok másik trilógiához hasonlóan a harmadik résszel kevésbé sikerült betalálnia a készítőknek. A folytatással kapcsolatos tervek szerint a főhős egy vámpír apokalipszis kellős közepén találta volna magát, de lévén Wesley Snipes és David S. Goyer forgatókönyvíró nem tudott közös nevezőre jutni a franchise jövőjét illetően, törölték a negyedik részt. Goyer a 2006-os Blade: The Series című, 12 epizódot megélt sorozatában használta fel néhány ötletét, amiben természetesen már más játszotta a címszereplőt. Nem lesz ez másképp a Marvel stúdió egyelőre premierdátum nélküli rebootjával sem, ahol Mahershala Ali játssza majd a Fénybenjárót.

Fantasztikus Négyes 3.

zxtlb86.jpg

A kasszáknál mindkét Fantasztikus Négyes eredményesen teljesített, de a rendkívül megosztó fogadtatást követően (különösen a második rész esetében) a Fox inkább a franchise újraindítása mellett döntött, amiről Tim Story filmjeihez képest egyáltalán nem is érdemes beszélni. Pedig a harmadik felvonásra izgalmas új elemeket tervezett a készítőgárda: például Jessica Alba szerint be akarták mutatni Reed és Sue fiát, Franklint, míg a rendező Fekete Párduc behozatalát ígérte, akit Djimon Hounsou (A galaxis őrzői, Shazam!) alakított volna a filmben. Talán mégis jobban jártunk ezzel a végkimenettel, mert másképp meglehet, hogy jogi problémák miatt a Marvel stúdió nem tudta volna már 2016-ban bemutatni T'Challa karakterét.

Marvel’s Most Wanted (tévésorozat)

parting_shot_spy_s_goodbye.jpg

A S.H.I.E.L.D. ügynökei egyik legérzelmesebb epizódjában elbúcsúztunk két állandó szereplőtől Adrianne Palicki (Mockingbird) és Nick Blood (Lance Hunter) személyében, akik a tervek szerint egy Most Wanted című spinoff sorozatban folytatták volna karaktereik történetét. A rajongók legnagyobb csalódására az ABC kétszer is elutasította a szériát, mielőtt a Marvel végleg felhagyott az elképzeléssel, pedig nemcsak a stábtagok álltak készen a munkálatokra, de a pilot epizódot le is forgatták, ami állítólag pozitív reakciókat váltott ki a fejesek körében. Hogy a hálózat ennek ellenére miért nem adott zöld utat a spinoffnak, az már sajnos sosem derül ki.


Első körben ezekkel a címekkel készültünk mozifilmes és sorozatos frontról egyaránt válogatva. Hamarosan bemutatunk nektek tíz másik kudarcba fulladt adaptációt a Marveltől a cikksorozat következő részében, addig is ne felejtsétek el megírni akár itt a bejegyzés alatt, akár Facebookon, hogy a fentiek közül melyiket sajnáljátok a legjobban, vagy épp melyikkel jártunk szerintetek a legjobban, amiért el sem készült.

Összeállította: Kovács Gergő

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr6914085631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása