Ezért tolták el Az új mutánsok és az X-Men: Sötét Főnix bemutatóit

2018. március 31. - Marvel Magyarország

A többség biztos nem erre számított a hírek hallatán.

newmutants_phoenix_fokep.jpg

Bár eredetileg úgy nézett ki, idén csak úgy hemzsegnek majd a Fox-féle mutánsmozik, végül az egy szem Deadpool 2-vel kell beérnie a közönségnek május közepén, miután derült égből villámcsapásként az X-Men: Sötét Főnix és az Új mutánsok is jövő évi premierdátumokat kapott. Állítólag előbbi esetében a főbb színészek elfoglaltságai miatt volt szükség a bemutató módosítására (Sophie Turner, James McAvoy, Michael Fassbender és Jennifer Lawrence sem ért volna rá belátható időn belül a tervezett utóforgatásokra), ám ezzel szemben Josh Boone filmjének jóval komplikáltabb a helyzete.

A The Tracking Board nevezetű hírportál forrásai szerint már csak az Új mutánsok létrejötte sem volt zökkenőmentes, lévén Boone és Knate Lee forgatókönyvíró ötleteit legalább tíz további ember pofozgatta az írószobában, és míg a páros célja egyértelműen egy horrormozi volt, a 20th Century Fox kezdetben nem lelkesedett az elképzelésért - a stúdió a PG-13 besorolás mellett kardoskodott, valamint kikötötte, hogy vegyenek vissza a vérből és az ijesztgetésekből. Végül mindnyájan megegyeztek egy young adult (fiatal felnőtt) sztoriban (ami hangulatban John Hughes és Stephen King műveinek találkozására emlékeztetné a nézőt), majd leforgatták a produkciót. A film ugyanolyan pozitív fogadtatásra talált a tesztvetítésen, mint anno a Deadpool, és azon a ponton minden arra mutatott, hogy tudják tartani magukat az idén áprilisra tervezett premierhez.

Csakhogy 2017 szeptemberében óriásit tarolt a filmszínházakban az AZ című bohóchorror, amely a pozitív kritikai fogadtatáson túl minden idők legnagyobb bevételű alkotása lett a műfajban - ezt a sikert látva a Fox azonnal újravágatta az Új mutánsok előzetesét, ám az októberben debütált, színtiszta horrort ígérő kedvcsináló közel sem volt hű a valósághoz. A stúdió tehát úgy döntött, Boone és Lee eredeti horrorközpontú tervei alapján gyökereiben dolgozzák át a filmet, és a közeljövőben a nagyja újraforgatásra kerül.

Az értesülésből kiderült továbbá, hogy az X-Men: Apokalipszis stáblistás jelenetében felvezetett Essex Corporation-nek eredetileg szántak némi szerepet a mutánsmoziban, ahogy felbukkant volna a cég névadója, Mr. Sinister is Jon Hamm alakításában. Azt ugyan nem tudni, hogy ez a szál teljesen elveszik-e a film következő verziójából, de ha már gonoszoknál járunk, újoncként Antonio Banderas csatlakozott a stábhoz egy ismeretlen ellenség szerepében (míg Warlock, az Új mutánsok képregények egyik oszlopos figurája azért került ki a képből, mert túl drágának bizonyult).

Mindezek alapján kész fejetlenségnek tűnik, ami a film körül zajlik, azonban a bennfentesek szerint abszolút javítható a helyzet, és a Fox meg is tesz mindent ennek érdekében - bárhogy is legyen, mi csak remélni tudjuk, hogy nem egy újabb Fantasztikus Négyes-szintű projekt lesz ennek a megannyi változtatásnak a gyümölcse. Az Új mutánsok jelen állás szerint 2019. augusztus 2-án kerül a tengerentúli mozikba.

(forrás: The Tracking Board)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr1913797480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása