Marvel's The Punisher: Jon Bernthal brutális spinoff sorozatot ígér

2017. szeptember 16. - Marvel Magyarország

Olvassatok el egy magyar nyelvű interjút a címszereplőt játszó színésszel.

thepunisher-interju.jpg

Frank Castle (Jon Bernthal) a Daredevil második évadának legtöbb pozitív visszajelzéssel bíró karaktere volt, akit a kritikusok és a rajongók egyaránt az egekig méltattak – hozzá kell tenni, abszolút megérdemelten. Persze nem is kellett ezután sok, hogy a Netflix és a Marvel azonnal zöld utat adjon a The Punisher címre keresztelt önálló spinoff sorozatnak, melyben egy mélyre gyökeredző összeesküvés ismét a harc világába húzza főhősünket. A címszereplőt játszó színész az Entartainment Weekly számára adott egy érdekes interjút, amit nálunk magyar nyelven olvashattok el.

ENTERTAINMENT WEEKLY: Miben hasonlít ez a Frank ahhoz a Frankhez, akivel a Daredevil második évadában találkozhattunk?
JON BERNTHAL: A Daredevilben látott Frank Castle még bőven a családja halálát követő traumában szenved, ezért egyedül a küldetését tartja szem előtt, miszerint a lehető legbrutálisabb módon végeznie kell minden egyes személlyel, aki felelős a gyilkosságért. Szerinte ez az egyetlen módja, hogy valahogy lecsendesítse a fejében tomboló vihart, ám az öléssel ezt csak ideiglenesen sikerül elérnie.

A Megtorlóban ismét a küldetésnek él, Steve Lightfoot showrunner pedig próbálja feltenni a kérdést, hogy "Mit csinálsz, ha vége az egésznek? Mit csinálsz, amikor rájössz, hogy semmid sem maradt? Mik a céljai?" Jelen van egy elég erős belső harc, ahol ezekre keresi a választ. Végül talál valamit, amiért érdemes harcolni, valamit, amiben újra hihet.

Színészként hogyan közelíted ezt meg a Daredevilhez képest?
Tavaly és idén is dolgoztam rajta, de most csak egymagam, legalábbis a forgatás első négy hónapjában – alapvetően ez azt jelenti, hogy távol voltam a feleségemtől és a három kisgyerekemtől. Nem nagyon szocializálódok, nem járok éttermekbe, bárokba és filmekre, vagy bármi ilyesmi... Vannak színészek, akik tudnak közben a sportról beszélni vagy bekapni egy hot dogot, majd ugranak is a kamera elé és megcsinálják a jelenetet. Én nem ilyen fickó vagyok. Bárcsak ilyen lennék. [nevet]

Ez az egyik része, de úgy gondolom, lenne benne valami hiábavaló, hogy egy egész éjszakás klubozás után másnap ezt a karaktert alakítod. Meg akarom becsülni őt és a rajongókat, akiknek rengeteget jelent. Nagyon szeretném jól csinálni az érdekükben, szóval a nyomás ott van töretlenül.

Milyen kapcsolata van Microval (Ebon Moss-Bachrach), azzal az emberrel, aki a Daredevil második évadának végén hagyott neki egy lemezt?
Jó dráma sül ki belőle, amikor fogsz két ilyen kemény háttérrel rendelkező karaktert és interakcióra kényszeríted őket – pontosan ezt csinálta Steve Microval és Frankkel. Összeresztette ezt a két hihetetlenül különböző fickót, akik teljesen más területeken működnek, és abszolút ellenkező képességekkel rendelkeznek. Érdekes, hogy nagyon hasonló utat tettek meg a családjaik szempontjából, és amíg fennáll az aktuális helyzet, kénytelenek együttműködni.

229_crime_102_unit_02762r.jpgEbon Moss Bachrach, mint Micro

Tudsz bármit mondani arról, hogy mivel néz szembe Frank? Szerinted a sorozat legfőbb ellensége saját maga, a múltja vagy valamilyen nagyobb összeesküvés? Bármely az előbbiek közül?
Ezek mindegyike. Minden ellene van. A műsor során senki sem az, akinek látszik. Az évad egyre sötétebb, ahogy halad előre, folyamatosan sötétebb és zsigeribb lesz. Elvisz egy utazásra, ahol Frank egyre emberibbé válik, majd bezárul ez a kör és visszatér azokhoz a dolgokhoz, amik működnek számára, ahhoz a helyhez, ahová lényegében tartozik: Szerintem ez a hely a magányé, a sötétségé és a pusztításé. Egy olyannyira sötét és brutális helyre kerül, amire még sosem volt példa a Marvel világában, ezt megígérhetem.

Frank egy gyilkos, azonban mégis van egy elég szenvedélyes rajongói tábora. Te mit gondolsz, miért van ez?
Úgy hiszem, mindannyiunkban van egy kicsi Frankből. Mind keresztülmentünk sötét dolgokon, megbánáson és szégyenen, bakiztunk, követtünk el hibákat, szóval szerintem az teszi őt érdekessé, hogy ennyire mély szerepet játszik nála ez a seb. De ha van valami, amit biztosan jól akartam csinálni, akkor az a katonai közösség és az emberek teljes tiszteletben tartása, akiknek oly sokat jelent ez a karakter. Ezt tényleg nagyon jól szerettem volna csinálni. Frank egy katona, jobban bármi másnál.

Mekkora nyomás van rajtad amiatt, hogy most te vagy a főszereplő?
Őszinte leszek, százszor rosszabb. [nevet] Lehet, hogy csak a bennem lakozó Frank Castle miatt, de mindig arra gondolok, hogy rosszabbra fordulhatnak a dolgok. Folyamatosan meg vagyok rémülve. Nézd, volt egy hihetetlen reakció Frankre, akit életre keltettünk a Daredevilben, ez pedig mindennél többet jelent számomra. Annyira hálás vagyok, nem akarom cserbenhagyni az embereket.

Miután leszámolt a felesége és gyermekei haláláért felelős személyekkel, Frank Castle egy olyan összeesküvést fedez fel, amely New York bűnözői alvilágánál is sokkal mélyebbre gyökeredzik. A városban most már Megtorlóként ismerik, és fel kell tárnia az igazságot a családjánál sokkalta többeket érintő események mögött. A Marvel's The Punisher első évada idén novemberben debütál a Netflixen. 

(forrás: EW)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr9512868664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2017.09.16. 14:06:46

nagyon, de nagyon várom ezt még akkor is ha megtorló nekem mindig ray stevenson marad.
süti beállítások módosítása