Ezért változott a Mjölnir elpusztításának helyszíne a Thor: Ragnarökben

2017. november 09. - Marvel Magyarország

A film és az előzetes közti jelentős különbséget tisztázta a rendező. 

thor_ragnarok_hela.jpg

A Thor: Ragnarök mozikba küldött vágásában volt egy elég jelentős változás az előzetesekben látottakhoz képest, ami sokakban kérdést vetett fel. A filmet jegyző Taika Waititi az Empire riporterével beszélgetett, melynek során Odin földi jeleneteiről is megkérdezték őt. Az eredeti tervek szerint Asgard egykori királya a Mjölnir elpusztításához hasonlóan New Yorkban lett volna, ahogy az első kedvcsinálóban az látható volt. Ehhez képest tetőtől talpig megváltoztatták a helyszínt, amire valóban jó okuk volt a következők szerint:

"Eredetileg azt akartuk, hogy Thor és Loki New Yorkban találjanak rá apjukra, az utcákon élve, A halászkirály legendája stílusban. Volt benne valami érdekes, és azt hiszem, rajta lesz majd a DVD kiadáson. Azonban a halála így túl nagy sajnálatot váltott ki a tesztközönségből, volt valami döbbenetes Asgard nagy királyát New Yorkban ragadva látni. Jobbnak bizonyult az ötlet, hogy valamilyen misztikus norvég környezetbe tegyük őt."

Waititi felfedett egy törölt jelenetet is, ami hatalmas kedvence volt a közönségnek, de sajnos a vágószoba padlóján kellett végeznie: "Mindnyájan a hídon vannak – Thor, Loki és a Hulk. Állnak ott egy másodpercig, majd Hulk csak kiüti Lokit a képből, nagyon hasonlóan, ahogy Thort a Bosszúállókban. Imádták a nézők, de meg kellett szabadulnunk tőle a játékidő miatt."

Mint kiderült, a film egyik közönségkedvenc karakterének számító Korgot maga a direktor keltette életre. Most elárulta, nem ez volt az egyetlen szerepe: "Én vagyok az egyik feje a háromfejű űrlénynek, akit Hajunak hívnak. A jobb oldali. Valamint én csináltam Surturhoz a digitális mozgásrögzítést."

Végül Asgard pusztulásáról mondott pár szót: "Volt egy kis beszélgetés kezdetben: 'Túl sok lenne Asgard elpusztítása?' De nem! Szerintem sok rajongó akarta, hogy megvalósuljon Asgard mitológiai halálának eszméje. A forgatókönyv kezdeti változataiban megmentették, ráadásul olyan verzió is volt, amiben Valhallában, az asgardi mennyországban zajlik a végső összecsapás. Ez az ötlet csak pár hétig élt." 

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr4113215819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása