Hatalmasat tarolt a mozikban a Fekete Párduc

2018. február 18. - Marvel Magyarország

A Marvel stúdió új alkotása jött, látott és győzött a pénztáraknál.

black-panther-fokep-update.jpg

A héten végre mozikba került a Marvel Studios első idei produkciója, amely az Amerika Kapitány: Polgárháborúban bemutatkozott T'Challa köré összpontosul. Bár a filmnek pár hónappal ezelőtt mindössze 100-120 millió dolláros első hétvégi eredményt jósoltak (aminek egyébként bármelyik stúdió örülne), végül jócskán megugrotta az elvárásokat: A Fekete Párduc jelen pillanatban 192 milliónál jár, ezzel pedig a Bosszúállók, a Jurassic World, a Star Wars: Az ébredő Erő és a Star Wars: Az utolsó Jedik után az ötödik legnagyobb nyitóhétvégét produkálta a box office történetében.

Fontos megemlíteni, hogy az Egyesült Államokban most négynapos hétvége van, és a fenti szám csak az első három nap eredményeit foglalja magába - a becslések szerint holnapra a 218 millió dollárt is elérheti a film, jelentősen maga mögött hagyva a februári hosszú hétvége eddigi rekordtartóját, a Deadpoolt (152 millió dollár).

A Fekete Párduc több mint négyezer moziban nyitott Észak-Amerikában, ahol a várakozásokat már a csütörtök esti vetítéseken felülmúlta a maga rekordértékű 25,2 millió dollárjával. Pénteken 76 milliónál járt, amivel minden idők nyolcadik legjobb eredményét hozta az első napon, és a harmadik legjobbat a Marvel Studios filmjei között (csak az első két Bosszúállók teljesített ennél jobban). Februári premierek tekintetében a legnagyobb nyitóhétvégével büszkélkedhet a hónapban.

A film a tengerentúli piacokon is kiemelkedően teljesít, a kedden indult vetítések óta 169 millió dollárt hozott a konyhára - ez azt jelenti, hogy összességében 387 milliónál jár kevesebb mint egy hét alatt. Ha az érdeklődés nem fog sokat zuhanni jövőhétre (bár nem valószínű, hogy az átlagosnál nagyobbat csökkenne), akkor nagyon hamar megtérül a 200 millió dolláros költségvetés.

(forrás: Box Office Mojo) 

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr3813679440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása