30 érdekesség, amit talán nem tudtál A Hangyáról

2018. április 08. - Marvel Magyarország

A legkisebb hős nagy kalandja.

roadtoextra-12.jpg

1. A kezdeti elképzelések szerint a film az eredeti Hangyát, Hank Pym-et helyezte volna középpontba, ám a készítők úgy gondolták, hogy egy olyan karakter, aki a képregényekben verte a feleségét, nem családbarát jellegű. Helyette Scott Lang-re helyeződött a hangsúly, Pym pedig mentori és mellékszerepet kapott.

2. Sólyom azután került a cselekménybe, hogy Adam McKay és Paul Rudd forgatókönyvírók megnézték az Amerika Kapitány: A tél katonáját, és beleszerettek a karakterbe. A páros eleinte csak viccből vetette fel Sólyom szerepeltetését, de Kevin Feige producer informálta őket, hogy a Bosszúállók: Ultron kora zárását tekintve teljes mértékben megvalósítható az ötlet.

3. Amikor Paul Rudd elmondta a kilenc éves fiának, hogy ő fogja alakítani Hangyát, a következőt kapta válaszul: "Hű, alig várom, hogy lássam, mekkora hülyeség lesz."

4. Az 1980-as évekbeli visszaemlékezésben effektek használatával oldották meg az akkor 70 éves Michael Douglas és az 57 éves Marton Donovan fiatalítását, a 33 éves Hayley Atwellt pedig szintén effektekkel, egy parókával és nem kevés sminkkel varázsolták idősebbé.

5. Michael Douglas a forgatás során töltötte be hetvenedik születésnapját, amire a stáb egy filmtekercsen kúszó hangyákat ábrázoló tortával lepte meg őt.

6. Paul Rudd elárulta egy interjúban, hogy a szerepre való felkészülés alatt vásárolt egy nagy hangyafarmot, melynek segítségével a hangyák együttműködését tanulmányozta. Időközben annyira megkedvelte őket, hogy a forgatás befejeztével megtartotta a farmot.

7. Michael Douglas szerint a készítők kénytelenek voltak változtatni Rudd Hangya jelmezén, mert a színész a vártnál jóval több izomzatot pakolt magára a több hónapon át tartó edzésterve keretében.

8. A San Francisco-i jelenetekben Pingo Doce posztereket is kiszúrhatnak a szemfülesek - ennél a szódagyárnál dolgozott Bruce Banner A hihetetlen Hulkban.

9. Míg Edgar Wright a filmben dolgozott, megkérte a Marvelt, hogy teljes mértékben hagyják ki a produkcióikból Hangya és Darázs karaktereit. Részben ezért maradtak ki az első Bosszúállókból, ahol eredetileg tervben volt a bemutatások (másrészt úgy már túl sok szereplőt mozgatott volna a film).

10. Michael Douglas elárulta, miért írt alá a filmre: "Elsősorban a gyerekeim miatt. Végre volt egy olyan lehetőség, aminek ők is nagyon örültek. Apu menő. A karrierem során ugyebár számos felnőtteknek szóló filmet készítettem, ezekből sokat nem láthattak. Most már 14 és 12 éves korukra egyre többet ismernek a munkáimból, ami nagyon szórakoztató."

11. A Fullánk páncéljából kilőtt lézernyalábok hangja ugyanaz, mint amit az AT-AT gépek tüzelésénél használnak a Star Wars filmekben.

12. Darren Cross a demonstráció részeként egy széket zsugorít össze. Hangya az 1962-es Tales To Astonish #27-ben debütált, ahol szintén egy szék volt a legelső tárgy, amit Pym összezsugorított.

13. Scott Lang azt javasolja a filmben, hogy kérjék a Bosszúállók segítségét. A képregényekben Hangya a Bosszúállók egyik alapítótagja volt.

14. Edgar Wright, Hangya nagy rajongója már 2003-ban elkezdett dolgozni a filmen, amit egy több műfaj keveredésével és speciális effektekkel megfűszerezett akció-vígjátékként írt le. A rendező éveken át dolgozott rajta - a forgatókönyv befejeztével leforgatott egy tesztjelenetet, kiválasztotta a főszereplőket, ám 2014-ben, nemsokkal a forgatás kezdete előtt a Disney-val való kreatív nézeteltérésekre hivatkozva otthagyta a projektet.

15. A Baskin-Robbins helyett eredetileg a Chipotle mexikói étteremben dolgozott volna Scott a film elején, ám a cégnek nem tetszett a negatív ábrázolás. Csak végül döntöttek a Baskin-Robbins mellett, miután rájöttek, hogy az ottani élénk színek humoros kontrasztot mutatnának a sötét börtönös nyitány után.

16. A filmbeli hangyákat kifejezetten úgy tervezték, hogy kevésbé szeszélyesek és barátságosabbak legyenek, mint a valóságban. Elsősorban a szaharai ezüst hangyákat vették alapul: hosszabb lábaik vannak, elülső lábaikat karokként használják és van egy kis bundájuk, amitől fényesebb és páncélozottabb a külsejük.

17. Paul Rudd és kaszkadőrei valóban viselték a Hangya jelmezt, míg Corey Stoll-ra utólagosan, digitális mozgásrögzítő technológiával illesztették rá a Fullánk páncélt. Ezt a döntést hamar meghozták a készítők, amikor a szerkó megvalósítása és viselése szinte kivitelezhetetlennek bizonyult.

scottandpym.jpg

18. Edgar Wright teljesen különálló alkotásként képzelte el a filmet, bármilyen utalás nélkül a nagyobb Marvel univerzumra. Ez természetesen nem egyezett a stúdió elképzeléseivel, így többek között ez is a rendező távozásához vezetett.

19. Az 1989-ben játszódó nyitányban építés alatt állt a Triskelion, ami A tél katonájában a S.H.I.E.L.D. főhadiszállásaként szolgált.

20. Peyton Reed rendező elárulta, hogy a Marvel első számú választotta Steve Buscemi ("Kutyaszorítóban", "Gengszterkorzó") volt Hank Pym szerepére, aki azonban egyéb elkötelezettségei miatt nem tudta vállalni a munkát. A stúdió második jelöltje Michael Douglas volt, de felmerült Sean Bean, Pierce Brosnan és Gary Oldman neve is.

21. Evangeline Lilly szerint Hope Van Dyne szerepe sokkal kisebb volt Edgar Wright tervezeteiben. Ezen jelentősen módosítottak a forgatókönyv átdolgozásakor, amihez Lilly maga is adott ötleteket.

22. A filmben John Slattery alakította az idősebb Howard Starkot, akit már a Vasember 2-ben is láthattunk a szerepben.

23. Amikor az eredeti Darázs, Janet Van Dyne (Hank Pym felesége) még szerepelt a forgatókönyvben, Rashida Jones és Emma Stone is ott voltak a lehetséges befutó színésznők között.

24. Aznap, amikor a bárányzsugorítós jelenetet forgatták, a színészeknek és a stábnak - egész véletlenül - bárányhúst szolgáltak fel ebédszünetben. Mindenki egyetértett abban, hogy kínosan telt az étkezés.

25. Michael Douglas szerette volna, ha felesége, Catherine Zeta-Jones színésznő kelti életre Janet Van Dyne karakterét egy esetleges folytatásban. Mint azt mostanra tudjuk, A Hangya és a Darázsban Michelle Pfeiffer bújik az eredeti Darázs bőrébe.

26. Edgar Wright maga válaszotta Paul Rudd-ot Scott Lang szerepére a természetes karizmájának köszönhetően, mivel úgy gondolta, a színész azonnal meg tudja szerettetni a karaktert a nézőkkel. Adrien Brody, Joseph Gordon-Levitt és Ewan McGregor neve is benne volt a kalapban, mint címszereplő.

27. Hank Pym célja a filmben, hogy Scott egy rablásra használja a Hangya technológiát. A kégregényekben Lang azért lopja el Pymtől a jelmezt, hogy elég pénzt szerezzen beteg lánya ellátásához - amikor Pym erre rájön, megengedi, hogy övé legyen a jelmez mindaddig, amíg nemes célokra használja.

28. A Sony és a Marvel öt hónappal a film bemutatója előtt jelentette be a Pókemberrel kapcsolatos egyezségét, így még pont volt ideje belecsempészni a készítőknek a Marvel Filmes Univerzum első utalását a falmászó létezésére. Amikor Luis arról mesél Scott-nak a film végén, hogy valaki kutakodott utána, a következő mondatot idézi riporter unokatestvére szájából: Van, aki hatalmasat ugrik. Van, aki a levegőben hintázik, és aki a falon mászik."

29. Leforgattak egy 1962-ben játszódó kubai jelenetet, ahol Pym összezsugorít egy tankot. Ez végül a vágószoba padlóján végezte, mivel a direktor teljes meglepetésnek akarta szánni a kulcstartónak álcázott tank szerepét a film végén.

30. A Darázs jelmez első változata egy az egyben a Hangya szerkó lett volna, csak szárnyakkal és a sisakon egy szemellenzővel kiegészítve. Pym befejezetlen prototípusa végül az "Avengers Forever" és a "Secret Avengers" képregények Darázs megjelenésének ötvözete lett: fekete alapon arany és karmazsin színek, sárga szemrészekkel.

Összeállította: Kovács Gergő


A cikksorozat kapcsolódó része: Út a Végtelen háborúig - 12. rész

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr2413815996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása