30 érdekesség, amit talán nem tudtál A galaxis őrzői vol. 2-ről

2018. április 22. - Marvel Magyarország

Kulisszatitkok A galaxis őrzői második őrületéről. 

roadtoextra-15.jpg

1. Nem zajlott zökkenőmentesen a forgatás előkészülete, ugyanis Russell Bobbitt kellékes nem találta meg az első filmben használt kazetta lejátszókat, és minden rendelkezésre álló Walkman fejhallgató törött volt. Bobbitt felvette a Sony-val a kapcsolatot, hogy tudnának-e biztosítani Walkman-t a forgatásra, de mivel nemleges választ kapott, végül ő maga készített hat darab másolatot.

2. Az utómunkálatokon dolgozó csapat szerint Ego bolygója egy billió sokszögból áll össze, amellyel a valaha készített legnagyobb vizuális effektusnak számít.

3. 90 percet vett igénybe felrakni a Drax sminket Dave Bautista-ra, ezzel 3 órát javítottak az első rész idejéhez képest. A nap végén egy szaunában kellett ülnie a színésznek, hogy lejöjjön róla a festés.

4. Chris Pratt elmondta, hogy a második rész forgatókönyvbe nagyban segített neki feldolgozni édesapja halálát, ahogy általa az ő fia is jobban megbékélt a munkájával.

5. Az író és rendező James Gunn koreografálta és táncolta el Kicsi Groot film eleji táncát, amit aztán digitális mozgásrögzítő technológiával valósítottak meg. A csapatnak közel két évébe telt tökéletesíteni a CGI-t.

6. A képregényekben Sokkolóarc egy Stark nevű idegen faj harcosa - tudniillik, véletlenül ennek a népnek a bolygóján landolt Vasember technológiájának egy része, amit hosszasan vizsgálatva ők maguk is képesek voltak kibernetikus eszközöket fejleszteni. Ennek köszönhetően ez a faj istenként imádja Tony Stark-ot.

7. Gunn készített egy alternatív Groot verziót is a forgatókönyvből, ami mindegyik "Én vagyok Groot" sor eredeti jelentését is tartalmazza. Ebből mindössze ő és Vin Diesel birtokolt egy-egy példányt.

8. Bradley Cooper ezúttal nemcsak a hangjával, hanem az arcjátékával is szolgált Mordály számára. Hogy minél élethűbben tudják őt életre kelteni, a szöveg felolvasásakor Bradley arckifejezéseit is rögzítették mo-cap technológiával.

9. A rendező szerint Groot azért fagy le mindig, ha Drax észreveszi táncolás közben, mert tudja, mennyire nem rajong érte. Drax-ről a néző számára is nyilvánvalóvá válik a film során, hogy a tánc nagyon távol áll tőle.

10. Elizabeth Debicki-t a magassága miatt választották Ayesha szerepére. Bár a színésznő 1,91 méter magas, a filmben ráadásul olyan cipőt viselt, amitől kicsit több, mint 2 méter volt.

11. A film egyfajta rekordot állított fel, ugyanis a megszokott egy vagy két stáblistás jelenet helyett öt extra jelenetet is tartalmaz.

12. A képregényekben Mantis eredetileg egy ember volt, aki a Kree-nek hála jutott hozzá a képességeihez. Gunn azért írta át az eredetsztoriját a film számára, mert szerette volna, ha Quill marad az egyetlen Földről származó főszereplő.

13. Gunn és Kevin Feige producer szerették volna, ha a hatszoros Grammy-díjas David Bowie cameozik a filmben. Sajnálatos módon a zenész 2016 elején eltávozott, így ez sosem történhetett meg.

14. Vin Diesel nagyon szereti a meséket, ennek köszönhetően a hangjával is izgalmasan tud eljátszani. Történetesen semmilyen digitális átalakítást nem igényelt a hangja felolvasás után, Kicsi Groot magas megszólalásaiért mind ő felelt.

15. Az eszköz, amit Quill az Abilisk észlelésére használ a film elején, egy 1977-es fejlesztésű, részben módosított kézi "Electronic Football" játék. Kiadásának évében több mint egymillió darabot adtak el belőle.

16. Két és fél órába telt Nebulává varázsolni Karen Gillan-t, ami szintén nagy előre lépés volt az első rész öt órájához képest.

gotgv2_hd_stills_19.jpg

17. A film nem a kiadásának évében, hanem rendhagyóan három hónappal az első rész eseményei után játszódik, gyakorlatilag fél évvel a Bosszúállók: Ultron kora történéseit megelőzően. Ennek a döntésnek az állt a hátterében, hogy Gunn be akarta mutatni a csapat összerázódásának fázisát.

18. A folytatást egy héttel az első rész bemutatója előtt, a 2014-es San Diego Comic-Conon jelentették be.

19. Gary Oldman, Viggo Mortensen, Christoph Waltz, Christopher Plummer, Max von Sydow, Alec Baldwin, Ron Perlman, Stephen Lang, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Robert De Niro, Michael Biehn, Mel Gibson és Liam Neeson egyaránt esélyesek voltak Ego szerepére. Az egyik legfőbb befutó Matthew McConaughey volt, aki "A setét torony" filmadaptációért cserébe mondott erre nemet.

20. A film elején Ego egy 1979-es gyártású, második generációs Ford Mustangot vezet, kék és narancssárga festéssel - ugyanilyen színekben tündököl Űrlord hajója, a Milano.

21. Gunn a forgatókönyv írásakor tudta meg, hogy nem a Marvelnél vannak Ego, az Élő Bolygó jogai - a 20th Century Fox birtokolja a Fantasztikus Négyes révén. Mivel a rendezőnek nem volt jobb opciója, tárgyalni kezdett a stúdióval. A Fox beleegyezett, hogy a Marvel használhatja Egot, ha cserébe kreatív szabadságot adnak nekik a Deadpool-ban Negaszonikus Tini Torpedó képességeit illetően., ami persze megtörtént.

22. Egy másik bónusz jelenetben Quill rossz néven veszi, hogy a serdülő Groot unalmasnak hívja. Ez pár évvel később játszódik, és az első alkalom, amikor már Mordály segítsége nélkül képes megérteni Groot-ot.

23. Gunn szerepeltetni akarta a kozmikus entitásként és az Őrzők egyik tagjaként ismeretes Adam Warlock-ot is, azonban a túl sok mozgatott karakter miatt úgy döntött, hogy inkább a folytatásra tartalékolja. Warlock-ot így a stáblistás jelenetek egyikében vezették fel.

24. Az első részben Peter nagyapját játszó Gregg Henry látható a filmben egy rövid snitt erejéig, aki egy autó kormánya mögött menekül Ego pusztítása elől.

25. Michael Rooker egyik érdekes szokása, hogy mindig a forgatókönyveit mindig a végéről kezdi olvasni. Hamar rájött, hogy a filmben meghal Yondu, amit a következőképp írt le: "Felnéztem a papírról: 'Mi van?!' Rögtöm hívtam James-t."

26. Rooker véletlenül elaludt, amikor Yondu temetését forgatták. Ezzel magával nem lett volna probléma, de a stábtagok szerint olyan hangosan elkezdett horkolni, hogy az egész jelenetet újra kellett kezdeni.

27. A jelenetben, amelyben Kicsi Groot próbálja megtalálni a Fosztogató hajón Yondu taraját, tévedésből egy robot szemet is elhoz. Ez ugyanaz a szem, amire Mordálynak állítólag szüksége lett volna a terve végrehajtásához az első rész fináléja előtt.

28. Kurt Russell csak azután nézte meg először A galaxis őrzőit, hogy James Gunn felajánlotta neki Ego szerepét. Miután végignézte a filmet, azonnal elfogadta az ajánlatot. 

29. A legtöbb filmmel szemben itt nem a forgatás után, hanem rögtön a kezdetén komponálta meg a zenét Tyler Bates. Ez kifejezetten Gunn kérése volt, hiszen így a felvételeket az adott jelenetekben szereplő zenére tudták felvenni, amit a stáb is nagyon élvezett.

30. A filmhez készült egy Kicsi Groot makett, amit beállítottak minden jelenetéhez - egyrészt a körülötte szereplők munkáját könnyítve, másrészt az árnyékok vizsgálata miatt. A színészek előszeretettel játszottak vele a forgatási szünetekben, Chris Pratt pedig biztosra vette, hogy minden jelenetet el fog lopni. 

Összeállította: Kovács Gergő


A cikksorozat kapcsolódó része: Út a Végtelen háborúig - 15. rész

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr4613853162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása