Minden utalás a Deadpool 2. hivatalos előzeteséből

2018. március 23. - Marvel Magyarország

Elemeztük a folytatás meglepetésekkel teli új képsorait.

dp2_trailer_index_update.jpg

Alig egy héttel a Bosszúállók: Végtelen háború végső előzetesére a 20th Century Fox is kidobott egy számos új képsort tartalmazó kedvcsinálót a május közepén érkező Deadpool folytatáshoz. Ahogy azt jogosan elvárhatjuk a karaktertől, ebben a két és fél percben töménytelen mennyiségben kapunk humort, betegebbnél betegebb akciójeleneteket, különböző mutánsokat és persze popkulturális (meg úgy mindenféle) utalásokat, miközben a sztori kapcsán is tisztult végre a kép valamelyest. A továbbiakban megkíséreltük felnagyítani és kielemezni a trailer legérdekesebb képkockáit! 

deapool2t3-008.jpg

Az előzetes nyitójelenetében a főhős (Ryan Reynolds) egy csapat - valamin nagyon feldühödött - civil elől menekül észvesztve Dopinder (Karan Soni) taxijához, aki látszólag az előző résznél nagyobb szerepben tér vissza, továbbra is Deadpool személyes sofőrje és csodálójaként. A jelenet kicsit "Az elveszett frigyláda fosztogatóit" idézi, amikor Indie rohanás közben arra utasítja a pilótát, hogy indítsa a gépet. Még a dalválasztás sem puszta véletlen: egy zseniális kikacsintás a "Buliszerviz" című filmre, amiben Reynolds a Dopinder kocsijában szóló “All Out of Love” című számot gitározza.

deapool2t3-030.jpg

Wade és Vanessa (Morena Baccarin) kapcsolatát is tovább mélyítik a folytatásban, akik a fenti jelenetsor alapján még mindig őrülten szeretik egymást, ráadásul egy későbbi szóváltásukban a gyermekvállalás lehetősége is felmerül. Wade egy nagyon hozzáillő kifogással magyarázza a késését, hisz elmondása szerint összegyűjtötte, majd kilőtte az űrbe a világ összes gluténját. Ez utalás a Christopher Reeve-féle "Superman IV. – A sötétség hatalmára", melyben a címszereplő ugyanígy jár el, persze glutén helyett atomfegyverekkel.

deapool2t3-041.jpg

Végre körvonalazódni látszanak Kábel (Josh Brolin) szándékai: mint kiderül, nemcsak megtalálni akarja, hanem szánt szándéka végezni a Vademberek hajszájából ismerős Julian Dennison alakította, továbbra sem megnevezett fiatal mutánssal. Időutazó adottságát figyelembe véve nyomós oka lehet a jelenbe látogatnia Brolin karakterének - minden bizonnyal célja meggátolni egy jövőben bekövetkező apokaliptikus eseményt, ami gyanúsan Dennison mutánsához köthető. Bár a kedvcsináló erősen hajaz rá, nem hinnénk, hogy Kábel lenne a film valódi főellensége.

deapool2t3-051.jpg

Már a korábbi ízelítőben szemet szúrt a sárga kezeslábast viselő Deadpool, elvégre ugyanilyen ruhában látjuk többször is a vélhetően egy mutánsbörtönben raboskodó Dennison karakterét. Úgy tűnik, Wade itt fog először találkozni Kábellel, aki hajtóvadászatától elszántan jól helyben is hagyja a főhőst. 

deapool2t3-062.jpg

Azt tudjuk, hogy a rejtélyes mutánsunk képességei tűz alapúak, de ezeket a képeket figyelembe véve már az sem titok, valóban nem kis pusztításra képes az erőblokkoló nélkül, amit pár snitten láthattunk a nyakán. Ez tovább erősíti az elméletet, hogy létezése végzetes lehet arra a jövőre nézve, ahonnan Kábel érkezett. 

deapool2t3-075.jpg

Negaszonikus Tini Torpedó (Brianna Hildebrand) új megjelenése továbbra is elképesztően menő, de ebben a jelenetben Shiori Kutsuna karaktere az igazán érdekes, akit nemsokkal később akcióban is megfigyelhetünk X-Men logóval a jelmeze vállán. A legvalószínűbb elmélet szerint ő a japán származású Surge nevű mutánst fogja alakítani a filmben, a képregényes Új Mutánsok egyik tagját, aki az elektromossággal tud kedve szerint játszani.

deapool2t3-079.jpg

Ha X Professzor nem is, a kerekesszéke garantáltan cameozik egyet a produkcióban. Az már a Deadpool 2. forgatásának elején bejelentésre került, hogy ismét látogatást teszünk az X-Men otthonába, ahol remélhetőleg ez alkalommal kettőnél több mutáns jelenlétét is megengedi a költségvetés - de ha nem, az sem baj, valószínűleg ez a jelenet lesz az easter eggek egyik legfőbb aranybányája. 

deapool2t3-085.jpg

Az előzetes megerősítette számunkra, hogy Terry Crews az X-Force füzetekben debütált Jesse Bedlam nevű mutánsot kelti életre. Érdemes tudni róla, hogy nagyszerű közelharcos, aki rendkívüli ereje mellett elektromágneses mezők létrehozására képes. Utóbb említett képességét sokféle módon ki tudja használni: jó például különböző technológiák megzavarására, és hatással lehet az agyhullámokra is (egészen klassz ütőkártya a félig ember, félig robot Kábellel szemben).

deapool2t3-090.jpg

Az új szereplők sorát láthatóan Rob Delaney is erősíti, aki egy Peter nevű karaktert játszik. Sokak szerint ő lehet Peter Wisdom, egy brit kormánynak dolgozó mutáns, aki öltönyben és nyakkendőben végzi a munkáját. Wisdom képes elnyelni a napenergiát és a nap felszínénél is forróbb fegyvereket kovácsolni belőle, ráadásul a képregényekben köze van az X-Force-hoz (a példának okáért ő képezte ki a Crews által alakított Bedlamot). 

deapool2t3-095.jpg

Domino (Zazie Beetz) és a fent említettek mellett az "Az" című film főszereplő bohócát alakító Bill Skarsgård szintén tagja lesz a második Deadpoolban bemutatkozó X-Force csapatnak, bár az ő karakterét illetően tényleg csak találgatásokba lehet merülni, amit meg is tettünk már az első előzetes elemzésekor.

deapool2t3-112.jpg

Bár ezen a snitten csak egy hatalmas adag por lepi be a címszereplő klasszikus vörös-fekete jelmezét, akár előre utalásnak is vehetjük a későbbiekre (különösen a Drew Goddard neve alatt készülő X-Force filmre) nézve. Deadpoolt ugyanis sokáig egy szürke szerkóban ábrázolták az X-Force tagjaként, ezért ha a folytatásban még nem is kapunk jelmezcserét, csak dicsérni tudjuk ezt az arra vonatkozó kikacsintást.

deapool2t3-136.jpg

Innentől szinte az előzetes végéig sorra váltakozó, különböző akciójelenetekbe nyerünk betekintést: Deadpool benéz egy Japán fürdőbe, megzavar egy temetést, átdolgozza pár elmegyógyintézetben dolgozó arcát, illetve az egyik legmenőbb jelenetsor keretében hagyja átlőni a saját kezét, hogy aztán saját fegyverével loccsanthassa szét a vezető fejét. Nem is várunk tőle mást.

deapool2t3-139.jpg

Mielőtt a film címére váltana a képernyő, Deadpool tiszta pornográfiaként írja le a "Négyen egy gatyában" című filmet, ami történetesen Ryan Reynolds felesége, Blake Lively első főszerepe. A kedvcsináló végén Wade és Cserkész (T.J. Miller) arról poénodnak, hogy a gyakorta elbaltázott harmadik részek miatt érdemes megállni két filmnél - a párbeszéd kontextusát ugyan nem ismerjük, de természetesen ez a Deadpool franchise-ra is ráhúzható (lenne), azonban a Fox pont nem az a stúdió, amelyik ne tolná a nagyszájú zsoldost, amíg az hozza a pénzt a mozik kasszáinál. 

Első körben ennyivel készültünk számotokra a Deadpool 2. második hivatalos előzetese kapcsán. Mit gondoltok a cikkben írtakról? Találtatok még olyan érdekességeket, morzsákat vagy rejtett utalásokat, amiket kihagytunk a felsorolásból? Nektek hogy tetszettek a videóban látottak? Írjátok meg a véleményeteket és észrevételeiteket itt vagy a Facebook bejegyzés alatti hozzászólásokban. 

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr3113774490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása